母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想買條長及濶些的babyslings

各位用家, 你們用緊的babyslings在那裡買的? 因為我本身有條色丁, 但不夠長, 而且我覺得好sin, 用極到handle吾到, 就算上次去過1125學極都不識,
當日有些媽媽說cotton的slings 是長的, 於是我問bf mons nursing的吳太, 佢話現在所有size一樣, 尺寸跟我家陣條色丁一樣, 我度過的尺寸:
length : 180cm
width : 85cm

於是我又參考 hurrah的尺寸:
length : 200cm
width : 74cm

雖然hurrah是長一些, 但佢的濶度又窄了10cm, 我現在真是15/16, 而你們之前買的尺寸同嗎?

仲有冇第個source買到, 我極之需要!! 我坐了3個月奶監, 好想出街!!

謝謝!

複式洋房

Re: 我想買條長及濶些的babyslings

還有, 當日有位媽咪話比我知, 佢條slings 是在旺角舖頭買的, 我想要地址, 謝謝!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

u can check fllw 2 website,

I bought from hurrah & price @ hk$ 215 !!

http://www.hk-bfmoms.com/shop/

or

http://www.hurrah.com.hk/babysling.php?osCsid=baa79b73e3ce9bdb01d7b48ecfb79d17

瑪瑙宮

好媽媽勳章

今晚回家度下我條 sling 再話你知 , 我係 hurrah 買 cotton 料好長的 !

snowmama 寫道:
各位用家, 你們用緊的babyslings在那裡買的? 因為我本身有條色丁, 但不夠長, 而且我覺得好sin, 用極到handle吾到, 就算上次去過1125學極都不識,
當日有些媽媽說cotton的slings 是長的, 於是我問bf mons nursing的吳太, 佢話現在所有size一樣, 尺寸跟我家陣條色丁一樣, 我度過的尺寸:

於是我又參考 hurrah的尺寸:
length : 200cm
width : 74cm

雖然hurrah是長一些, 但佢的濶度又窄了10cm, 我現在真是15/16, 而你們之前買的尺寸同嗎?

仲有冇第個source買到, 我極之需要!! 我坐了3個月奶監, 好想出街!!

謝謝!

洋房

MIM Cotton sling = 80" length = 203cm not 180cm
now sateen sling's length = cotton sling's length = 203cm

hope it helps
snowmama 寫道:

別墅

我果條tropix 花邊babysling 好似都係203cm

大宅

現在所有MIM sling size = 203cm x 88cm

www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

瑪瑙宮

好媽媽勳章

由個圈底計全長係 80" , 我用時覺得太長呢 !

之前我係同 hurrah 個張太買 , 9折後 $215 連1條 mini sling 給我個女做玩具的 !! 希望幫到你 !!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