自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:總括來講,你家庭生活愉快嗎

水晶宮

回覆:總括來講,你家庭生活愉快嗎?

開心……開心不是必然,時時感恩,多想對方付出幾多,少計較自己犧牲幾多……當我開心時會,唔理邊一刻,會立即whatsapp老公,講多謝,講i love you因為有他努力工作才有全家幸福生活……姐妹們,如果你今天心情還可以的話,立即也send個愛的massage吧

少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

1,但還仲欠小朋友

子爵府

引用:開心……開心不是必然,時時感恩,多想對方

原帖由 54heima 於 13-09-17 發表
開心……開心不是必然,時時感恩,多想對方付出幾多,少計較自己犧牲幾多……當我開心時會,唔理邊一刻,會 ...
Agreed, 吾洗怕醜!有時我都甘做,學會珍惜眼前人

男爵府

結婚5年, 越來越好, 不過感情開始變為朋友咁,
怕第時好多其他激情吸引到老公

子爵府

2024年龍年勳章

本來係1,但一講到c6屋企人就會變2
Be Happy

伯爵府

引用:1.5

原帖由 舞娃娃 於 13-09-17 發表
1.5
点解呢?

子爵府

引用:2+未到+1好想知...一個家庭點會完全冇煩惱

原帖由 shmilu_kio 於 13-09-17 發表
2 未到 1

好想知...一個家庭點會完全冇煩惱呢?
Me too,吾計經濟問題,做埋阿媽,就係又要擔心埋D小朋友身體好嘛,學業成績点牙,大左有冇學壞,都有排煩

子爵府

引用:Quote:原帖由+檸檬嫂+於+13-09-17+發表我係

原帖由 Shirleyng428 於 13-09-17 發表
係,有小朋友點都有,又要煩讀書,又擔心呢樣又果樣!!
所以我係2度好耐,仲未升上1……好彩吾洗擔心c6有小三咋,否則掉落5,成頭家散哂……

水晶宮

我係2, 以為已經好幸福,點知原來甘多人1。

子爵府

引用:1,但還仲欠小朋友 +

原帖由 renric 於 13-09-17 發表
1,但還仲欠小朋友
一個家係有小朋友先完美、開心!希望上天快D賜比你。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Shirleyng428+於+13-09-17+發

原帖由 mammycat1818 於 13-09-17 發表
所以我係2度好耐,仲未升上1……好彩吾洗擔心c6有小三咋,否則掉落5,成頭家散哂……

...
無嫁,養兒一百歲長憂九十九,我諗我永遠2,唔會期望去到1!我覺得2都ok!!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:總括來講,你家庭生活愉快嗎

1.5, 有d擔心老公會失業

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

2,尚有進步空間
I 大蚊豬   

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 mammycat1818 的帖子

無左我99同姑拉一定開心:;pppp:

子爵府

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mammycat1818 發表於 13-9-17 06:47
如題,想知道有幾多香港家庭覺得自己一家人生活係開心愉快定係屬於家嘈屋敝?

請選一:
我覺得係2
不過有時會自尋煩惱

水晶宮

也OK

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

首頁
34567...9

尾頁

跳至