親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 2007 北海道賞花親子自由行

waisin 寫道:
我放工啦
下星期再傾

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

AE_bb,
我仔就來2歲喇, 如果你小朋友有2歲幾應該輕鬆好多. 我pm咗個遊記比你, 其實我05年10月同我仔去過一次東京, 06年10月又去多一次, 感覺原全唔同, 輕鬆好多, 細路仔差一年真係差好遠. 而且你大仔應該略略都幫到手照顧妹妹啦.
AE_bb 寫道:
wouldbe

我都想睇下你個 遊記, 可唔可以 pm 埋比我呀

你個仔仔而家幾歲呀?

wouldbe. waisin,

我都係第一次帶埋小朋友自由行...我個大仔今年8歲, 細囡2歲幾, 我都有dd擔心架

waisin,

咁你個仔仔而家係1歲3個月?

男爵府

waisin,
佢就開心law, 難為我, 佢晚晚12點幾都唔肯瞓, 出到街又唔肯坐車仔(佢係hk係肯既, 重係好鍾意坐個隻), 係都指定要我抱, 抱到手都斷咁滯.
個滑梯我地真係買咗啊, 我住村屋都有地方擺既.
係啊, 我地用消毒片清潔奶瓶, 再用熱水long下咁.

waisin 寫道:
wouldbe
睇完你個東京遊, 雖然4日, 但你nigu應該玩得好開心
你是否用消毒片清潔奶瓶

男爵府

AE_bb,
我之前問過係可以wor. 留富良野/美瑛嘅時間你可以自己就既.

AE_bb 寫道:
但係唔知 ana 可唔可以咁飛法呢?

香港-東京-旭川 /札幌-東京-香港

同埋咁樣走法, 停富良野/美瑛嘅時間會唔會少左呢 [quote]
waisin 寫道:
[quote]

咁樣smooth好多, 計駕車時間都save左
[/quote]

伯爵府

wouldbe

唔該哂你呀, 真係要問真d先得...

因為之前我都check 過 ana package.... 只有去程入札幌, 落東京就可以由旭川走......但就冇去程入旭川, 然後由札幌落東京

伯爵府

wouldbe

我睇左你個遊記喇

你個麵包超人滑梯真係好靚喎, 你個仔仔實好開心, 成日玩住......

仲有呀, nigu仔話 "all c" 果件事, 好搞笑呀

男爵府

AE_bb,
個滑梯佢好少玩架, 我其實有d後悔買咗.
"all c"事件我地都笑咗好耐

伯爵府

[size=medium]Good Morning!!

wouldbe,

你個仔可能對得個滑梯多

伯爵府

wouldbe,

咁你大約幾時去, 去幾多日呀?

同埋你會點 plan 呢?

大宅

wouldbe 寫道:
waisin,
佢就開心law, 難為我, 佢晚晚12點幾都唔肯瞓, 出到街又唔肯坐車仔(佢係hk係肯既, 重係好鍾意坐個隻), 係都指定要我抱, 抱到手都斷咁滯.
個滑梯我地真係買咗啊, 我住村屋都有地方擺既.
係啊, 我地用消毒片清潔奶瓶, 再用熱水long下咁.

[quote]
waisin 寫道:
wouldbe
睇完你個東京遊, 雖然4日, 但你nigu應該玩得好開心
你是否用消毒片清潔奶瓶
[/quote]

WOULDBE,
咁q, 我們都是住村屋, 我hubby又係想買呢種sir滑梯比bee bee, 但你囝囝開頭見到個滑梯時是否好鍾意
是玩厭左 定佢其實冇你想像中咁like :-x

大宅

AE_bb 寫道:
wouldbe

我睇左你個遊記喇

你個麵包超人滑梯真係好靚喎, 你個仔仔實好開心, 成日玩住......

仲有呀, nigu仔話 "all c" 果件事, 好搞笑呀

"all c">>>>>
我有時都被bee bee玩, 佢又係扮想all c

男爵府

AE_bb,
我咩都未plan啊, 最主要睇我老公d假law, e+都係等佢confirm我幾時得.
AE_bb 寫道:
wouldbe,

咁你大約幾時去, 去幾多日呀?

同埋你會點 plan 呢?

男爵府

waisin,
佢好少玩架, 如果有小朋友陪佢就玩耐d, 可能一個人玩冇咁好玩啦, 二來個滑梯矮, 滑得唔暢快.
WOULDBE,
咁q, 我們都是住村屋, 我hubby又係想買呢種sir滑梯比bee bee, 但你囝囝開頭見到個滑梯時是否好鍾意

大宅

wouldbe 寫道:
waisin,
佢好少玩架, 如果有小朋友陪佢就玩耐d, 可能一個人玩冇咁好玩啦, 二來個滑梯矮, 滑得唔暢快.
[quote]
WOULDBE,
[/quote]

OIC

伯爵府

waisin

你仔仔歲幾咁快就識得扮喇
waisin 寫道:

"all c">>>>>
我有時都被bee bee玩, 佢又係扮想all c

伯爵府

ic......

希望你去得成啦 [quote]
wouldbe 寫道:
AE_bb,
我咩都未plan啊, 最主要睇我老公d假law, e+都係等佢confirm我幾時得.[quote]

大宅

大家好,好開心見到呢個topic, 我都plan緊今個summer去北海道睇花呀,你地好勁呀,已經有咁多資料在手!

大宅

Cyrus 寫道:
大家好,好開心見到呢個topic, 我都plan緊今個summer去北海道睇花呀,你地好勁呀,已經有咁多資料在手!

welcome
又多個mama一起傾啦
我們都是睇資料先, 起碼2-3月至可以動手做d野

大宅

all
我就要睇老公放到幾多日假至知去玩幾耐, 都是prefer7-8天

男爵府

AE_bb,
係lu, 希望去到啦, 講真舊年去唔到已經好失望喇. 再來一個就 :cry:
AE_bb 寫道:
ic......

希望你去得成啦 [quote]
wouldbe 寫道:
AE_bb,
我咩都未plan啊, 最主要睇我老公d假law, e+都係等佢confirm我幾時得.[quote]

首頁

尾頁

跳至