影視娛樂

跳至

首頁
12345...49

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

呢到只要係關k-pop既topic都無任歡迎

上台前注意以下事項:

1) 呢到只係交流性質唔好搞買賣亦唔好出去宣傳

2) 呢到所有歌手 andidol 係人唔係可以讚可以鬧

3)
揾到靚歌share出黎 無任歡迎

多多得罪就唱番首I'm Sorry 先喇

男爵府

Kpop 歌推介 (排名不分先後)

1) 神話 - This Love

2) Super Junior - Mr.Simple

3) Cnblue - 孤獨的人

4) Apink - NoNoNo

5)
Leessang (ft.鄭仁) - 不能分手的女人 不能離開的男人

6) 少女時代 - Genie + The Boys

7)
f(x) - Electric Shock

8) JYJ -
IN HEAVEN

9) Beast - Shadow

10) 2AM - One Spring Day

11) IU

12)
4minute - What's your name

13) Infinite - Man In Love

14) The One (ft. Eunji @Apink) - Winter Love

15)
白智英 那個女人

16) BigBang - fantastic baby

17) Sistar(SHOWCASE)

18) IU & Seulong@2am - Nagging

19) Seo in guk & Jung eun ji@Apink - 우리 사랑 이대로 & All for you

20) T-ara - Number 9

etc…………

P.S. 錯名請提醒更正

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:K-pop台

恭喜開張

伯爵府

珍珠宮

不如講下大家LIKE邊個 & DISLIKE邊個先

珍珠宮

我報到先...我最愛係希澈....等咗兩年終於退伍la...如果11月的sj澳門站, 佢會去的話, 我一定要買到ticket睇...想當年...我10年大住肚去首爾睇ss3, 到現在仍然回味緊...另外, beast 的龍少is my new favorite, 因為睇咗monstar

男爵府

我係boice,sone, panda. .....
多到數唔哂
最近真係好中意恩地把聲

男爵府

有無靚歌推介呀

珍珠宮

SJ: sorry sorry, 始終係神曲地位...我係elf 都覺得sm 之後選的主打歌有問題(奇怪的品味), 反而 SJM的主打歌好聽d...henry 的 trap, 我直頭覺得係sm 今年暫時最好聽的主打...
beast : fiction ~ 11年上位之作, shadow 就私心加分, 龍少全碟作曲作詞+producer, 但我比較喜歡先行曲"괜찮겠니 (Will you be alright?)"係水準以上的, 我一睇歌詞即刻心痛龍少ar...(其實明明係個愛情高手, lol)
trouble maker: 賢勝+泫雅, 近幾年唯一男女合唱dance song 有攞冠軍的, 不過睇live 表演比mv 好, 推介2011 年mama個場 (我比較重口味)
IU: good day , 嘮叨, you and i ...9月cb 期待中
sistar : 今年大勢...give it to me, sistar 19 的gone not around any longer都好聽, 雖然我like alone 多d...
shinee : 我最like ring ding dong 同sj 一樣 09年之後, sm 都用怪歌做主打, 成隻碟明明有其他更好聽的...
snsd: gee, genie ... 近兩三年太美國化

珍珠宮

a pink: no no no 今年暑假 hit 到, 恩地+娜恩的人氣幫到手, 上節目的機會都多咗好多... (同beast 同家族, 加分)
2pm: again and again, heartbeat, without u ... 停咗兩年, 今年先cb, 首歌真的唔夠強勢
miss a: bad girl good girl, goodbye baby... jyp 今年好似無聲氣幫佢地出碟咁, 秀智好似變做演員...
2am: 最愛"死也不能放開你", 其實大部份主打都好聽
bb: 我比較old school, 我like 謊言, 一天一天, 新d 的 tonight, blue
gd: that xx
私心推介: M&D - Close ur mouth 希澈入伍前出的project w/ 政模, 做足promotion, 有mv的作品, 成間sm 的idol 團咁多 main vocal 都無機會出solo歌 (唔計ost.) ... 仲要係sm 俾佢用其他公司的歌手係mv 出演...好友: simon d, 弘基, 鍾勛, 龍少, jia + 金景鎮
p.s. 第一次係bk 寫咁多字

男爵府

引用:SJ:+sorry+sorry,+始終係神曲地位...我係el

原帖由 colin72 於 13-08-17 發表
SJ: sorry sorry, 始終係神曲地位...我係elf 都覺得sm 之後選的主打歌有問題(奇怪的品味), 反而 SJM的主打 ...
trouble maker@mama段片你有無清啲版本?點解喺youtube search唔到mnet嘅版本

男爵府

引用:SJ:+sorry+sorry,+始終係神曲地位...我係el

SJ: sorry sorry, 始終係神曲地位...我係elf 都覺得sm 之後選的主打歌有問題(奇怪的品味), 反而 SJM的主打 ...
sm 我都有同感
特別係shinee同GG啲歌真係
反而cube同fnc啲歌呢2年真係唔錯

男爵府

引用:Quote:原帖由+colin72+於+13-08-17+發表SJ:

原帖由 lovebabyching 於 13-08-17 發表
trouble maker@mama段片你有無清啲版本?點解喺youtube search唔到mnet嘅版本

...
我揾到mv版
你想要mnet版?我可以嘗試下一揾

珍珠宮

回覆 lovebabyching 的帖子

http://video.sina.com.cn/v/b/67048070-2196716382.html

MNET 的 official channel 2011年mama 唔得的, 勁差resolution, 可能係新加玻無高清cam. 我係sina 見呢個好dd...

下面的trouble maker only (得1:40 mins), mama高清版
http://www.youtube.com/watch?v=CRI0zzsd4Ws

人氣歌謠版
http://www.youtube.com/watch?v=J75d3vtrWBo

男爵府

引用:回覆+lovebabyching+的帖子http://video.si

回覆 lovebabyching 的帖子
我想要2012呀,搵極都係得fancam

男爵府

引用:Quote:原帖由+lovebabyching+於+13-08-17+

原帖由 HTungTung 於 13-08-17 發表
我揾到mv版
你想要mnet版?我可以嘗試下一揾
呢首歌要睇live先正

男爵府

引用:Quote:原帖由+HTungTung+於+13-08-17+發表

原帖由 lovebabyching 於 13-08-17 發表
呢首歌要睇live先正
係呀
好似新加坡果個live版bobo左

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由+lovebabyching+於+13-08-17+

原帖由 HTungTung 於 13-08-17 發表
係呀
好似新加坡果個live版bobo左
我係想要2012mama@hongkong嘅mnet版,睇fancam版唔夠清

男爵府

lovebabyching 發表於 13-8-18 00:00
我係想要2012mama@hongkong嘅mnet版,睇fancam版唔夠清

Dailymotion version
http://dai.ly/xvi4ec

Youku version
http://v.youku.com/v_show/id_XNDgyNzU3NTYw.html

首頁
12345...49

尾頁

跳至