跳至

首頁

尾頁

大宅

本人係住秀茂坪,仔下年要升小一,聖馬太唔敢選,因太多人說:多考試,多工課,自己要返工,攪唔掂,而另一想入既,就係官立小學(秀明道)有人說好、但亦有人說內老師無心教學,請問有人在內讀嗎?好需要你們意見,因我要填form入表了!感激!

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

禁止訪問

引用:本人係住秀茂坪,仔下年要升小一,聖馬太唔

大宅

引用:Quote:原帖由+Bo-Bo+於+13-09-12+發表本人

原帖由 longyiu 於 13-09-13 發表
我仔今年小一,暫時覺得OK,因為阿仔坐校車,有d咩叫老師覆,都會即日覆到功課唔多

...
你係邊區住?要坐校車?在幼稚園開會時,有家長說好後悔比個女入讀,因為d老師打政府工,唔多理你感受,但曾跟佢地主任通過電話,都好願意回答問題,所以令我十五、十六。

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

大宅

引用:Quote:原帖由+Bo-Bo+於+13-09-12+發表本人

原帖由 longyiu 於 13-09-13 發表
我仔今年小一,暫時覺得OK,因為阿仔坐校車,有d咩叫老師覆,都會即日覆到功課唔多

...
而且有咩令你會選讀佢地呢?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+longyiu+於+13-09-13+發表我

大宅

引用:Quote:原帖由+Bo-Bo+於+13-09-14+發表你係

原帖由 longyiu 於 13-09-14 發表
點解後悔呢?
我鐘意個校舍
校舍外面睇,超正!但只係擔心d老師有無愛心、耐心、關心教小朋友?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+longyiu+於+13-09-14+發表點

大宅

引用:Quote:原帖由+Bo-Bo+於+13-09-23+發表校舍

原帖由 longyiu 於 13-09-24 發表
其實有無愛心就好難講,一間學校甘多老師,總有d係好錫小朋友,總有d係惡,你自己讀過書都應該知,小學唔同 ...
我明!但起碼要有耐心教道小朋友,不會嚴煩, 做就36、唔做36心態囉!反正!今日都已第表,總向好方面諗喇!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+longyiu+於+13-09-24+發表其

大宅

引用:Quote:原帖由+Bo-Bo+於+13-09-24+發表我明

原帖由 longyiu 於 13-09-24 發表
最後簡左邊間r? 你住邊?
最終按原本選擇官立(秀明道),我住秀茂坪,想小朋友近d返學,無咁辛苦!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+longyiu+於+13-09-24+發表最

複式洋房

回覆:有人係官立小學(秀明道)嗎?

我個女向呢間讀丫!不過就覺得麻麻地,啲老師無乜心機咁,三年班啦,功課都唔算多,但我個女就做到夜晚十一點,越讀越無心機

複式洋房

回覆:有人係官立小學(秀明道)嗎?

如果比我再選擇,我情願選聖馬太,起碼我知同我個女以前一齊讀既同學仔,佢地成績真係好好,乖咗好多,官立呢間學既野比人遲啲

禁止訪問

引用:如果比我再選擇,我情願選聖馬太,起碼我知

複式洋房

引用:Quote:原帖由+maggie-chu+於+13-10-15+發表

原帖由 longyiu 於 13-10-19 發表
如果你女甘小功課都要做到11點,讀聖馬太應該完全跟唔到,唔好介意!
我係知佢小功課先簡佢,因為想小朋友 ...
係因為佢太心散啦,官小一味就係抄書,我個女性格係一定要有人督促,唔係果啲自動自覺既小朋友,佢係要望住先肯做

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+longyiu+於+13-10-19+發表如

大宅

叻叻勳章

引用:Quote:原帖由+longyiu+於+13-10-19+發表如

原帖由 maggie-chu 於 13-10-19 發表
係因為佢太心散啦,官小一味就係抄書,我個女性格係一定要有人督促,唔係果啲自動自覺既小朋友,佢係要望住 ...
我都覺得如果小功課已經要做到咁夜,讀聖馬太真係會幾辛苦,因為佢比其他學校教快半年,家長都要花時間同小朋友跟

首頁

尾頁

跳至