跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

天水圍邊間幼稚園好?

地方大,整潔
老師&校內工作人員有愛心
每日有2文3語教學
較少新移民就讀
該用戶已被刪除

Re: 天水圍邊間幼稚園好?

珍珠宮

basilmama
我都係住附近......都有睇過天水圍幼稚園!!
如果你要"日日"有2文3語教學,可能唔係太多選擇!!
另外,較少新移民私校可能好 d,英藝,激活,德怡(口啤好似一般 ) !!就算揀津校 location 近番西鐵站個面,天耀天瑞,舊村可能好 dd
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

子爵府

我想知天水圍邊間幼稚園好,而且有以下優點
basilmama 寫道:
地方大,整潔
老師&校內工作人員有愛心
每日有2文3語教學
較少新移民就讀

子爵府

hihi...原來您住附近!
我家考慮搬去"天盛苑"
如非牟利有good choice嗎??
webjen 寫道:
basilmama
我都係住附近......都有睇過天水圍幼稚園!!
如果你要"日日"有2文3語教學,可能唔係太多選擇!!
另外,較少新移民私校可能好 d,英藝,激活,德怡(口啤好似一般 ) !!就算揀津校 location 近番西鐵站個面,天耀天瑞,舊村可能好 dd

大宅

我個女讀天耀
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

珍珠宮

basilmama
我因為要全日班 choice 少d,天水圍我睇過幼聯,天瑞慧妍雅集,英藝,本來都鍾意幼聯,但我囡要插班,佢地 confirm 唔到我有無位,結果我轉左去英藝,好在依家囡囡讀得幾好!!

另外,問過德怡(時間唔啱我),夏瑞芸(k1無英文)
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

how abount

洋房

有冇諗過天瑞伊幼or天主教聖葉理諾(天盛隔離,警署後面)?

男爵府

如果你要每日有2文3語教學, 就應該只有英藝, 我報左啦, 如有其他都通知我

別墅

[quote]
mingmanchan 寫道:
how abount

大宅

先註明: 我的資料比較out的

我侄仔佢在天樂讀過k1, (而家小學三年級)
佢當時讀半日班, 一日得3個hrs課程
d老師都可以俾佢地睇 mumug卡通黎打發時間,
或者唔知mcmug會有咩啟發到佢地
之後k2轉左校

大宅

請問大家知唔知道:

元朗啟思(西鐵站), 好嗎?

珍珠宮

calamus 寫道:
請問大家知唔知道:

元朗啟思(西鐵站), 好嗎?

學校就唔知....不過,location 就 對住 carpark

珍珠宮

calamus 寫道:

複式洋房

我覺得俾小朋友睇卡通來打發時間無大問題. 不過睇 mumug 就
calamus 寫道:

珍珠宮

全日就話姐,半日得 3 HRS都睇 TV 就
祝福大家 寫道:
我覺得俾小朋友睇卡通來打發時間無大問題. 不過睇 mumug 就
[quote]
calamus 寫道:

[/quote]

複式洋房

咁又係 點解唔叫D 小朋友睇圖書 or 玩玩具呢 ?-(
webjen 寫道:
全日就話姐,半日得 3 HRS都睇 TV 就

公爵府

各位媽咪好呀

我都係報左幼聯喳, 本身住天盛, 但舊年報左名都冇叫面試, 唔知得唔得呢.

我都想知天主教聖葉理諾好唔好, 好似好少人講咁既

都有媽咪講過, 可以諗下仁濟
[/url]

首頁
12345...6

尾頁

跳至