親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

日前專登去三成站的水族館Coex Aquarium , 點知成間拆左, 連個 COEX MALL 都無埋, 得番個地盤, 我唔識睇韓文, 只係見到 29-4-13 至 31-12-14, 估計係重建日期, 如果打算去玩既, 可以改地點了~

至慘係佢既官網無提到, 又或者, 用韓文寫左我唔識睇啦~

http://www.coexaqua.co.kr/

更正, 原來我行錯路, 樓下#11 JM 教左點行, 大家又可以去玩啦~

biancaho7  真好人士... 多謝報料!!  發表於 13-8-30 12:06

伯爵府

咁佢2 間酒店仲係咪度,泡菜館仲有冇?好彩冇去,lotte duty free 都係冇更新

大宅

畀面勳章

JohnKeats 發表於 13-8-28 23:48
咁佢2 間酒店仲係咪度,泡菜館仲有冇?好彩冇去,lotte duty free 都係冇更新

成棟 COEX MALL 無左, 地盤得個大姑窿, 我以為自己行錯地方, 行去 WORLD TRADE CENTRE 搵又唔見, 有一棟 ART 什麼的, 本來可以搭 LIFT 落 B1 去 COEX MALL 既都封左, 你說的酒店唔見, 什麼食肆也不見.

大宅

畀面勳章

唔識 ATTACH 相添~

伯爵府

Exhibition centre, https://www.facebook.com/CoexKorea

這有講:

https://www.facebook.com/CoexKorea/app_326476264092515

TIN_C_C  官網都無寫, 咁隱蔽  發表於 13-8-29 00:47

男爵府

回覆:有無 JM 打算去水族館Coex Aquarium

嘩,我下個月尾去首爾仲諗住去呢度,好在睇一睇,唔係白行一趟mouth:mouth:

TIN_C_C  唉~ 我衰左都唔想你地衰呀嘛~  發表於 13-8-29 00:48

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thanks!

別墅

係咪攪錯左,我七月十七日先去過,仲健在.

仲見到小學生成村成村咁遊覽添

別墅

回覆 峻謙媽咪 的帖子

見到有封左D地方,好似裝修緊.

我唸你出錯出口

大宅

畀面勳章

峻謙媽咪 發表於 13-8-30 09:29
係咪攪錯左,我七月十七日先去過,仲健在.

仲見到小學生成村成村咁遊覽添

你 17/7 去過水族館? 那應該是那個出口? 我跟番網頁說的三成站6 號出口出的.

我都見到有好多幼稚園生, 咪跟住佢地, 原來去空地野餐, 佢老師見到我地跟她的學生, 問我地乜野事, 我俾個水族館名佢, 佢話 not here, 做埋交叉手勢, 又見到成個 mall 拆左, 行過隔壁2 座大廈都唔見, 所以放棄再搵啦~

珍珠宮

TIN_C_C 發表於 13-8-30 11:50
你 17/7 去過水族館? 那應該是那個出口? 我跟番網頁說的三成站6 號出口出的.

我都見到有好多幼稚園生, ...
我都係七月中去完,近地鐵係見到圍板地盤,但一路跟指示行大約15mins 就找到! (無出過地面行的)
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

JohnKeats 發表於 13-8-29 00:12
Exhibition centre, https://www.facebook.com/CoexKorea

這有講:

唔係wor,咁講wor:

Coex Aquarium and Megabox Theater will remain open throughout the refurbishments.
(copy from its fb)

TIN_C_C  睇黎我行錯路, 見到 COEX MALL CLOSE 左以為佢都 CLOSE, 唔好意思, 俾錯料~  發表於 13-8-30 12:30
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

畀面勳章

webjen 發表於 13-8-30 12:11
我都係七月中去完,近地鐵係見到圍板地盤,但一路跟指示行大約15mins 就找到! (無出過地面行的) ...

原來要0係地鐵下面行, 仲要行15MINS, 唔怪得見唔到啦, 唔該晒~

伯爵府

回覆:webjen 的帖子

我冇睇內容呀, aquarium 唔會好得過op,唔洗去

大宅

畀面勳章

JohnKeats 發表於 13-8-30 12:30
我冇睇內容呀, aquarium 唔會好得過op,唔洗去

我都知唔夠 OP 多野睇, 諗住帶埋小朋友, 一場來到, 點知失望而回~

大宅

畀面勳章

emmamay 發表於 13-8-29 00:41
嘩,我下個月尾去首爾仲諗住去呢度,好在睇一睇,唔係白行一趟

...

更正, 原來我行錯路, #11 JM 教左點行, 大家又可以去玩啦~

大宅

畀面勳章

cy101 發表於 13-8-29 01:29
thanks!

更正, 原來我行錯路, #11 JM 教左點行, 大家又可以去玩啦~

伯爵府

但我未去過整泡菜

侯爵府

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+TIN_C_C+於+13-8-30+12:36+編

原帖由 TIN_C_C 於 13-08-28 發表

日前專登去三成站的水族館Coex Aquarium , 點知成間拆左, 連 ...
昨天經過,水族館還有開放的,反而泡菜博物館正裝修呢

TIN_C_C  OH~ 下次有機會也一拚看看~  發表於 13-8-30 21:42

大宅

請問個coex mall 地下間art box 和 賣草莓妹妹間野還在嗎?

首頁

尾頁

跳至