跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

Re: 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 16)

恩祺媽,

有~
恩祺媽(carol) 寫道:

rita、starry^.^:

matthew & hugo 有無扁平足?
我後來想起,恩恩的足弓位唔夠高 (扁平),好多小朋友都係咁,行得路多就會痛!(好似我咁!)

水晶宮

2024年龍年勳章

carol
matthew 都有.
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

伯爵府

今日hugo考左普通話口試喇....佢話我知佢考完, 老師同佢講佢講得好好, 問佢係唔係爸爸教佢讀? hugo點頭, 跟住老師再問爸爸普通話係唔係好叻, hugo再點頭.......hugopa聽到由個心度笑左出嚟 :lol: :lol:

伯爵府

畀面勳章

starry^.^ 寫道:
恩祺媽,

有~ [quote]
恩祺媽(carol) 寫道:

rita、starry^.^:

matthew & hugo 有無扁平足?
我後來想起,恩恩的足弓位唔夠高 (扁平),好多小朋友都係咁,行得路多就會痛!(好似我咁!)
[/quote]

starry^.^、rita:

你地有無帶小朋友去睇醫生?or only 買一些for 扁平足的鞋比佢地著?
我同恩祺爸都係好嚴重的扁平足,我驚恩祺都學足我地! :-x

伯爵府

畀面勳章

starry^.^ 寫道:
今日hugo考左普通話口試喇....佢話我知佢考完, 老師同佢講佢講得好好, 問佢係唔係爸爸教佢讀? hugo點頭, 跟住老師再問爸爸普通話係唔係好叻, hugo再點頭.......hugopa聽到由個心度笑左出嚟 :lol: :lol:

starry^.^ :

查實係爸爸的普通話叻d?還是媽媽的叻d?
好似係媽媽教hugo 多喎!

伯爵府

恩祺媽,

hugo有定期去Dr. kong check腳, 上到小學會有學童check腳ga, 我填左通告, 不過未知幾時

梗係daddy d普通話叻d啦, 我只係學左初級咋 而家多數係daddy同佢溫普通話

伯爵府

畀面勳章

starry^.^:

IC!

大宅

我都報到呀, 雖然遲咗好多!

chingchingmom
伯母而狐點呀, 洗唔洗敷藥呀, 咁星期一咪唔會喺science workshop見到佢囉, 幫我問候吓伯母啦, 近呢個星期我哋都有見面傾幾句架.

Carol
你點呀, 過咗幾日有冇好好多呀, 尾龍骨真係要好小心, 唔好疏忽照顧呀, 唔係手尾竟長喇.

kitty
你媽咪又如何呀, 個頭好返未呀.

呢排好似好多人有事, 希望個個都快d好返, 開開心心過冬, 聖誕同新年啦.

kitty, chingchingmom, 你哋早排係咪去過Singapore玩呀, 我可能2月中會去呀, 老公去公幹, 我同可頤wait緊機位, 諗住順道去join老公, 過埋年先返, 有邊到啱我哋玩唔該介紹吓啦. Thanks!

伯爵府

畀面勳章

Candy:

敷左幾日葯,已經好好多,係係自己成日唔記得,坐得唔
o岩位時就痛!可能都要敷多幾日葯!多謝關心!

哈!比你快過我去singapore tim!原本我地都想農曆年去,但而家仍是走唔甩,過年要返台灣。或者要等easter 才可以去singapore 了!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Candy,

Tks! My mum looks better now!

Re: SIN trip, pls give me your email address and I'll send you my itinerary last time (Aug-2005).

Candy925 寫道:

kitty, chingchingmom, 你哋早排係咪去過Singapore玩呀, 我可能2月中會去呀, 老公去公幹, 我同可頤wait緊機位, 諗住順道去join老公, 過埋年先返, 有邊到啱我哋玩唔該介紹吓啦. Thanks!

男爵府

ccmeow,

上星期基恩有10 零個小朋友來咗屋企報佳音, 唱聖詩, 好開心呀.

