自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

四爺要登帝位啦

大宅

回覆:步步迷:預備埋位啦,皇上即將駕崩~

等睇,上住Bk先

大宅

+3金熱血

坐好左等開場喇~

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

俾你笑死

子爵府

櫈仔ready!

男爵府

四爺

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:四爺要登帝位啦+

原帖由 小倩 於 13-08-20 發表
四爺要登帝位啦

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

四爺
http://lilypie.com/Fifth_Birthday_code.php
驕傲(Pride).貪婪(Greed).迷色(Lust).忿怒(Wrath).嫉妒(Envy).貪食(Gluttony).、及懶惰(Sloth).

大宅

五馬分C果幕好恐怖呀

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

TBB好似CUT左好多

子爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:五馬分C果幕好恐怖呀 +

原帖由 NATNATFAT 於 13-08-21 發表
五馬分C果幕好恐怖呀
x2

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

究竟皇上臨死前係咪話傳位俾14爺啫? 都無講

男爵府

引用:究竟皇上臨死前係咪話傳位俾14爺啫?+都無

原帖由 susumi123 於 13-08-21 發表
係咯,有無講呀。頭兩集去左湊囡,睇吾到。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 NATNATFAT 的帖子

我冇睇果幾秒
◕順其自然啦~♥ ◕

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

可能歷史上都係一個謎,所以作者都唔可以講得咁清楚,留番我地去估去幻想。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+susumi123+於+13-08-21+發表

原帖由 docomo 於 13-08-21 發表
可能歷史上都係一個謎,所以作者都唔可以講得咁清楚,留番我地去估去幻想。

...
係,桐華只係遮遮掩掩甘 skip 左

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

步步版係得口諭…
但之前同德妃對話,皇上話要召十四阿哥返嚟,唔使佢再去打仗,算係伏綫~
皇上駕崩前叫封城嗰個九門提督,應該係四爺嘅人… 否則點會得佢一個阿哥入到內殿吖

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+susumi123+於+13-08-21+發表

原帖由 docomo 於 13-08-21 發表

...
遮遮掩掩甘帶過左

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

之前睇過一d研究清朝歷史ge節目,好多歷史学家都認為皇上真係傳位俾四爺。

RJCmother  yes, 遺詔據說現存台灣故宮博物院  發表於 13-8-21 14:30
Radar  yes.  發表於 13-8-21 11:54

王國長老

vickiwai514 發表於 13-8-21 02:04
之前睇過一d研究清朝歷史ge節目,好多歷史学家都認為皇上真係傳位俾四爺。

...
正常遺詔要用漢滿文字寫
改到漢字, 改唔到滿字

首頁

尾頁

跳至