單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係一個單親媽咪,個女已經廿幾歳,近E幾個月,個男仔貝竟離過婚仲有個仔,之前個女同我講時,我真係好擔心,但我無返對,我只同佢講,我唔會返對你,因為只要你鐘意,媽咪都支持你,(其實我知返對都無用,因為知道換來個女對我反感同唔會再同我講佢既野,)所以因然接受,我只同個女講,如果你同個男仔一齊,你必須預左你地要面對好多野同條路會好難行,我知我現在唯一可做的就是提醒下個女可能要面對既野,只好慢慢相處下睇下個男仔點,我想講下我唔係介意個男仔貝竟,只是我單親後對人都失了信心,但相處感覺個男仔都算成熟,同好識做人同專重人,佢連對我一家包括我既爸爸媽媽都好好,表面睇個男仔都好好,但有是同個女傾開都會問多D男仔既野,我問:你個男友有無見個仔,個女答:無,我問點解呢,個女答:因為同個仔無感情,我當時聽到諗,嗰個佢個仔,點可能咁忍心呢,因為咁,我始終唔放心,做呀媽點都有D擔心,我想問下BK既媽咪,你係我點做好?

大宅

回覆 的帖子

唔好意思,打留左(近E幾個月,識左個男友)

大宅

引用:我係一個單親媽咪,個女已經廿幾歳,近E幾

原帖由 於 13-08-28 發表

我係一個單親媽咪,個女已經廿幾歳,近E幾個月,個男仔貝竟離過婚 ...
做媽媽嘅只有對個男仔好啲,希望佢對你個女好,亦等個男對你戒備心無咁重,從旁觀察,但有咩你都唔可以同個女講,一定會影響感情!

講真,大家都係單親媽媽,一聽到個男人對自己嘅血脈(個仔)都唔理,點會識對其他人好,就只會對自己好,但無法,就算明知你女行緊掘頭路,但你唔可以講個男難話,唔好破壞你地感情

大宅

回覆 haydenden1023 的帖子

我都明白,所以表面上我表現都係支持佢,嗰男仔相處落都好好,都好專重我地,同對個女都好好所以只好再相處下睇下点,只係覺得其怪自己既仔女点解可以咁忍心吾理,可能自己是單親媽咪都吾忍心放棄是但一個,情原自己辛苦都要帶住兩個,所以先有d担心,其實個男仔我都已經接受左,但自己個点都會担心,多謝你回覆,謝……

大宅

其實係E段感情上,仲有一個難題,就係唔知係咪單親關係,大仔諗野好偏激,不容易接受默生人,又自我,個妹同E個男仔一齊咁耐,個仔都吾願同阿妹個男友接觸,咁個男仔其實好識做,知阿哥末接受佢,佢每次送我個女返來都唔會入屋,試過阿女男友送阿女返來,好急都無入來,我同個女講,儍女,下次再係咁就入來去左先麻,其實E件事大家都好為難,我試過同個仔傾過,但佢總係唔肯接受,唉,我又唔想迫佢,都吾知點做好,真係左右為難

侯爵府

或者我都比下意見!
楼主,既然丫囡都20幾岁,又喜歡她男友!我想錯與對你亦應如你現在的做法!
支持她!
而且這男人從你的文字看來,亦對你恭敬有加!我想你感覺應是ok的!

至於你擔心他不探自己的兒子而導致你不信任他的人品!

或者這樣想口巴!可能他前妻是惡妻!又或者他的兒子根本不想見他!
更甚可能他愧疚於之前的婚姻所以决定不在相見!
原因種種只有他自己才知道!
大家都是媽媽級!你爱錫囡囡我絕對明白!但她們長大了!我們亦要適當的明白該放手時要放手!
我想你都是别想得太多!相信你囡兒的决定吧!
因這一切亦不是在你掌控中的

大宅

回覆 babytszkin 的帖子

多謝意見,其實我都諗住時間可証明一切

大宅

仲有無媽咪可比D意見我呀亅

男爵府

BK Milk勳章

回覆:如果係你地會點做

我覺得唔探自己仔女一定有原因,同埋又唔知佢地真正分開嘅原因,所以唔好太擔心同估估下。既然佢對你都不錯,咪俾個機會睇下佢地嘅發展囉。

大宅

是否應該俾你女自己解決..
有好多事情不是你能代她處理的..
相信他們吧..

我都係廿幾!

大宅

多謝大家回䨱,個仔既問題,有無bk朋友可比下意見,謝謝

大宅

引用:多謝大家回䨱,個仔既問題,有無bk朋友可比

原帖由 於 13-08-29 發表
多謝大家回䨱,個仔既問題,有無bk朋友可比下意見,謝謝
個仔咩問題?

大宅

在第五樓有講述,謝

首頁