自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想問值唔值得參加? 我仔今年上小一, 聽朋友講只係醫科學生去幫小朋友, 我怕佢地好粗魯. 我自己好怕睇牙醫的, 我仔D牙so far都OK, 佢從未睇過牙醫, 我唔想嚇驚小朋友.
,

珍珠宮

玩具勳章

回覆:小學牙科保健

mok牙可能比較生手。一般檢查補牙無問題。幾nice.都會tum下送下禮物架。所以唔使太擔心。而且全部都係小朋友去。小朋友反而無甘緊張

用戶要求終止服務

畀面勳章

值得~出面睇牙好貴架~

子爵府

若果從未看過, 更加要看呀, 點知有無蛀牙。

不過你可以帶佢看私家, 學校那方面可不去的。

男爵府

hashtag影視迷勳章

想當年我小學時有參加,仲記得有隻蛀牙,個醫生就打電話通知我娘親話要mok~唔太痛都ok la

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:想問值唔值得參加?+我仔今年上小一,++聽朋

原帖由 LMCK 於 13-09-01 發表
想問值唔值得參加? 我仔今年上小一, 聽朋友講只係醫科學生去幫小朋友, 我怕佢地好粗魯. 我自己好怕睇牙醫 ...
值得!每年一次洗牙服務,牙齒有註可以補牙!

wcpcelia  thx  發表於 13-9-1 20:16

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

我會參加

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

大宅

想問值唔值得參加? 我仔今年上小一, 聽朋友講只係醫科學生去幫小朋友, 我怕佢地好粗魯. 我自己好怕睇牙醫 ...
如果有大問題係會由老練d既醫生操刀㗎!放心,我個仔開刀mok都話唔痛!

子爵府

gracelam 發表於 13-9-1 15:26
值得!每年一次洗牙服務,牙齒有註可以補牙!
全中

伯爵府

和其他同學仔一齊去返而冇咁驚,洗牙ok, 如要補牙或其他再決定,我囡補過冇問題

珍珠宮

純以價錢衡量,淨係每年洗一次牙都值回票價啦
另外如果d牙有乜問題,佢都會免費同你補/剝~張form亦寫明,如非本地居民係收4百幾,而家20蚊就靠掂,點會唔抵
我仔d牙都無問題,上次我洗牙叫牙醫幫佢check過都就無蛀幾乾淨,但我都join牙科保健,當廉價洗牙無壞啫!
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

翡翠宮

好媽媽勳章

成班同學柴娃娃,好似去玩咁。。

檢查,+洗牙+補牙,同學仔一齊,明驚都c頂。。。。。點都易搞過自己帶去睇牙e。。。

一定律要join。。

翡翠宮

$20,淨係做檢查都值回票價啦!何况仲會洗牙,如有需要仲會補牙同照x-ray,可以話係超值!尤其是中產一向冇乜福利,算係攞番粒糖食下囉

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁我想問如要剝牙, 佢係咪會先通知我, 但如果已經係恆齒, 斷估佢地唔會隨便去幫小朋友剝卦?

tamama2007  家長可以入去的  發表於 13-9-1 19:06
,

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

就算40蚊都覺得抵呀!值回票價啦!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

應該參加! 會教小朋友點擦牙仔同口腔保健

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果你afford咪吾join
但我有公務员牙科,我照join,佢地今年好细心check到阿女牙型有问题,提我排定公務员隊cool

[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

值得去呀!佢哋會檢查小朋友d牙,有蛀牙就補,無蛀牙就幫你洗牙,會同你講仲有幾多隻牙未甩,會教護理牙齒嘅知識!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 LMCK 的帖子

OK架…我個女又脫又補都無問題!當然…一定會有小朋友怕睇牙醫架喇,大叫大0咸都見過

只係比$20牙科+學童檢查…超抵

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

緊係join啦!廿蚊包足全年,除左跟學校去,平時牙痛都可以去睇(佢地叫急症),補牙mock牙咩都包,免費架!我女升左中學,即刻無份,上星期補兩隻駛左千幾蚊

首頁

尾頁

跳至