論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小朋友番全日,我睇番web cam見佢每日入房一個鐘至個半鐘,你係我會有得佢定同佢講?

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:接受工人中午入房午睡嗎?

我覺得坐下休息下都可以接受,午睡就吾得囉!我淨係接受夜晚要揍bb既工人午睡!!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

子爵府

引用:小朋友番全日,我睇番web+cam見佢每日入房

原帖由 amvas53 於 13-09-13 發表
小朋友番全日,我睇番web cam見佢每日入房一個鐘至個半鐘,你係我會有得佢定同佢講?

...
No way, must say no

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

男爵府

但點同佢講,話佢又好似擺明查佢

男爵府

工作時間內,如果有野想佢做就會叫佢做,5會理佢係訓緊定坐係度發呆

珍珠宮

引用:小朋友番全日,我睇番web+cam見佢每日入房

原帖由 amvas53 於 13-09-13 發表

...
as long as 佢搞掂晒d野。 我在家時佢又做得ok. 我唔會管

男爵府

休息可以,訓覺唔得,除非佢半夜湊b

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

NEVER

男爵府

係咪屋企仲有野未整完所以唔瞓得...

子爵府

引用:係咪屋企仲有野未整完所以唔瞓得... +

原帖由 cindywy 於 13-09-13 發表
係咪屋企仲有野未整完所以唔瞓得...
工作期間就唔可以訓覺,除非半夜有需要工作另計。我完成工作,都唔可以係office sleep, same.

jump.jump  住家工同一般工種唔同  發表於 13-9-14 10:13
Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

珍珠宮

湊bb就一定唔瞓得。湊小朋友番晒學都ok, 扮唔知囉,費事佢老馮瞓,但一定要做好家務,同埋唔可以瞓過時唔記得湊小朋友,否則鏟獲金佢。

大宅

No la, 唔會無理做架!

公爵府

mi032280 發表於 13-9-13 19:59
休息可以,訓覺唔得,除非佢半夜湊b
我都係咁話。

大宅

如果bb瞓左就ok,因為佢主要任務係溱b,家務煮飯係其次,我囡囡好活躍又痴身,湊成日係好攰,不過我姐姐好識做,週六我係度不會午睡,平時我地返左工就同bb一齊瞓一個鐘左右,我覺得ok la

男爵府

其實如果你發現佢訓晏覺,就睇下屋企有咩要佢抹,例如叫佢執下衣櫃,抹下雪櫃,抹下窗(一日安排佢做一樣呢d)咁佢就應該冇咩時間訓覺。總好過開口唔比佢訓

大宅

回覆:amvas53 的帖子

工人完成哂清潔,午餐後我比她休息一小時,冇所謂啦!反正小朋友又返學。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

休息下可以...但無午睡

大宅

其實我會比, 更會同佢講, 知道及比佢瞓一小時, 但一定要佢完成指派工作, 比佢知道, 只要佢做野好, 對我家好, 我們都會對佢好. 人心肉做. 不是雙贏嗎?

bhsien  Agree!  發表於 13-9-16 16:19

公爵府

回覆:amvas53 的帖子

接受唔到。你小朋友已經返學,即係平時工人應該都好早可以入房,理應有足夠時間休息,平日下午重入房? 比我會同佢講明,做完野可坐低睇書,玩一陣電話,但唔可以入房。大前題係工人平時清潔要做足。

子爵府

引用:Quote:原帖由+cindywy+於+13-09-13+發表係

原帖由 naomichoi 於 13-09-13 發表
工作期間就唔可以訓覺,除非半夜有需要工作另計。我完成工作,都唔可以係office sleep, same.

...
我仲辛苦過工人,返工ot,放工夜晚湊b, 早上5點幾起身,我都唔可以係office sleep!工人得閒坐住玩電話,唔使湊夜,仲可以午睡?!

首頁

尾頁

跳至