跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

bb入左醫院

細b22日大,近三天發現有痰(亦可能是奶),氣管促,飲唔到奶,於是帶bb去仁安,醫生話有喘,要照x-ray,要call 兒科醫生,在等待call醫生時,姑娘走過來說無床位,就算有需要都無法留院,我最後決定去威爾斯,臨走時再見一次醫生,點知醫生其中一句話是:”我地醫院唔收咁細個bb,儀器方面配合唔到”,聽到火都黎,心想,有無攪錯,產科醫院,竟然配合唔到,咁係度出世的嬰兒有事點算,醫生呀醫生,無床位米無床位,坦白d總好過作呢個藉口啦,唔用腦

到威爾斯急症室,列為緊急類別,好快就見到醫生及上病房,醫生話要抽血及種菌,不過表面上問題不大,似是上呼吸道感染,唉,好擔心!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: bb入左醫院

大宅

肥嘟媽唔好擔心呀!!希望你BB平安

別墅

我都明白你的心情,好似我的大囡佢幾個月大的時候,發高燒唔退,於是送佢入院,又要抽血,照x-ray,搞好多嘢,個囡咁細佢又喊得好厲害,當時我都好驚,好擔心.好彩到最後都冇事.你唔好太擔心,你都要小心自己身體,如果你病左就照顧唔到bb,希望bb快d冇事.

別墅

唔好咁擔心,bb係醫院會得到最好既照顧..

希望你bb快d出院!!

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

多謝關心
今早去醫院,醫生話bb呼吸急促,決定幫bb照x-ray,打抗生素,抽脊髓,現在因為未種到菌,所以都未肯定是病毒定細菌感染
醫生都講唔定bb要住幾耐,坐底三四天,亦可能兩星期不定,需待種菌報告出左
睇見佢駁住d儀器,又要做呢d treatment,心好痛

大宅

肥嘟媽:
見到自己bb要受呢d苦,個種痛係無人會明白......
我bb要照燈時,我個時都心痛到喊到停唔到,所以我祝個個媽媽既寶寶都可以健康成長!!咁各位都可以做倘開心媽媽呀!!
該用戶已被刪除

大宅

肥嘟媽:
加油!努力!bb一定好快冇事架!祝bb早日康復!

大宅

肥嘟媽,

你無事呀嘛, bb唔舒服做媽媽的一定好擔心,
你阿b得22天, 咁你應該仲未坐完月
呢排天氣冷, 你除左照顧bb都要照顧下自己
唔好冷親呀, 希望bb好快無事, 你都要加油呀 !!

別墅

肥嘟媽,

做人媽媽見倒囝囡辛苦真係好心痛, 不過你點都要自己好好保重, 因為BB好返出院之後就要靠你照顧o架 !

我會為你同BB祈禱, 希望佢快D康復, 可以早日返屋企. 你要加油呀!

大宅

咁細個要抽脊髓, 聽到真係好心痛, 希望bb快d出院, 肥嘟媽你都要好好保重身體!

伯爵府

肥嘟媽,

我都明白你嘅心情, 我生bb時因突然係待產室發燒, 攪到bb出世時都有發燒, 又唔知係咪出嚟時飲咗胎水, 令到bb有肺炎, 要係兒科產房住1星期打抗生素, 頭2日仲要瞓暖氣箱

別墅

肥嘟媽,
我聽到都好戥你難過, 我個b出世幾天, 就已經要抽2次腳板底的血驗黃疸, 我睇到d膠布都肉赤死, 何況你個bb咁細個就要抽脊髓一定好痛架喇, 希望你個bb吉人天相, 平安大吉啦,
仲希望你地可以一齊係家中或街上過第一個聖誕節.

外面天氣好凍, 你自己都要好好保重身體哦!
身體健康才可以照顧bb架

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

多謝各位支持
bb肺片晚上已出,姑娘話醫生沒寫低任何東西,以她們經驗,沒寫野即是沒事,但一切仍要待醫生明天巡房才知道
至於種菌,起碼四五天才知結果
但抗生素療程已開始,看見小手插著黃豆針,小b喊又抱不到,換片吃奶掃風全都要在暖箱進行,唉!
我會留意身體,但可能在家廿天,加上近日氣溫較寒,外出時真的不太適應,希望自己唔好病,健健康康,好好照顧大囡及bb
該用戶已被刪除

子爵府

畀面勳章

肥嘟媽,

Truely understand your feeling, please take care and be strong as your baby really needs you so much.

民房

肥嘟媽,
近來天時冷你自己都要保重身體,否則BB平平安安,自己病了就麻煩啦,保重!

伯爵府

好媽媽勳章

肥嘟媽
我完全明白你的心情
我的bb一出世就 打 7天抗生素療程
換片吃奶掃風也 在暖箱進行
心情當然難受
不過打左抗生素先係好事
以防萬一
我的bb在打完針翌日就出院了
好好休息下吧

複式洋房

加油!努力!bb一定好快冇事架!祝bb早日康復!

首頁

尾頁

跳至