跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 天水圍邊間幼稚園好?

放鬆d啦香港人, 其實我相信每間學校都有佢可取, 唔係佢地一早就接埋啦~ 每個家長要求唔同, 小朋友接受程度唔同, 其實都會影響每個人對學校既評價.

我都唔係太知英藝好唔好, 我只報過佢d summer courses, 但我知佢既環境一定係唔錯, 始終私校無受咁多限制, 佢地想幾大幾靚都可以, 但私校既師資無保証, 都的確會係事實, 而校舍大學生多老師自然多, 咁一定會有d好有d唔好.

小d新移民?? 佢地校舍大收生學位相對都多, 個個都話英藝英文好, 呢個point就最受新移民歡迎, 又有得申請資助, 咁係咪一定會小d呢??

其實揀邊間幼稚園都唔大問題, 最緊要係符唔符合自己要求, 是否適合你小朋友, 如: 老師師資, 員工友善與否, 老師流動性, 會否照顧到小朋友身心發展, 課程是否合適, 整潔, 環境, 管理, 時間, 地點, 收費等等.., 反正而家小一派位機制, 都唔會點睇你讀邊間幼稚園架啦, (直資小學除外)~

呢度只係一個交流既平台, 大家和諧d交流下咪好囉, 又無須太過執著呢~
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

民房

veroshea

禁止發言

大宅

Christie23429 寫道:
veroshea,

好同意你既睇法, bk 比一個平台我地去分享, 應該好好珍惜, 另外, 每個人既見解不一, 亦都正常, 但如果惡意去破壞他人聲譽.....其實係好嚴重

好似Ning_ling 咁hard sell 一間學校, 我都會覺得好古怪, 仲有佢話小朋友比班主任打.....據聞該老師係全英藝最有愛心, 將小朋友當係自己親生....
anyway, 每個人對幼稚園既要求不一, 亦都好難講

moondream3003, Ning Ling,Christie23429,
大家各有各的觀點, 唔好批評人啦!心平氣和啦!!
如果張d唔係事實的事搞到太大就唔好啦...
我知大家都係好媽媽, 好想兒女的學校有聲望, 為了哩點大家理性d, 唔好再拗, 免傷和氣..

轉個話題明天係情人節 同老公去happy下啦

www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

男爵府

veroshea & Diane俊俊媽,

在BK有0吾同意見好正常, 係無問題, 我都0吾係批評佢D觀點.

仲有, 我意思係如果佢要

大宅

www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好野~ 再續和平~
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

大宅

其實每個父母都會為自己囝囡著想,都會比最好的東西佢地,每個人的見解、要求和念法都各有不同,其實揀邊間幼稚園都不是大問題, 最緊要是否符合自己要求, 是否適合自己小朋友,大家得閒上o黎吹下水,交流下咪好囉。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

billman,
仲乜咁耐都唔入去天富chat chat 呀, congratulation!! 你就快成為第二任媽咪

大宅

veroshea,
thanks!
唔得閒呀,日頭要做屋企嘢同照顧大囝,以前就可以做下夜遊人,而ga我隻老唔比我夜訓,有時得閒先可以上o黎傾下。

大宅

veroshea,
thanks!
唔得閒呀,日頭要做屋企嘢同照顧大囝,以前就可以做下夜遊人,而ga我隻老唔比我夜訓,有時得閒先可以上o黎傾下。

民房

Sorry to all mami!
令到你地心情沉重, 好過意唔去.
可能我太執著過去我女兒在英藝唔開心的事, 我好想話比其他人知實情, 我唔想其他人的小孩唔開心, 而並非要打擊任何人, 真係好心做壞事, 我唔介意其他人話我, 只希望佢地知道真真正正有此事, 第時在這間學校返學提心下就好啦...
向你們致歉 sorry

禁止發言

民房

可否PM告知我是那一位老師打妳小朋友。

kapopooh 寫道:
我都好同意diane俊俊媽講最緊要小朋友讀得好開.

我個仔上學期係讀英藝的,但發覺我個仔讀得唔開心,細問之下原來比老師打手拍所以佢好驚返學,同埋開始有倒退行為,
瞓晏覺賴尿,成日都話要打人,情緒好唔穩定. 所以我已經轉咗學校了

民房

可否PM告知我是那一位老師打妳小朋友

洋房

千祈唔好去翰林呀,之前我個仔仔在該幼稚園讀N1,試過幾次我接仔仔放學時,手仔冷到好似雪條咁,都無人同佢著係書包入面既冷外套。:cry:
而試過發燒都無老師知,直到我接仔仔放學時,覺得佢個身好慶,就去同老師講,個老師仲話都覺得佢今日好倦咁!我便講點解唔同佢Check體溫,跟著我唔同佢講立刻帶佢去睇醫生,便發覺燒到 39.8度!(高燒):-(
到第二日我打電話同佢請假時;同返班主任講情況,點知其後由主任聽她竟說:「明知小朋友唔舒服;就唔好比佢返學啦!」
我當時真係好唔開心!我交個小朋友比妳地時,佢無唔舒服,而當知道佢同平時唔同(好倦)時,又唔同佢Check體溫;不但只仲無慰問電話,仲比個所為主任話,我心想好在我小朋友返半日,如返全日班到時可能燒到傻左!:-(

首頁

尾頁

跳至