自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

大家好,我女依家K1,我想請問你們小朋友嘅幼稚園洗手間去廁所前,會5會有嬸嬸或小朋友自
己會用紙巾抹下廁所板先坐上去用呢?因我頭两天陪小女上學,去洗手間時,見嬸嬸無抹廁所板
,跟手就叫另一個學生坐上去小解,我當時無即時問嬸嬸,到今日我問囡囡係學校去廁所前,有無
嬸嬸或自己抹下個廁所板先vi vi呀?佢話無,我聽後覺得好5衛生,睇5到一件事,個心硬係好不安,
怕有細菌傳染,我朋友個女個間幼稚園,會教小朋友用廁所前,用消毒劑抹下廁所板先坐上去vivi!不過,星期一我都會向老師了解吓!同埋,你們小朋友學校的嬸嬸,係咪教女孩子小解後,紙巾係向前
抹還是向後抹呢,我係屋企係教向後抹的,因pat pat 都會有vivi.如有錯,請指指教,謝謝!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

女性抹下體, 一定係向後抹

男爵府

其實你可以教自己女兒抹架

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:幼稚園上廁所一問

幼稚園邊會咁得閒及資源每人用完用消毒清潔!自己只會提小朋友攞多一張紙巾抹下濕左既廁板先好坐上去!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

我亞囡同你亞囡一樣,姨姨就算響洗手間都唔會抺下先叫小朋友坐上廁板,我當時見到都覺好唔衞生,但想到現實咁多小朋友去,根本無可能做到,我都冇投訴。我教亞囡去vivi向前,印下就ok啦!

子爵府

我教個女自己抹廁所

大宅

BK Milk勳章

回覆 傻Y頭 的帖子

我係屋企係教向後抹,當日陪上課,我女想向後抹,個嬸嬸立即叫我女5好咁抹,要企落地先,然後向前抹,我當時話,我係教向後抹喎,個嬸嬸都話係向後抹。

複式洋房

女仔去完大定細都一定一定要向後抹㗎!否則肛門上的細菌好易帶到陰道或尿道,後果可大可少啊!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

miugube 發表於 13-9-8 00:44
女仔去完大定細都一定一定要向後抹㗎!否則肛門上的細菌好易帶到陰道或尿道,後果可大可少啊!

...

大宅

BK Milk勳章

個嬸嬸話向前抹。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

gabagee.B 發表於 13-9-8 00:44
回覆 傻Y頭 的帖子

我係屋企係教向後抹,當日陪上課,我女想向後抹,個嬸嬸立即叫我女5好咁抹,要企落地先 ...
小朋友手短, 唔係個個可以handle到屈隻手去後面抹
企喺度R開腳, 一樣可以由前向後抹

(正如幾歲教小朋友去抹便便
都好睇佢哋隻手拗唔拗到向後 )

大宅

BK Milk勳章

回覆 miugube 的帖子

無錯

大宅

BK Milk勳章

回覆 sandra28 的帖子

我朋友係家長義工,個間學校真的會教小朋友上廁所前,先用消毒劑抹廁所板呀。

大宅

BK Milk勳章

回覆 小倩 的帖子

你講得咁,R開由前向後抹,但依家向抹,我覺得5係好正確。

子爵府

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

5會有嬸嬸或用紙巾抹下廁所板

子爵府

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wash pat pat and feet after school every days

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

抹完廁所板,洗完手再去 v v?唔係佢一陣用手抹妹妹咪好污漕?

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

伯爵府

回覆:gabagee.B 的帖子

我見意你等佢放學如立即返屋企就立即用水清潔,係街就去廁所用濕紙巾抹,因為唔係間間學校都可以咁照顧到,你最多同老師講佢好容易敏感叫佢幫你處理下

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

自己教左先就最穩陣

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

似乎有個女又多個煩惱,以前無諗過tim...

首頁

尾頁

跳至