自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

阿囡今年已十一歲,自小說家中客廳熄燈後有點點光(由她房望出客廳),但她走出客廳光就會立即消失。近日,還說房門位置有一幅光(當她進入未開燈的房間時),像布簾一樣。有時特意行幾次也見到,但其他家人怎看也不見。已每年驗眼,一定不是眼睛的問題。

真的不知道是甚麼!有冇其他小朋友都有同樣情況?

子爵府

回覆:唔知阿囡見到乜嘢!

阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:阿囡今年已十一歲,自小說家中客廳熄燈後有

原帖由 amyabert 於 13-08-30 發表
阿囡今年已十一歲,自小說家中客廳熄燈後有點點光(由她房望出客廳),但她走出客廳光就會立即消失。近日,還 ...
我有時都會。應該係眼睛未適應光綫啫

Cutemom0808  agree  發表於 13-8-30 14:30

大宅

引用:Quote:原帖由+amyabert+於+13-08-30+發表阿

原帖由 小蚊蚊 於 13-08-30 發表
我有時都會。應該係眼睛未適應光綫啫
我都覺得係!好似俾閃光燈閃完個啲綠色點點

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 TING_124 的帖子

應該唔係,因為佢係半夜醒咗,全屋冇開燈時見到的。

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

炎夏勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我估我知佢講的情況...
我細個都試過

半夜醒左,望落下床會見到一塊浮係地面上層的光幕...
有時又試過阿媽一關廳燈,我就見到一點點黃光係地櫃上邊....
最光一次又係半夜起身...
我訓上格床,想去洗手間,一落地見到廁所入邊有D暗光....
一開門就無左光....
(我去廁所唔開燈)
去完關門又見到門喇有光透出示
我都唔知咩黎...但好似2X歲之後就會見過了...
細個同媽講佢都唔信...
仲話我近視又成日睇電視先會見到光...

不過呢種光幾好...
夜晚落床都唔會怕叉錯腳....

大宅

回覆:唔知阿囡見到乜嘢!

我有時都係咁。。

伯爵府

我以前細個都會, 但大個咗發覺係街外既燈光經窗口透入屋內既光.

首頁

尾頁

跳至