烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Re: 高速煲???真空煲???

佢可能

男爵府

Pretty2036 寫道:
想問下Fissler個出氣口污漕點洗?? 煲完d粥,用水沖,用洗潔精洗,筷子"liu"佢個隆..好難洗得乾淨ar~~

有冇人有好既方法洗呢??

珊瑚宮

好媽媽勳章

頭先喺千色見到 lagostina 賣$2150~個sales話如果要用埋電磁爐要+$100蚊,即係$2250~佢話係公價貨無折,週圍都係呢個價兼無嘢送...............有無人知個sales係咪講真架

複式洋房

拆螺絲

[quote]
想問下Fissler個出氣口污漕點洗?? 煲完d粥,用水沖,用洗潔精洗,筷子"liu"佢個隆..好難洗得乾淨ar~~

有冇人有好既方法洗呢?? [/quote]

大宅

真的, 除非你識有人係vip, 仲要係有discount果隻, 不過可以拎到discount好難, 因為可能要買買埋埋成萬蚊野先有囉

子爵府

manicheung
我買咗fissler勁好用呀! 煲湯30mins 白粥10mins咋
你想買lagostina, 不如試下問有無伙記D老婆係千色做,有discount la

男爵府

熱血勳章

我今日去sogo, 見到lagostina好似有88折呀, 不過因為我趕時間, 所以冇詳細咁問清楚, 佢寫住購買不低於$300既貨品都有88折, 如果有興趣既都不妨去睇睇, 或者打電話去sogo問一問, 我怕要你地白行一轉就唔好意思啦

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

manicheung 寫道:
頭先喺千色見到 lagostina 賣$2150~個sales話如果要用埋電磁爐要+$100蚊,即係$2250~佢話係公價貨無折,週圍都係呢個價兼無嘢送...............有無人知個sales係咪講真架

可能未開始有咪咁講囉.... 最緊要留意下百貨公司大減價時多數都有扑或有野送....

伯爵府

畀面勳章

我都想買個lagostina又或者Fissler呀,不過我想等佢做特價先捨得買 :-(
日本の平安を祈ります

男爵府

下~~咁誇張?

kaka2004 寫道:
拆螺絲

[quote]
[quote]

有冇人有好既方法洗呢?? [/quote][/quote]

珊瑚宮

好媽媽勳章

BeautyPinky 寫道:
manicheung
我買咗fissler勁好用呀! 煲湯30mins 白粥10mins咋
你想買lagostina, 不如試下問有無伙記D老婆係千色做,有discount la

咁係所有千色做嘅staff買任何牌子嘢都有折架
另外你知唔知fissler同lagostina用途有咩分別啊?係咪一樣都係高速煲呢

珊瑚宮

好媽媽勳章

catjeffcat 寫道:
[quote]

可能未開始有咪咁講囉.... 最緊要留意下百貨公司大減價時多數都有扑或有野送....[/quote]

真係要留意吓,成二千幾蚊都幾貴吓架...........

子爵府

我唔知lagostina有幾好用, 因為我都無, 不Fissler 對我黎講真係好掂lor, 我頭先蒸飯蒸冬姑蒸雞都係前後用咗唔洗2個字! 因為嗰set煲(2煲1蓋)好用(好似$2000), 我重買多咗1個4.5L tim(好似$1400-)

你如果唔等用一係等大減價先鋒lor(我都係咁咋)

珍珠宮

或者你去吉吉島買個超小型的刷仔咪可以申入去刷囉.....

下~~咁誇張?

[quote]
拆螺絲

[quote]
[quote]

有冇人有好既方法洗呢?? [/quote][/quote][/quote]

珍珠宮

[quote]
BeautyPinky 寫道:
manicheung

咁係所有千色做嘅staff買任何牌子嘢都有折架
另外你知唔知fissler同lagostina用途有咩分別啊?係咪一樣都係高速煲呢 [/quote]

兩個都係高速煲...... lagostina 如爆炸有得賠佢地有買保險, fissler 就唔清楚. 睇你自己喜歡咩型狀, lagostina 比較易收藏, fissler 有個手抦如果放入櫃度都幾左地方, lagostina 可以手動排氣, fissler 就無如果真係想快 d 開蓋就要淋凍水, 但係蓋入面條膠邊就好快會玩完. lagostina 有堂上學煮餸同用個煲.
返正而家未開始減價你可以慢慢去睇下示範, 如果大家減價去就無時間慢慢比你睇同問野. 比較完先至決定......

大宅

catjeffcat

fissler 都可以用手動排氣, 只要將藍點推上,
都可以做到快速排氣既效果, 雖然條膠邊會冇咁耐用,
但都可以用到 2 年以上, 我日日都用黎蒸飯(快速排氣)
同埋換過條膠條都係 $100 左右唶 !!

兩個都係高速煲...... lagostina 如爆炸有得賠佢地有買保險, fissler 就唔清楚. 睇你自己喜歡咩型狀, lagostina 比較易收藏, fissler 有個手抦如果放入櫃度都幾左地方, lagostina 可以手動排氣, fissler 就無如果真係想快 d 開蓋就要淋凍水, 但係蓋入面條膠邊就好快會玩完. lagostina 有堂上學煮餸同用個煲.
返正而家未開始減價你可以慢慢去睇下示範, 如果大家減價去就無時間慢慢比你睇同問野. 比較完先至決定......

珍珠宮

係咩..... 但係個 SALES 話係淋凍水.... 推都得架?? 但係係咪要揸住佢架?? 我之前都有試過想推開佢但係好實架喎.....
但係 Lagostina 就好方便拉起個仔棍仔就得等佢自己放氣....

monkeyyyy 寫道:
catjeffcat

fissler 都可以用手動排氣, 只要將藍點推上,
都可以做到快速排氣既效果, 雖然條膠邊會冇咁耐用,
但都可以用到 2 年以上, 我日日都用黎蒸飯(快速排氣)
同埋換過條膠條都係 $100 左右唶 !!

[quote]
[/quote]

男爵府

oh..i c..

thanks!!

或者你去吉吉島買個超小型的刷仔咪可以申入去刷囉.....

[quote]
下~~咁誇張?

[quote]
拆螺絲

[quote]
[quote]

有冇人有好既方法洗呢?? [/quote][/quote][/quote][/quote]

子爵府

我去千色店度睇,個 sales 話買兩件貨品
(每件都要 hk$300以上)
就有八八折。
我仲講笑咁問個 sales,有咩野係唔過三百蚊架?

Wing(婷婷媽咪) 寫道:
我今日去sogo, 見到lagostina好似有88折呀, 不過因為我趕時間, 所以冇詳細咁問清楚, 佢寫住購買不低於$300既貨品都有88折, 如果有興趣既都不妨去睇睇, 或者打電話去sogo問一問, 我怕要你地白行一轉就唔好意思啦

大宅

cat

淋涷水係一個辦法, 推藍點都係一個辦法,
佢入面咁大壓力, 硬係實啦, 咁易比你推得開咪好危險,
依家天氣咁凍, 粒藍點重會落得好快添呀 !!

你試下推個藍點佢會即時噴氣出黎, 初時要推住佢先得,
一陣之後你就可以放手, 佢唔會跌返落黎,
咁好快就可以開到蓋架啦 !

係咩..... 但係個 SALES 話係淋凍水.... 推都得架?? 但係係咪要揸住佢架?? 我之前都有試過想推開佢但係好實架喎.....
但係 Lagostina 就好方便拉起個仔棍仔就得等佢自己放氣....

首頁

尾頁

跳至