論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我工人前日同我講,亞姨死左,要呢個星期三,四出去搞野,唔返黎瞓得唔得。我話你有亞姨響香港,唔聽你講既? 佢話佢之前唔講係呃我,但點都要出去。 我話咁急,未必請到假,重要搵人幫我湊就重難。 今日終於度掂老公星期三放假,比佢出去一日,點知轉頭佢比封無簽名既一個月通知信我!!! 我問佢係咩原因唔做,佢話佢點都要出去兩日,我話咁你即是威脅我唱啫,佢居然答我係!!! 我話你有係無道理嫁,咁急真係請唔到假,已經比你出去一日啦。 佢話重之點都要去幫亞姨搞野。激死我, 夾硬搵人睇細路比佢去,條氣又唔順,一個月通知咁急又點請人????

男爵府

你甘都比佢威脅倒? 係我就忍咩都唔忍佢,最多咪請鐘點頂住先,炒左佢。我好衰傢,如果係我,我會扮比佢放,到佢放假第一天早上炒佢,等佢要pack埋野走,仲要拉佢返agent計數,睇佢點死。

別墅

引用:我工人前日同我講,亞姨死左,要呢個星期三

原帖由 mixmelody 於 13-08-19 發表
我工人前日同我講,亞姨死左,要呢個星期三,四出去搞野,唔返黎瞓得唔得。我話你有亞姨響香港,唔聽你講既 ...
冇話冇左佢吾得既,拍佢走啦!記住D工人係永遠養吾熟的

大宅

回覆:反轉豬肚

你話你搵唔到人幫佢做替工,如果佢要去兩日即係要放低啲小朋友,咁你就報警,告佢獨留兒童!

別墅

做左差唔多三年, 咁唔講道理都有。有得比佢去我點會唔比呀!!! 之前佢話佢表妹黎左香港玩, 我都比佢出去幾日啦。 真係個個工人都係令人失望既!!!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢串到咁, 真係唔留得, 如果個個斷約工人都要返原居地, 先可以再嚟香港揾工, 我相信佢哋一定唔會咁串.

男爵府

叫佢係封信度簽反個名先啦

男爵府

If I were you, I will simply let her leave (resign!!)

大宅

好媽媽勳章

引用:你甘都比佢威脅倒?+係我就忍咩都唔忍佢,最

原帖由 heilongmama 於 13-08-19 發表
你甘都比佢威脅倒? 係我就忍咩都唔忍佢,最多咪請鐘點頂住先,炒左佢。我好衰傢,如果係我,我會扮比佢放, ...
Agree ->係我就忍咩都唔忍佢,
:;pppp:

公爵府

吾好俾佢威脅到,送佢返鄉下執牛屎

子爵府

引用:做左差唔多三年,+咁唔講道理都有。有得比

原帖由 mixmelody 於 13-08-19 發表
做左差唔多三年, 咁唔講道理都有。有得比佢去我點會唔比呀!!! 之前佢話佢表妹黎左香港玩, 我都比佢出去 ...
對工人真係不可投放感情,佢地只會顧自己!

珍珠宮

2024年龍年勳章

首先,簽咗封信先,就算佢簽咗封信亦唔等於佢可以放假,除非佢補錢即走,就話之佢死去邊,俾佢食住,你有排受氣!

Minniemouse:-P

大宅

陪月勳章

樓主去勵行會登記搵本地ee頂住先,香港人較有愛心,我今年都請左兩個衰工人,自己大肚捱住湊三歲,好彩有位好既家務助理分擔,我都捱到就黎生細女同月尾工人到,祝你好運,衰工人就早早叫佢走!

首頁

尾頁

跳至