自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

一係搬去xuite,但好似要收錢,一係搬去tumblr,但又話唔好超過200篇,你地點揀

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好多人去blogspot,因為都算易用,睇完輕鬆搬家,Tumblr根本都唔普遍,
Xuite係中國定台灣網,唔知有幾穩陣,見到佢話得2GB,之後要收錢,
即係都係一年貨仔又要搵地方搬,不如一早搬定好過,外國blog仲係流行,
blogspot/Blogger或Wordpress都好架,不如考慮下呢兩個好過,電腦唔叻就blogspot,
識HTML codes就可以考慮wordpress,我兩個都有用,
今次會特登開一個去接收Yahoo Blog嘅blog,而家睇下其他人搬成點先,
我驚一按備份有咩冬瓜豆腐就連渣都冇。

wcpcelia  thx for sharing  發表於 13-9-4 15:15
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

點解要搬??

大宅

回覆:yahoo blog 你地開始搬家未?

Yahoo點解要close? 好多人用架

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:好多人去blogspot,因為都算易用,睇完輕鬆

原帖由 rose-mag 於 13-09-03 發表
好多人去blogspot,因為都算易用,睇完輕鬆搬家,Tumblr根本都唔普遍,
Xuite係中國定台灣網,唔知有幾穩陣 ...
唔該哂,收藏先

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我按了備份一日, 都仲未得, 好後悔, 唔知會唔會無哂D嘢,

B-LOVE-B  放心, 等一兩天, 我ok了  發表於 13-9-4 10:15

珍珠宮

引用:好多人去blogspot,因為都算易用,睇完輕鬆

Xuite係中國定台灣網,唔知有幾穩陣 ...
除咗yahoo推薦個兩個,原來我可以自己揀其他搬架?

珍珠宮

引用:我按了備份一日,+都仲未得,+好後悔,+唔知會

原帖由 chili_phoebe 於 13-09-03 發表
我按了備份一日, 都仲未得, 好後悔, 唔知會唔會無哂D嘢,
唔係掛,咁大鑊咁我備唔備好呀

bosch  梗係要備啦.  發表於 13-9-4 03:34

珍珠宮

引用:點解要搬??

原帖由 cherrry 於 13-09-03 發表
點解要搬??
yahoo blog要摺埋

子爵府

請問點搬??我去其他blog開個新acc.話比yahoo知,佢就自動幫我搬過去??好煩呀,用咗5年…………

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Rubik 發表於 13-9-2 22:00
除咗yahoo推薦個兩個,原來我可以自己揀其他搬架?
當然得啦,你備份後可以通知佢你個新網址,據講到時會可以將內容搬到新網址,
但應該有好多嘢係搬唔到,例如標籤分類,相嘅權限,相同文嘅F,
所以就算幫你搬完你都應該有排搞,但又可以點,好過冇晒。

你去Yahoo Blog小編輯嘅Blog度,右手邊有幾個可以按入去睇到點備份、時間表、輕鬆搬等。
http://blog.yahoo.com/yblog_hk/articles/1350869

王國長老

chili_phoebe 發表於 13-9-2 22:00
好似話如果72小時都未收到消息就可以聯絡Yahoo,你好多篇?好多相?

王國長老

lovenambb 發表於 13-9-2 22:10
請問點搬??我去其他blog開個新acc.話比yahoo知,佢就自動幫我搬過去??好煩呀,用咗5年…………

...
你登入自己個Yahoo Blog度,Blog頂有條Banner講Yahoo Blog關閉,
可以Click入去,會講俾你聽個時間表,右手邊有幾個可以Click嘅Options,
首先你要備份先,之後就可以入去通知Yahoo你個新Blog址,
到時可以匯入時就會將你原Blog內容匯去新址,不過有講唔係所有嘢都搬到,
呢樣至煩,即係搬完冇事你都有排搞。

王國長老

eerr 發表於 13-9-2 22:15
好煩!我吾再冩凈係想要番個Copy可以点做?
按備份,你個Blog會變成唯讀,備好份會通知你download番你個Blog內容。

子爵府

引用:Quote:lovenambb+發表於+13-9-2+22:10+請問

你登入自己個Yahoo Blog度,Blog頂有條Banner講Yahoo Blog關閉,
可以Click入去,會講俾你聽個時間表,右手 ...
thank you,咁我去備份先了

珍珠宮

引用:Quote:Rubik+發表於+13-9-2+22:00+除咗yaho

當然得啦,你備份後可以通知佢你個新網址,據講到時會可以將內容搬到新網址,
但應該有好多嘢係搬唔到,例 ...
你好勁呀 thx

珍珠宮

引用:Quote:Rubik+發表於+13-9-2+22:00+除咗yaho

但應該有好多嘢係搬唔到,例 ...
你好勁呀 thx

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

DL左, 成3.XGB
blogger 完全唔識用
今日好努力咁搬左去~天空部X

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:rose-mag 的帖子

等我去備分先些些你。

重新起步,為未來努力

首頁