論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

今早阿印姐開機洗衫,我外出返到來見到污衣籃仲有幾件衫無洗,但我走去佢房睇下佢個籃無哂衫,甘我就著哂去問佢點解我d衫仲有d未洗,呢件極品竟然甘答: mum,u told me not to make the washing machine so full everytime!!!!
我當堂片到左上天花板,仲有剩底未洗的是我前兩日做完運動好濕又臭的衫!!就算真係滿要留d下次,有腦都知要洗左呢d濕又臭的先啦!!!!
PS 我比佢d衫同我地d一齊洗,費事佢d滴水衫左住浴缸

伯爵府

點解你會比佢同你 D 衫一齊洗,
講真, 我真係做唔到.
我係比我家姐姐一星期開一機來洗佢自己 D 衫,

newroom  我果個姐姐自己手洗自己衫  發表於 13-9-16 21:34
stepchk  SAME  發表於 13-9-14 11:13

男爵府

咁即係佢留番你D 衫下次洗..佢就洗晒佢自己D衫呀? 咁係都留番佢哥D LA...

子爵府

叫佢宜家手洗

子爵府

我比工人一星期開兩次機洗佢D衫,我果D衫除左好粗果D,否則大部份都叫佢搵手洗

男爵府

引用:點解你會比佢同你+D+衫一齊洗,+講真,+我真

原帖由 第二任媽媽 於 13-09-13 發表
點解你會比佢同你 D 衫一齊洗,
講真, 我真係做唔到.
我係比我家姐姐一星期開一機來洗佢自己 D 衫, ...
我都係,一齊洗,實在無法接受。

子爵府

引用:今早阿印姐開機洗衫,我外出返到來見到污衣

原帖由 Panda828 於 13-09-13 發表
今早阿印姐開機洗衫,我外出返到來見到污衣籃仲有幾件衫無洗,但我走去佢房睇下佢個籃無哂衫,甘我就著哂去 ...
我會叫佢以後手洗

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

男爵府

回覆:佢真係夠膽死……甘做……

我都唔同姐姐d 衫一齊洗,姐姐會1星期開一機比自己

男爵府

如果我想D衫立刻洗,我會同工人講。

珍珠宮

分番機,仲要限佢 1 wk 可以洗幾多次。總之你個籃滿就要開機,下次再發生洗漏衫呢個情況就可以鬧爆佢

你唔可以 expect 佢有腦,咁樣好快會爆血管

別墅

我既宗旨係,有腦既唔洗做工人,咁樣想,僱主命都會長d

newroom  hahaha, like  發表於 13-9-16 21:35
newroom    發表於 13-9-16 21:35

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

今早阿印姐開機洗衫,我外出返到來見到污衣籃仲有幾件衫無洗,但我走去佢房睇下佢個籃無哂衫,甘我就著哂去 ...
呢d就是比佢同我們d衫一齊洗的問題,我以前都她似你甘,比佢同我們d衫一齊洗,結果有次發現佢連un一齊,之後就發現我d衫成星期都洗不到,佢果d就日日清,之後就不再比佢用我洗衣機,但我們返晒工返晒學之後佢要做乜都無人知

最後加加埋埋其他野抄左

之後再請的工人,我不會教佢地開洗衣機,每晚沖晒涼,我自己開機,洗好開蓋,等佢掠

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我地2公婆都有運動,果日運動完既衫我地會叫佢用手洗咗先好訓,唔會俾佢留到唔知幾多日先洗,因為汗味既衫臭咗就好麻煩

別墅

明白哂!由今日起我只會比佢一星期開一次機洗佢d衫!

公爵府

回覆:Panda828 的帖子

一齊洗?? 其實我接受唔到同工人既衫一齊洗,我比工人用洗衣機,不過佢還佢果機,我同老公一機,2個囝又自己一機,咁會唔會好d??

Bonbonho  Me too  發表於 13-9-17 23:41

男爵府

我從不會俾工人一齊洗!以前廚房大就有二洗衣機!一人一個!以架搬左只有一洗衣機當然每日清我們一家4口衣物!佢果啲全佢自己手洗

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你好彩, 未見過機衫血淋淋. 我friend以前個印, 將佢條血淋淋底撈埋落佢仔(當時18月)衫度洗. 攪到佢掉咗機衫, 炒印.

子爵府

個人不會接受工人衫同我一齊洗,始終係外人又唔知佢喺外面識咩人

大宅

BK Milk勳章

Panda828 發表於 13-9-14 12:58
明白哂!由今日起我只會比佢一星期開一次機洗佢d衫!

我直頭唔俾佢用機, 日日沖完涼揾手洗
[img align=right]http://b3.lilypie.com/6jN8p8.png

大宅

我自己負責擺啲衫落機, 工人負責晾, 咁會死少好多細胞!
佢自己啲衫當然自己手洗, 只係有得冬天啲套衫同牛仔褲先會畀佢用機.

首頁

尾頁

跳至