嚟緊佢地會有 party, friday 有聯歡會, 我地都會出席, 有表演, buffet 咁啦, 應該都會好好玩架喇. 琴晚老公先漏夜整咗件環保服飾俾紀賢 fri 行catwalk 時著

lailai 咁醒目, 考10名之內一定冇問題啦.

你真幸福呀, 婆婆咁幫得手. 而家佢係咪同你地一齊住

大宅

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

Hi

I also live in Western District, my due date is 25 Dec, 06 but we have the problems on the maid now.

The first one, we signed the contract and paid the money but she didn't come and cannot come, then we tried another one but we just received her call this morning and said that she cannot sign the contract cos her husband wants her to go home. :-(

水晶宮

2024年龍年勳章

Hi chanyvonne,
恭喜你呀 !!! bb 會喺邊間醫院出世呀 ??
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

畀面勳章

Welcome!!! 你而家有乜打算呀?有冇老人家可以幫下手先?

各位:

呢2日少左留言, 因為屋企發生左d事... 又係關於呀爸! 唉! 我做左一個好痛苦既決定, 我預計, 如果一切順利, 未來2個月我都會好忙好忙. 而家心情好差, 呢幾晚都瞓得唔好.

大家請幫我pray, 希望主賜我力量去overcome呢件事.... 多謝你地! 希望聽日順利解決件事....

伯爵府

Teresa,

見你唔多發言都估到你有事, 可唔可以講出黎ga?? pm比我都得ga.......
Teresa 寫道:

各位:

呢2日少左留言, 因為屋企發生左d事... 又係關於呀爸! 唉! 我做左一個好痛苦既決定, 我預計, 如果一切順利, 未來2個月我都會好忙好忙. 而家心情好差, 呢幾晚都瞓得唔好.

大家請幫我pray, 希望主賜我力量去overcome呢件事.... 多謝你地! 希望聽日順利解決件事....

大宅

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

Rita 寫道:
恭喜你呀 !!! bb 會喺邊間醫院出世呀 ??

thanks, my bb will born in Queen Mary Hospital.
-------

Welcome!!! 你而家有乜打算呀?有冇老人家可以幫下手先?

Hi Teresa
NO...... my mother & my mother-in-law won't take care of my bb whole day, they may only look after for a very short while.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Yvonne,

Hope you can find a Good maid soon!!
chanyvonne 寫道:
Hi

I also live in Western District, my due date is 25 Dec, 06 but we have the problems on the maid now.

The first one, we signed the contract and paid the money but she didn't come and cannot come, then we tried another one but we just received her call this morning and said that she cannot sign the contract cos her husband wants her to go home. :-(

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Teresa,

願主賜福予您及您爸爸
[quote]
Teresa 寫道:

各位:

呢2日少左留言, 因為屋企發生左d事... 又係關於呀爸! 唉! 我做左一個好痛苦既決定, 我預計, 如果一切順利, 未來2個月我都會好忙好忙. 而家心情好差, 呢幾晚都

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

伯爵府

畀面勳章

Welcome! 先祝你順利生個cute寶寶!
工人的事,比心機搵啦!有時搵本地完約的係會有d 問題o家!唔好太心急,搵個唔好的仲死!
我之前就係,生完細仔後,個印傭話要走,我急於搵本地完約的,第一個又係簽左唔來;第二個仲攪野,話要返印尼一轉,返到去就有交通意外唔來到,都唔知係咪果時個agent 玩野!後來簽一個在hk做了7年的印傭,仲死,又蝦我大女,又偷野,終於炒左!所以我多數請無hk工作experience 的工人!

你生完希望你媽/99 可以幫半日,你可一路教新工人。

teresa:

希望你爸的事早日解決!

大宅

Carol
新年返台灣真係你嘅例行節目喎, 不過同家人一齊過年咪仲開心仲有氣氛.

kittylock
Recieved w/ thanks!

Teresa
希望你件事儘快順利解決喇.

首頁

尾頁

跳至