夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

又係一件好慘的事.只因佢識生女唔識生仔

聽朋友講的真實故事:

大約兩年前的正月,每個人都開開心心過年過節,一個20歲的女仔,在親戚,父母拉龍中,同一位大佢兩三歲的男仔相睇,訂婚.係雙方父親推波助瀾之下,訂婚的隔天,呢個女仔同佢相識都未夠一個星期的未婚夫有了肌膚之親,兩個月之後證實有左BB,因為在大陸,未登記結婚就生仔係要罰款,全家人只好將呢位未婚媽媽送到另外一個地方待產,幾個月後呢位未婚媽媽生左一位健康的BB,但因為係個BB女不係BB仔,所以佢未婚夫全家在佢生下BB女兩三日後就將BB送俾一個完全唔識ge亦都唔知住係邊的人,最後仲將這位未婚媽媽都抛棄.

男爵府

Re: 又係一件好慘的事.只因佢識生女唔識生仔

佢都好可憐, 但點解個女仔成二十歲都任人擺佈
有捨必有得 有得必有失

複式洋房

生仔生女有咩所謂o者!各有各好架嘛!
想only生仔的話自己去整個test-tube baby lor
We need not worryas we are no longer two, but one flesh,and God will make with the test a way out of it, so that we may be able to go through it.

大宅

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

個個都生仔,邊個生女呀.無女人点生BB
D男人生呀
快樂可人兒
:-DResults:

大宅

因為個女仔讀唔成書,而個男仔家有少少錢,女仔父母睇中呢點,因此就造成呢件慘劇

EVA222 寫道:
發生在偏遠農村?
大陸城市女孩20歲好多都讀緊書,父母點會叫個女去相親.. ?-(

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

男爵府

但現在d大陸女仔無理由咁蠢,有左都可以即刻結婚,或者係落左去, 送個BB去d唔知咩人道,個BB咪仲慘,分分要做乞兒,點解要生左出黎先結婚, 一知道有左去註冊時都未見肚啦, 去註冊時唔洗驗身的, 無理由等你生左男仔先要你

大宅

大宅

我諗真係有依d事.
聽媽咪講,他有個朋友.
好恨生仔,但係第一個老婆生左1個女.之後走左.
宜家同個大陸女人一齊,個女人生左2個女了.
宜家又陀緊第3個喇,希望佢真係生到仔啦.
吾係依個女人真係有排生=.="

我有時都見到依個女人,都係廿幾歲咋.
成部生仔機器咁,嫁落黎hk就係為左咁?

男爵府

畀面勳章

ir9974 寫道:
個個都生仔,邊個生女呀.無女人点生BB
D男人生呀

講得好

首頁

尾頁

跳至