親子旅遊

跳至

首頁
12345...62

尾頁

子爵府

沙巴2歲小朋友去ok嗎?

大宅

Re: 沙巴2歲小朋友去ok嗎?

O.k.
我阿囡當年都係2歲去

大宅

O.k.

我阿囡未到2歲去,機票平d,2歲之後去機票會貴d

子爵府

thanks

大宅

which hotel in Sabah / KK is good for babies (15 months old)? thanks

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果有小朋友, 我一定recommend shangri-la rasa ria:
<請睇-我既相簿>
除左環境--有自己沙灘, 大草地, 動物多之外, 氣氛都好緊要, 你睇相會見到, 我d細路有時都唔著鞋, 人人都好free著住泳衣就周圍去, 去到泳池, 大家d玩具就share玩, 好開心, 小朋友玩到眼訓,

大宅

a friend of mine also told me the Shangri-La in KK has a good kids club, that's where I will take my baby for CNY!! thanks for your recommendation!

男爵府

Charlotte_mom

你係自由行定跟團
我有2個細路
新年會唔會好貴呢
跟邊間旅行社好呀
仲有....隨左酒店內...仲有咩好地方去呀
d 馬仔係邊度有得騎

好多問題tim

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

去沙巴, 如果有小小朋友, 都去唔遠, join咩鬼團丫! 慳返d貼士啦 如果小朋友大d, 可以上神山(無人叫你上山頂架嘛!), 出海, 捉蟹, 去玩激流..........
沙巴個town好細, 有幾個商場, 有d百貨公司超市都ok既, 其他細舖, d貨都唔係咁arm香港人, 不過附近有個手工藝品市場都ok既
好多人鍾意去食肉骨茶, 較出名有佑記, 都o係市中心, 約4pm至開門架
shangri-la rasa ria離市中心較遠, 不過由於設施夠多地方大, 好多外國人鍾意(反而香港人一般貪方便, 麻麻), 所以長假好多時都full架! 騎馬o係resort入面, 我個女5歲都夠膽一個人騎, 如果無記錯, 係hk150/30分鐘
酒店入面,除左沙灘, 泳池(有滑梯), 有時有d surprise, 例如游游下有大蜥蝪一齊游 不過條蜥蝪唔咬人架, d staff就悠閒地, 睇住我地d泳客一路尖叫一路笑一路追住黎影相, 好好笑架 , 呀, 係, 講返活動, 仲有女仔可以扎珠珠辫仔, 可以去酒店連住既natural reserve, 每日都有紅毛猩猩黎開餐, 旅客可以近距離咁睇(真係近架, 我見過有人俾猩猩搶野架!), 酒店本身都有每日安排節目, 除左kids club, 大人節目都有例如coconut bowling, 幾攪笑架!
沙巴酒店, 如果有自己海灘, 一係就rasa ria, 另一間係nexus, 都係遠d架喇, 呀, 提一句, 唔適合游水架, 只適合玩水

王國長老

查實仲有一本05年相簿, 請睇:
http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album&mid=49690&folderid=211947&u=0

大宅

Charlotte_mom >> 你可否講下點解R.R. & Nexus沙灘唔可以游水? 我打算新年去. Thanks.

男爵府

唔好意思呀, 想問問你, 酒店有否free shuttle bus 出市中心? 車程需要幾耐? thx
:-P

王國長老

Krymum
酒店而家慳左皮 以前有free shuttle架, 而家要收錢lu, 一日都有幾次來回既, 所以如果有返4個人, 搭的士好過喇, 又唔駛就schedule, 好多的士司機都係華人, 仲可以叫佢地帶路食海鮮, 食燒烤....tim! rasa ria出市區約45分鐘

ak25
點解唔落得水? 你唔見d相有水母咩
浸下腳玩下水都ok既!

男爵府

我共有5大1 bb, 唔知搭的士比唔比上車, 係咪好似香港taxi 比5 人坐, 如果搭的士去town, 成45min, 車費會唔會好貴? 睇錶比錢, 或是講價? 唔該晒, 好多問題, 不好意思,

王國長老

5大1細, 我唔肯定可以上到的士, 佢既size的確係香港的士一樣(當然唔會有咁新啦)
多數司機為左爭客仔, 都有平d既價錢offer, 務求你坐多幾程, 如果book埋佢出機場, 下次又搵下佢, 咁就very good 啦!

男爵府

多謝你的回覆呀,

子爵府

用錢方面,用美金定係點架
Charlotte_mom 寫道:
Krymum
酒店而家慳左皮 以前有free shuttle架, 而家要收錢lu, 一日都有幾次來回既, 所以如果有返4個人, 搭的士好過喇, 又唔駛就schedule, 好多的士司機都係華人, 仲可以叫佢地帶路食海鮮, 食燒烤....tim! rasa ria出市區約45分鐘

ak25
點解唔落得水? 你唔見d相有水母咩
浸下腳玩下水都ok既!

王國長老

用馬幣, 去到至有得唱(馬來西亞貨幣唔對外流通)
約rm$1=hk$2

子爵府

唔該晒
Charlotte_mom 寫道:
用馬幣, 去到至有得唱(馬來西亞貨幣唔對外流通)
約rm$1=hk$2

男爵府

你係咪响香港 book 哂酒店至去嫁
幫襯邊間呀

首頁
12345...62

尾頁

跳至