論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

海外僱傭中心

請問有無人係海外僱傭中心請過 菲庸呀 得唔得呀? THANKS

別墅

Re: 海外僱傭中心

I did, but she is from oversea without HK and other countries experience. So far she is acceptable, but I believe it really depends what maid you have chosen.
I would suggest you to read thru all the documents submitted by the maid.
Best Regards, Mrs Mak1997 :-P :-D

男爵府

我兩年前都係經佢地請架,下個月就會同BunBun續約,其實佢地無話好定唔好,因為佢地公司是電腦化,是我自已在網上慢慢選的,選好就落門市比$,三個月後就接工人,前後只見過兩次,但我工人同我講,她在菲那邊是須要面試的,合格後才可填表拍照。選工人時,你細心留意工人的品行評分,同時要留意工人的工作意向,例如將照顧老人或初生BB的次序排行、是否願意照顧寵物等等,通過了解,希望能請到一個合心意的工人.

複式洋房

係呀, 本來我想去佢到請, 但係打電話問佢兩句, 佢地就勁無禮貌, 仲cut 我線, 之後就去左得成請, 話晒都出名d, 不過工人未到唔知會唔會有問題!

:lalala: :lalala: :lalala:

洋房

HelloMary 寫道:
請問有無人係海外僱傭中心請過 菲庸呀 得唔得呀? THANKS

我之前在得成請工人,覺得佢哋D服務麻麻地。請第二個工人就去海外,我個agent好好人,又有禮貌同耐性,我對佢都好滿意,所以有時都要講彩數,就算間公司幾大幾出名都冇用,D人唔惦就慘啦!!

別墅

我覺得除了揀僱傭公司外, 你都要留意工人張cv, 睇下前僱主既屋企成員, 例如佢屋企有婆婆、公公一齊住, 咁即係有可能佢只係幫手, 可能佢唔識自己一手一腳湊bb,又或者唔識煮飯架!

希望你找到一個滿意既工人啦~

複式洋房

多謝各位的意見. 我上次係閒small agent 到請,都唔平,$2,300.00 又話兩年包換,到我really want to change時, the cost = 請過 a new one. So, 今次再請,唸住揾閒大D嘅公司,貴D都無所謂,最緊要係好.

本來打算揾得成, but there are so many bad comments about it here, it seems that there is not much about 海外僱傭中心.

Hope I can get a good one this time. Thanks anyway.

首頁

尾頁

跳至