論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個工人8日用左半支1000ml的洗潔精,crazy!! 各位媽咪,你地會點避免個工人用咁多洗潔精? 太誇張了!

珍珠宮

畀面勳章

回覆:Mrsy 的帖子

開浠佢

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:8日用左半支洗潔精

我工人初時黎都係咁洗兩隻碟用三分一支,我怕佢過唔清水食死左我,後來我調稀為三分一洗潔精三分二清水!仲要係我調教唔駛佢

珍珠宮

佢地用僱主比錢既野好粗架,我工人1個月用我3枝滴露洗手液,超誇張。

複式洋房

剛剛開浠左。

佢地真係好煩,check 少陣都唔得!

男爵府

我個個好慳,佢自己開浠。反而我叫佢唔好開浠!!

伯爵府

回覆:Mrsy 的帖子

我家公主差不多,用洗潔精、洗衣液、洗手液,應該話所有嘢都超快
一直提供洗頭水沐浴露,初時都好正常,兩個月一支;而家佢一個月唔夠就用曬一支900ml既dove(冇同其他人共用的)!平均一日用多過30ml跟手自己響櫃開支新!就激死我!
有兩個仔響佢手,不敢貿然停止供應,唯有開口叫佢慳d用囉

Praise the Lord!  

複式洋房

回覆 Mrsy 的帖子

Mine the same. 1Kg for 2 weeks

珍珠宮

引用:我個個好慳,佢自己開浠。反而我叫佢唔好開

原帖由 michellehung 於 13-09-04 發表
我個個好慳,佢自己開浠。反而我叫佢唔好開浠!!
me 2, 唧出來好水汪汪,超憎

複式洋房

引用:我家公主差不多,用洗潔精、洗衣液、洗手液

原帖由 mydearson 於 13-09-04 發表
我家公主差不多,用洗潔精、洗衣液、洗手液,應該話所有嘢都超快
一直提供洗頭水沐浴露,初時都好 ...
你咁樣唔掂喎,樣樣野都要買多d。沐浴露買支cheap 野比佢用啦,工人唔洗用咁好,養多個已經好重皮!

珍珠宮

引用:個工人8日用左半支1000ml的洗潔精,crazy!!

原帖由 Mrsy 於 13-09-03 發表
個工人8日用左半支1000ml的洗潔精,crazy!! 各位媽咪,你地會點避免個工人用咁多洗潔精? 太誇張了!

...
比勞工牌再加水

外星人都唔知係咪攞黎飲

男爵府

佢攞黎賣俾d同鄉呀?

伯爵府

回覆:Gogogo111 的帖子

個人覺得佢地唔係拎去賣,只係唔駛佢比$,佢唔駛慳住用,什至故意浪費!

Praise the Lord!  

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

lovebbb 發表於 13-9-3 23:11
佢地用僱主比錢既野好粗架,我工人1個月用我3枝滴露洗手液,超誇張。
沖埋涼都唔駛用咁多啦

大宅

算啦。我剛剛都唔多習慣。唔單只洗潔精。
其他清潔用品都係一樣。好快就用完。。用得好誇張。
所以。之後。所有野。都轉用所有又平又大支既CHEAP CHEAP用品。
但之後習慣左了。。好過佢清潔唔乾淨。。

複式洋房

我驚佢落得太多洗潔精,過水過得唔乾淨,d碗碟有殘餘洗潔精,食壞我一家!

男爵府

十足我以前嗰件, 洗一隻唧一下, 一路洗一路開住水沖。 頂佢

大宅

佢哋真係話極都唔聽,洗潔精、清潔劑、油、調味料都係用得好快

子爵府

引用:佢地用僱主比錢既野好粗架,我工人1個月用

原帖由 lovebbb 於 13-09-03 發表
係呀,佢哋真係唔會同你慳,用嘢唔會慳住,做嘢粗手粗腳,成日整爛嘢撞爛嘢是閒事,來佢鏡住用,幾難

子爵府

mydearson 發表於 13-9-4 10:54
一直提供洗頭水沐浴露,初時都好 ...

甘大支喎!會唔會唧走左一半比friend用​​啊?
一定要嚴格規定,係我就清楚同姐姐講:呢一大支係for你半年用,半年內用完你自己再去買,反正我只會在半年後提供下一支比你。
叫佢地慳d係無用架,姐姐們係當聽唔到架!

首頁

尾頁

跳至