親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2007 北海道賞花親子自由行

HelloKitty, 你book邊日呀?咁快又full左,我仲懶懶閒添。

大宅

HelloKitty, 唔好意思呀,想問下Pension Jacatra個website內"室空情況"個"O", "X" and "triangle"代表咩呀?

大宅

AE_bb, 咁ANA個package幾錢呀?

大宅

HelloKitty and Elaine, thanks so much!

大宅

HelloKitty, 你美瑛最後book左邊間呀?我剛剛book到Pension Jacatra。

大宅

wouldbe, 你不如book埋CX先,反正都唔使俾錢住,有位就到時多個選擇!不過如果你一定要停東京就要揀JAL或ANA啦!

大宅

HelloKitty, 我book左Cottage C 呀!
HelloKitty 寫道:
我book左 RESORT BIBI呀.
你BOOK左PENSION JACATRA邊款COTTAGE呀?
[quote]
Cyrus 寫道:
HelloKitty, 你美瑛最後book左邊間呀?我剛剛book到Pension Jacatra。
[/quote]

大宅

heic, CX package雖然未出價錢,但你都可以打去CX Holidays book左機位先,到有價錢出,佢地會call你揀酒店架。
heic 寫道:
[quote]
cx 有package架, 你可以book package入面的hotel
[quote]
heic 寫道:
HI ALL
我都plan緊7月去北海道呀﹗暫訂咗cx機票,但未book酒店,請問你哋會經邊度訂酒店平啲呢?
[/quote]

cx未出package喎﹗如果我自己訂呢?咁應該邊度會平啲架﹗[/quote]

大宅

HelloKitty, 我book左18, 19號兩晚呀。係呀,你不如都send email去問下啦,如果有人book左我諗都可以on wait list的。
cyrus,
我見佢cottage c 15/7 mark左"x", 你book左邊日?我好5好都send過email問問呢?
[quote]
Cyrus 寫道:
HelloKitty, 我book左Cottage C 呀![quote]
我book左 RESORT BIBI呀.
你BOOK左PENSION JACATRA邊款COTTAGE呀?
[quote]
Cyrus 寫道:
[/quote][/quote][/quote]

大宅

AE_bb, 果子工房的website:

果子工房

大宅

HelloKitty,

請問富良野花園近邊架,你有website嗎?還有千代田之丘農場,麻煩如有website,可唔可以俾我呀?睇下可唔可以加落我個行程度!謝謝!

大宅

等咁耐CX都仲未有價錢,大家知唔知幾時先會出呀?

AE_bb, 我等緊CX出package睇下住邊間酒店先租車,睇下到時邊間租車公司近酒店,仲有最緊要就係價錢平!

大宅

大家好,我都收到CX張pricelist啦!HelloKitty, 你講得好o岩呀,今年真係貴過舊年好多呀,不過冇辦法啦,鬼叫要睇花就踏正暑假黃金期,我14號出發,剛剛就多$250 surcharge添,但係唔知點解我個agent話未收到CX個價錢,而家希望佢聽日幫我book到最平果間Tokyu Inn啦!請問大家係咪都係Tocoo book車呀?

大宅

金毛B媽,Tokyu Inn係近薄野站架,至於近唔近Tocoo我就未check。

講d野俾大家知,CX d 衰野,話說我知道CX已經有package價錢出左就叫我agent打去CX問,點知CX同我agent講話未出喎,agent打俾我話未出,跟住我同agent講我有price list係手不如fax俾佢睇,跟住agent收左份price list後就再打去CX, CX接電話果個人都仲要話未出,跟住我個agent話"我有price list喎", 跟住CX個sales話咁你fax俾我睇下係咪真的,最後個sales勁惡死咁打俾我agent話"咁你而家想book咩房呀",咁大間公司,d staff都唔知咩態度,出左價錢咪幫人book law,都唔知點解會咁,我個agent將佢條線放落speaker,所以我都聽到個sales講咩!

大宅

早晨呀,agent剛剛打來話CX confirm左酒店俾我啦,而家只剩登別同函館的酒店未訂。

我都贊成將我地出發的日期/行程放係第一頁,不過好似要"waisin"先做到架,因為係佢開呢個topic!

大宅

金毛B媽,through travel agent book係一樣價錢架,之不過CX holidays一直都話未出package價錢,唔俾book住,到佢話俾book就冇晒機位連wait list都唔收。相反travel agent就二月時已經肯幫我hold機位,如果唔係我都冇機位飛呀!Through agent book唯一的唔好就係如果用credit card俾錢要收3% service charge!

大宅

AE, pls check pm.

HelloKitty, 你而家決定成點呀?

大宅

HelloKitty, 想問Mohoroba幾錢一晚呀?你經agent訂定自己上網定呀,有冇website呢?

大宅

我的行程如下:

14/7 香港 ~ 札幌 (Tokyu Inn)
15/7 札幌 (Tokyu Inn)
16/7 札幌 ~ 富良野 (Cottage Himawari)
17/7 富良野 (Cottage Himawari)
18/7 富良野 ~美瑛 (Pension Jacatra)
19/7 美瑛 (Pension Jacatra)
20/7 美瑛 ~ 旭川 ~ 登別 (未訂酒店)
21/7 登別 ~ 函館 (未訂酒店)
22/7 函館 (未訂酒店)
23/7 函館 ~ 洞爺 ~ 夕張 ~ 札幌 (Tokyu Inn)
24/7 札幌 ~ 小樽 (Tokyu Inn)
25/7 札幌 ~ 香港 (

大宅

想問下大家有冇check到要去的地方的Map Code呀?

首頁

尾頁

跳至