跳至

首頁

尾頁

大宅

請問點樣問BB剪頭髮?

我個個頭成日都好亂,啲頭髮又長,想同佢整吓先過年。請問有咩辦法呢?請指教。

珍珠宮

Re: 請問點樣問BB剪頭髮?

我個仔滿月的時候,佢一覺瞓醒,就發覺自己唔見晒d頭髮啦

別墅

我個仔好醒訓,點點佢就醒,所以我係比奶奶佢食時,我老公就出手....
Lilypie Expecting a baby Ticker

大宅

我結果等Shanice玩得入晒神,好定時同佢剪咗后面同傍邊。再等佢瞓著時剪埋前面。成功啦!但當然全部要姐姐協助先可以,都應該剪得OK,但要等佢朝早瞓醒先知。

別墅

rebecfwm,
你咁勇敢自己操刀牙, result如何呀?
喺第二個thread見你話Shanice瞓得唔好, 依家好d未呀?
記唔記得我上次同你提過嘅Tea buffet聚會呀?依家我哋confirm左喺尖沙咀美麗華 Jan 20 / Jan 21, 你仲有冇興趣呀?

Froggyjoe,
一齊吖, 好想見吓靚仔! :lol:

珍珠宮

fchristine,
多謝邀請
13號party喎,跟住下個星期又tea buffet……等我諗諗先

別墅

係呀係呀, 好多節目呀!
有d媽咪去唔到13號個party吖嘛。

洋房

Froogy_joe,
你係剪or剃光頭呀?因為峻峻甩頭髮,我想同佢剃光頭,但又怕出面d工具唔乾淨,點算好?
Froggy_joe 寫道:
我個仔滿月的時候,佢一覺瞓醒,就發覺自己唔見晒d頭髮啦

洋房

我都想見吓靚仔!

fchristine 寫道:
Froggyjoe,

珍珠宮

helenhung23:
個陣我老公係幫Kyle仔剃光頭,買左女性用黎剃毛,用一次就丟o個隻刀片,咪唔會唔乾淨,又無咁容易剃損佢個頭。

後來人地仲教我,話剃之前幫BB個頭塗lotion,會容易d咁話,但我未試過,唔知係咪真

珍珠宮

個陣我老公係幫Kyle仔剃光頭,買左女性用黎剃毛,用一次就丟o個隻刀片,咪唔會唔乾淨,又無咁容易剃損佢個頭。

後來人地仲教我,話剃之前幫BB個頭塗lotion,會容易d咁話,但我未試過,唔知係咪真

珍珠宮

珍珠宮

咪玩啦,你睇到幅相,就知唔係靚仔
helenhung23 寫道:
我都想見吓靚仔!

[quote]
Froggyjoe,
[/quote]

大宅

我又去 tea buffet 得唔得呀? 我最鐘意 buffet
不過20號係幼訓喎。

Froggy_joe
你星期日登唔登高呀? 我又係例牌

洋房

o甘都話唔靚仔,唔好玩啦

我老公話唔敢自己剃喎
Froggy_joe 寫道:
咪玩啦,你睇到幅相,就知唔係靚仔 [quote]
helenhung23 寫道:
我都想見吓靚仔!

[quote]
Froggyjoe,
[/quote][/quote]

別墅

of course la!
如果你嚟的話就去六月尾個thread到加名啦!
BTW, 幼訓係咩嚟架? Playgroup?

大宅

類似 playgroup 但 not exactly。0606媽咪之前自組香港&九龍兩group﹐依家有媽咪攪緊下一期﹐你有興趣可以look look

呢度

咁 buffet confirm咗 20 or 21? 20 我同Shanice 媽都唔得。
of course la!
如果你嚟的話就去六月尾個thread到加名啦!
BTW, 幼訓係咩嚟架? Playgroup?

大宅

我同阿仔"剪"過4次啦!
我係十蚊店買咗把好似梳咁嘅剃刀, 一路偷薄, 一路cut短, 好easy嫁咋! 又平又安全, 好good嫁!

rebecfwm 寫道:
我個個頭成日都好亂,啲頭髮又長,想同佢整吓先過年。請問有咩辦法呢?請指教。

珍珠宮

未知喎,星期日知醒先算,因為星期六都要返工
不過我上個星期六下午兩點登完高,發覺星期六好好行,勁少人。
依家好多段都整路,差左d
tokyogirl 寫道:
Froggy_joe
你星期日登唔登高呀? 我又係例牌

別墅

Tokyogirl,
Sign up la but on the waiting list, thanks!
The buffet will most likely to be hold on Jan 20 because one of the mothers can't come on Jan 21.
We start from 3pm. Can you come after your class?

首頁

尾頁

跳至