跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

HoWangMami 寫道:
包媽
我剛去pccw睇過,隻機幾好,但問題係我係另一個台有約,仲要到明年年尾,如果又join另一個台,d月費都好"come"計 但又好想要喎,而家真係頭痛啦!

咁爸爸有無合約係身呀?如果無可唔可以叫爸爸轉台,再同老公掉轉電話用呢?

子爵府

j媽
真係都幾有難度,所以我都搵緊,anyway,thanks!!

子爵府

包媽
anson爸個電話係公司電話黎,唔轉得架!

大宅

HoWangMami 寫道:
包媽
anson爸個電話係公司電話黎,唔轉得架!

咁真係頭赤!
咁你又有無考慮過用番普通o個隻cam,係公司電腦睇呢?

大宅

又閃上來一陣先.....

J媽 & 包媽,

你地所講既保會PLAYGROUP請問有冇星期六下午 OR 星期日課程架??????
我暫時仲未搵到間就到我揍筠筠去既堂上,有點奧腦添!!!

大宅

bbmon 寫道:
又閃上來一陣先.....

J媽 & 包媽,

你地所講既保會PLAYGROUP請問有冇星期六下午 OR 星期日課程架??????
我暫時仲未搵到間就到我揍筠筠去既堂上,有點奧腦添!!!

筠媽,
你搵頭先我比包媽o個link出黎入去睇睇啦, 佢地全部d班都係星期六, 有下午架, 星期日就無o既, 不過好full架, 可能要排到出年4月之後囉!

大宅

筠媽,
呢條link呀!
http://www.hkspc.org/newsroom/cp2/index.htm

男爵府

好媽媽勳章

包媽, 訓導主任,
你地講緊邊隻電話呀 ??

大宅

J媽 , 包媽,

OK....唔該晒你地~!

大宅

洵媽,
因為訓導主任請新工人,所以想出番個cam,我同訓導主任就係講梗我而家用梗個部以3G電話打番去個CAM度睇o個隻囉!
不過要上台同埋要簽約o架!

大宅

呢兩日朝早要帶++返學, 下午又要做其他野, 所以遲哂大到, 報到先

包媽, j媽, 校長
幼潛畢業果日, 廖太除左用口去評估, 仲有冇提過會補寄評估報告比我地呀? 我果日唔記得問, 但係大坑東果邊有wor.. 我問過幾個舊生媽咪, 廖太對佢地d 評估, 個個都係激讚, 但係我對廖太比++果d讚賞, 有d保留lor, 係咁好, 我就發達lu...

大宅

洵媽,訓導主任,
講開工人,有d野想問下你地.
如果o個日係工人放假,咁你地有無o係工人未出街前又或者夜晚佢番左o黎屋企之後叫佢做野o架?
個工人係咪有權唔做o架?如果我要佢做野係咪好衰呀?

別墅

訓導主任
仁媽仲遲,現在先報到.

校長
見妳閃星星出來,真係人都醒d

栗子媽
妳都閃多d出來啦,仁媽都成日記住栗子仔與栗子媽架.

包老師
妳咁好開新學期,不如叫校長乘妳做麵包主任啦

筠媽仲未報到,唔通又上唔到bk

大宅

仁媽,
你係咪未溫書呀?筠媽一早上左o黎喇!

大宅

jumbo_mandy 寫道:

呢兩日朝早要帶++返學, 下午又要做其他野, 所以遲哂大到, 報到先

包媽, j媽, 校長
幼潛畢業果日, 廖太除左用口去評估, 仲有冇提過會補寄評估報告比我地呀? 我果日唔記得問, 但係大坑東果邊有wor.. 我問過幾個舊生媽咪, 廖太對佢地d 評估, 個個都係激讚, 但係我對廖太比++果d讚賞, 有d保留lor, 係咁好, 我就發達lu...

+媽,
坦白講,我都有對廖太o既評語有保留o架!
覺得佢有d誇獎,似賣口乖!

別墅

包媽
係吖,係吖,衰左tim,想捉筠媽
姐姐cooking 好d未吖

+媽
原來妳very busy,唔怪得唔見左妳

j媽
妳話jj都幾頑皮,我其實好想知佢和仁仔那個頑皮d,見到妳話jj上左堂乖左,搞到我都心思思.

想問大家
仁仔現在都係講bb話,有時有人問我佢唔識講野架,我都唔知點講好,男仔係唔係真係遲d講野既呢

大宅

QutieBaby 寫道:
[quote]

包媽, j媽, 校長

+媽,
覺得佢有d誇獎,似賣口乖! [/quote]

+媽,
廖太無講有評估寄返比我地, 但唔係你地上左2期o既舊生先有架咩, 我同包媽, joey媽都應該無架喎!

大宅

QutieBaby 寫道:
[quote]

包媽, j媽, 校長

+媽,
覺得佢有d誇獎,似賣口乖! [/quote]

包媽,
係呀, 所以我都冇盡信。 ++程度去到邊, 實在心中有數

大宅

仁媽,
搵次約你出o黎, 等jj同仁仔比較就知 其實我覺得幼潛對jj係有幫助, 但唔係都要靠我地係屋企努力, 多d同佢訓練先得架!

+媽,
++返學返成點呀?

大宅

bebobo 寫道:
+媽,
廖太無講有評估寄返比我地, 但唔係你地上左2期o既舊生先有架咩, 我同包媽, joey媽都應該無架喎!

j媽
係wor....妳真係心水清喇, 等我問下先 , thanks!

首頁

尾頁

跳至