跳至

首頁

尾頁

男爵府

around how much ? 負離子有冇用 Shiseido 產品 ?

男爵府

回覆:Ma On Shan 邊間 salon 剪髮同負離子做得好

我都想知呀……舊年整負離子同染髮去左元氣側邊sxxx,埋單$16xx,有電前電後護理(如果唔染好似$12xx)。係資生堂產品,剪得ok,但負離子就一般,呢個價錢我唔會再去。

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我去開細鋪, 佢2公婆打理既, 又好傾又細心. 不過用咩洗頭水唔知la

我同事都話我做負理子做得好, 佢住將軍澳我都介紹佢去.

間野係富輝花園入面d 細鋪,要行入d, 叫軒salon.

負理子我記得年頭做包洗剪吹500有找
我2公婆都成日去搵佢剪架.

kwanY    發表於 14-5-8 13:23

公爵府

畀面勳章

引用:+本帖最後由+nono76+於+13-9-7+09:27+編輯+

原帖由 nono76 於 13-09-07 發表

我去開細鋪, 佢2公婆打理既, 又好傾又細心. 不過用咩洗頭水唔 ...
$500有找仲要做得好

男爵府

回覆 nono76 的帖子

多謝你既好介紹, 我昨天去咗試做負離子,老闆都好細心同關心老人家, 老闆娘就快手快腳但略為大力了一點, 老闆問我 budget係多少, 我就話貴dd都冇所謂, 最僅要做得好, 最後佢收我 $700, 暫時睇落效果都 ok, 佢有介紹支護髮精華 ($50) 叫我買, 我問可否平d, 佢唔減而我又冇再問, 佢就收番起了

##remarks - 佢幫我夾頭髮時, 我略嫌個夾太熱同有一下熱到我痛, anyway, my first impression to this salon is so far so good, I think I will go there again for hair cut next time

A.Buble  我做左1個月左右,發現髮好傷,佢電燶左我前蔭我都後知後覺  發表於 14-2-26 23:39
A.Buble  你做左幾個月,現在效果如何?  發表於 14-2-26 23:15

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

029892 發表於 13-9-10 12:27

多謝你既好介紹, 我昨天去咗試做負離子,老闆都好細心同關心老人家, 老闆娘就快手快腳 ...
如果你有咩不滿都可以同佢講下架, 佢地都好好人.
希望我無介紹錯你la..

A.Buble  時間証明我之前讚佢係錯嘅,細心係,但佢原來電燶左我前陰我都唔知,以為係自己問題。後証明係佢問題,但佢一直都唔出聲。我再搵人修剪再加上我在家不停焗油先好好多。唉,我重有焗油package係佢到都唔知點。   發表於 14-2-26 23:45
029892  so far so good, thankyou so much !  發表於 13-9-11 01:41

男爵府

引用:回覆+nono76+的帖子多謝你既好介紹,+我昨天

原帖由 029892 於 13-09-10 發表

多謝你既好介紹, 我昨天去咗試做負離子,老闆都好細心同關心老人家, 老闆娘就快手快腳 ...
知唔知$700係用咩藥水??thx

男爵府

回覆 jackie1986 的帖子

我初頭間有冇 Shiseido產品, 老闆話冇用開, 一係話覺得佢太貴得個名唔值, 最後我冇好detail間/攞支藥水來看

男爵府

回覆:Ma On Shan 邊間 salon 剪髮同負離子做得好

Okok……因為我見$700所以想知用咩藥水,但效果好就ok la!最緊要整得好

男爵府

回覆 029892 的帖子

大圍0岩唔0岩?

大宅

回覆:jackie1986 的帖子

Since呢間越做越差

029892  agreed, 我買咗個haircut package, 仲剩幾次, 次次要補錢, 都係嘢ド  發表於 13-9-16 03:41

男爵府

it is not expensive as compared with those salons in the shopping centres in MOS (provided that you don't mind a small-size salon), I asked 2 salons in Ma On Shan Centre and they charge $900 - $1,200, let the shop owner know your budget and he will give you some suggestion

大宅

nono76,
請問富輝這間salon洗剪吹多少錢?剪髮技巧如何?會唔會好老餅or C9?

侯爵府

hinhinmami 發表於 13-9-16 08:47

nono76,
洗剪吹好似98, 唔知有無加
都好多3x 既男女性去剪架, 果日撞到有某校miss 都去剪..haha

甘亦都多over 5x既女士

大宅

nono76 發表於 13-9-16 09:02
洗剪吹好似98, 唔知有無加
都好多3x 既男女性去剪架, 果日撞到有某校miss 都去剪..haha
請問呢間salon多唔多人? 做負離子要用幾多時間? 而家囡囡上咗小學無咁時間出外面剪, 都想搵間近近地, 做得好又平, 好吸引

侯爵府

新地 發表於 13-9-16 09:59
請問呢間salon多唔多人? 做負離子要用幾多時間? 而家囡囡上咗小學無咁時間出外面剪, 都想搵間近近地, 做得 ...
平日下午都少人架, 做2-3個鐘wo
我都係, 有時放半日先走過去整咋. 廢時出甘遠

大宅

nono76 發表於 13-9-16 10:12
平日下午都少人架, 做2-3個鐘wo
我都係, 有時放半日先走過去整咋. 廢時出甘遠
...
thx, 我堆亂草係時候搞搞佢了

男爵府

引用:回覆+jackie1986+的帖子it+is+not+expensiv

原帖由 029892 於 13-09-16 發表

it is not expensive as compared with those salons in the shopping centres in ...
其實貴少少我預左,因為我頭髮好乾,又想留長唔捨得剪。我以為收貴dd可以整得好,話曬收我差唔多二千蚊,但效果無想像中咁,而且仲keep唔到三個月

子爵府

畀面勳章

引用:Since呢間越做越差 +

原帖由 lovebb003 於 13-09-15 發表
Since呢間越做越差
我幫襯咗7年了我唔覺得差,但就越來越貴囉

子爵府

回覆 Tiffany1212 的帖子

我禽日去左CT HAIR 整負離子, 埋單$6XX, 都OK LA!

首頁

尾頁

跳至