自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

覺得係自我感覺良好多

公爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:fundfund+發表於+13-9-12+11:28+有無

原帖由 matsushima 於 13-09-12 發表
我家人問過醫生, 擇時晨剖腹要額外加8500, 如果夜晚要加13000

唉只係家中一班長老推波助灡話想擇時晨
$6000,係8年前日頭價,夜晚肯定double ,假日triple

男爵府

好媽媽勳章

我兩個囝都是開刀生的,因為大囝過了預產但個頭都無轉向下醫生話個胎盤開始有白點所以要開刀,於是叫亞媽睇下通聖就算,細囝又是這樣預產本是5月27日,醫生問想幾時開刀心想要就先生同我入院6月4日唔想啦6月6日斷腸時再過唔想拖太遲,所以就6月5日。

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

唔信囉,如果眞是咁,個個都李+誠啦!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:各 位 擇 時 晨 剖 腹 生 BB 真 的 能 幫 到 小 孩 嗎﹖

我覺得無乜作用, 人算不如天算....

男爵府

回覆:各 位 擇 時 晨 剖 腹 生 BB 真 的 能 幫 到 小 孩 嗎﹖

信嘅咪求安心囉,又未致什麽逆天而行擇左好日,如果你受唔起,個天都會安排你意想唔到嘅事阻延或提早生B,最大話事權都係個天!
以前阿OO講過,幫客揀左好日,點知E生困lift,所以都誤左時辰,所以係頭頂果個話晒事

侯爵府

好媽媽勳章

識人有2個女,大女都係剖腹但無擇時晨,之後細女就有擇,他話有擇果個女細個頭3年真係易教d、又少病痛,但之後大咗咪同大女一樣。所以我朋友叫我唔好擇,因為都係一樣,只係可能初頭順d

子爵府

我識有個bb擇時晨出世,唔知係咪條命唔屬於佢,一出世被發現有先天性心漏病。但產檢時完全沒有發現。

JJYau  可能擇日早咗出來...其實bb最好足哂先出世(器官..腦仍然在發育..)...  發表於 13-9-12 18:08

子爵府

引用:家中剛有親人有了BB,+我們在晚飯聚餐時常常

家中剛有親人有了BB,
無標準答案,邊個敢保證有用?

公爵府

畀面勳章

回覆 www 的帖子

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

黑白豬 發表於 13-9-12 11:46
識人有2個女,大女都係剖腹但無擇時晨,之後細女就有擇,他話有擇果個女細個頭3年真係易教d、又少病痛,但 ...
我個人經驗話, 湊第一個乜都唔識, 估估吓, 生第二個有經驗, 感覺易湊啲。

侯爵府

引用:家中剛有親人有了BB,+我們在晚飯聚餐時常常

家中剛有親人有了BB,
我覺得如果反正係咪都會開刀,就唔爭在比多一千幾百揀個時辰。但如果因為要擇時辰而揀開刀,我就覺得好無謂。我因為不能自然生,所以有擇時辰,但結果兩個都喺果日之前出世,呢啲叫整定,條命受唔起,擇咩都無用。同埋我識啲孖生的都有好唔同性格,際遇,咁佢地夠同一個時辰啦。如果老豆係李十X,咩時辰都好,條命可以有幾差

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

如果個媽咪係可以順產的

為咗個時晨去捱一刀

個bb一出世就令到阿媽受多咗無謂的痛

復完都耐d

咁又奌計呢
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

公爵府

Bb要係時候先出世,夾硬喺佢(天理上)未ready時要佢出世對佢唔好。利申:我係Hindu,宗教上係唔好,當然,緊急情況一定會開刀。

男爵府

擇時辰有冇用就唔知,不過好耐之前識過一個高人(已過身),佢起掛的確神機妙算!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:fundfund+發表於+13-9-12+11:28+有無

我家人問過醫生, 擇時晨剖腹要額外加8500, 如果夜晚要加13000

唉只係家中一班長老推波助灡話想擇時晨
其實睇個對父母個人意向多 d , 一黎呢條

子爵府

畀面勳章

我女擇時辰剖腹既,當時師父講明得7成客人如願,BB條命整定左既

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+matsushima+於+13-09-12+發表

原帖由 chickenwing2006 於 13-09-12 發表
其實睇個對父母個人意向多 d , 一黎呢條
呢條問題冇絕對答案比到你,老人家係長輩又唔係 bb 既父母,信唔信睇父母點決定吧

大宅

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+matsushima+於+13-09-12+發表

原帖由 華美 於 13-09-12 發表
我覺得如果反正係咪都會開刀,就唔爭在比多一千幾百揀個時辰。但如果因為要擇時辰而揀開刀,我就覺得好無謂 ...
係 Wor .... Twins 係同時晨但命運又各不同,我一路冇為意 Tim

首頁
12345...8

尾頁

跳至