自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:有幾多人虐待印傭單野......

我唔係好信單野,僱主肯定唔係好人,但個工人又實在太誇張,唔準用厠所,要用片,大佬呀,用片咪好臭,有邊個老細想屋企有人臭氣氛天行來行去!

翡翠宮

牛年勳章

誇張得濟

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

佢住太湖花園講嘢大聲d隔離屋都會投訴啦!如果真有其事邊瞞到人呀!佢似乎吹大咗喎,而且成個屋苑有很多她的同鄉
我覺得佢似有精神病多d,自殘再妄想被人迫害,佢應該去做精神評估囉

大宅

Vincent913 發表於 13-8-27 23:08
我唔係好信單野,僱主肯定唔係好人,但個工人又實在太誇張,唔準用厠所,要用片,大佬呀,用片咪好臭,有邊 ...
Agreed. 越作越大。要主人聞佢D臭味。

禁止訪問

引用:係真有其事?

禁止訪問

大宅

得工人一個時縛住佢咪做唔到嘢

子爵府

引用:我覺得個工人誇張咗事實,講大話。6日斷水

原帖由 田七太太 於 13-08-27 發表
我覺得個工人誇張咗事實,講大話。
6日斷水斷糧
唔多信囉!又唔係住荒山,叫救命or同個僱主死過啦!點會兩年呀?話僱主一齊先俾落街,但都可以發難求救啫

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我同C6都唔信,如果咁虐待法,仲可以係度打工左2年幾

子爵府

一開始聽覺得果兩個主人唔係人。但越聽越覺得假

侯爵府

我想知,2年來都吾敢走,又吾識求救,咁佢最後係點脫離魔掌

別墅

引用:印印吹到咁大...我等緊下回分解

原帖由 mimichong 於 13-08-27 發表
印印吹到咁大...我等緊下回分解

男爵府

警方而家落得charge單嘢上埋庭,佢地啲証據一定好足先會咁做。佢地喺差館見唔少啲工人姐姐屈僱住嘅case,啲差人唔會無端端落charge而冇証據。所以我諗呢單嘢好堅,個僱主坐硬

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:僱主唔喺屋企6日都唔偷走,好怪 +

公爵府

我信有咁既人架。話說幾年前有單鸚鵡店老闆娘虐待員工(做過頭條,上網可搵返),又係收舖後用鐵鏈鞭,但唔係單車鏈咁小兒科,係用鎖大閘條鏈!又用鐵鉗、用交剪… 咪又係打左幾年先爆出黎?我以前有去買糧架,個老闆娘表面真係睇唔出會做啲咁既事,個店員就成日有傷在身,好少講野,一講野老闆娘就鬧佢,又話佢啲傷係比鸚鵡咬。個店員唔係儍架,會考成績好似幾好,點估到佢咁樣比人打左幾年都冇出聲?所以唔好話唔信,真係會有咁變態既人,又會有咁懦弱既人

公爵府

呢單:http://www.singtao.com/archive/fullstory.asp?year1=2006&month1=6&day1=4&month2=12&day2=27&id=20061208a04

所印姐既故事未必冇可能發生

大宅

引用:我都覺得係,正常人三天唔飲水會嚴重脱水,

原帖由 LittleRoxie 於 13-08-27 發表
我都覺得係,正常人三天唔飲水會嚴重脱水,唔好話六天
天氣咁熱,莫講話三天,三小時冇水飲都唔掂啦!

首頁

尾頁

跳至