論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

先講好野,照顧一歲同三歲小朋友有愛心,話佢唔會駁咀,永冇黑面,態度好,**衰野如下: 清潔不力,自身衞生標準差,污糟地方唔會自動清潔,要叫先做,鍾意自把自爲,洗地水用完唔通知我,自己用洗衣液開水抹地,當然冇再過水啦!最近捉到佢煮飯冇洗米,經常拾回我們的垃圾衣物自用,仲有經常用完電器唔關制,例如iron同暖奶器,警告多次如是!我老公想繼續用佢,理由只有一個: 怕一蟹不如一蟹,仲話呢個態度好,踼下佢先做野都可以接受,我自己就麻麻地贊成繼約,呢個工人唔會自動波清潔同執拾,叫先做,成日搞到我激心,有時寧願自己做,遲下我出去返工,我會擔心!

大宅

唔續,湊BB要講衛生,咁污糟唔可以接受。唔好只係諗一蟹不如一蟹,可以正面D諗,希望在明天。

子爵府

回覆:呢個姐姐你地會繼約嗎?

比我唔會同佢續,

男爵府

2024年龍年勳章

唔續, 唔乾淨已經唔可以接受1

男爵府

引用:唔續,湊BB要講衛生,咁污糟唔可以接受。

原帖由 porkchop 於 13-09-17 發表
唔續,湊BB要講衛生,咁污糟唔可以接受。唔好只係諗一蟹不如一蟹,可以正面D諗,希望在明天。 ...
我同你諗法一樣,但我老公成日恐嚇我下一個工人可能仲衰,問到時點算,但我過唔到自己,我好討厭地方唔乾淨,請問係咪個個工人都係污糟底?

禁止訪問

大宅

回覆 ling142367 的帖子

嚇番你老公,佢咁污糟,遲早出事。

我以前有個工人,佢都算乾淨架,但放完假回港,在菲染咗傷寒,要係醫院隔離廿日。出院後仲要隔幾個月攞糞便樣本去衛生署驗。連我一家人都要驗,因唔知佢有冇傳染比我哋。如果佢去完便便,冇洗乾淨手就去處理食物,好用易中招。佢確診嗰日,衛生署有人打比我,叫我用一比九十九漂白水抺屋,嗰晚真係做到死。當時好彩我媽可以幫手湊仔,唔係真係唔知點算。

珍珠宮

ling142367 發表於 13-9-17 12:25
最近捉到佢煮飯冇洗米
唔係嘛!梗係唔續啦!!大人我都可以算,但煲飯自己 d 細路都要食!

你o係屋企都咁,你返埋工我唔識你都戥你兩個 b 擔心!

男爵府

引用:回覆+ling142367+的帖子嚇番你老公,佢咁污

原帖由 porkchop 於 13-09-17 發表

嚇番你老公,佢咁污糟,遲早出事。
之前呀囡發燒住院,隔離床個bb都係感染左傷寒,低燒左三個月先check到,佢bb 都係工人湊,其實呢種病在本港好罕見,通常都係外地引入,工人手腳唔亁淨,再野比其他人

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔考慮,佢只會越來越懶

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔續, 污糟得咁緊要.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

ling142367 發表於 13-9-17 12:25
先講好野,照顧一歲同三歲小朋友有愛心,話佢唔會駁咀,永冇黑面,態度好,**衰野如下: 清潔不力,自身衞 ...

我請工人
第一件事同佢講要hygiene
此為湊b一大規條!!!
惹大人病事小
bb病事大
所以我工人做嘢點差
都永遠hygiene行先

你工人咁污糟唔得啦
仲要你講咗都無用!
炒得啦!

我發覺男人都係一樣
成日怕一蟹不如一蟹(其實係咪怕麻煩啊﹖!)
唔敢炒姐姐
身邊好多有工人的男主人都係咁諗(包括我老公),唉……

複式洋房

我個同你差唔多,又係清潔衛生問題,最慘佢的衫曬時一陣味,但照顧小朋友可以好放心,明年四月完第二個約,諗緊續唔續,怕他越做越差(比第一個約己差左),但又怕下一個更差

子爵府

BK Milk勳章

清潔是很個人的。自己做不好,家中一定不清潔。

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

唔續

大宅

你响度都咁, 唔响度會仲差

男爵府

引用:清潔是很個人的。自己做不好,家中一定不清

原帖由 JoannMok 於 13-09-18 發表
清潔是很個人的。自己做不好,家中一定不清潔。
你講得好岩

男爵府

我都覺得係..男人怕麻煩...要請過個好煩....我之前哥個我地肚痛左幾個月..我老公都唔當一回事..可能又要洗錢掛...最終好彩係哥個野自己走...SO FAR新哥個來左個幾星期我係未肚痛過...舊哥個我肯定佢係好DIRTY...

男爵府

引用:我都覺得係..男人怕麻煩...要請過個好煩...

原帖由 moledy 於 13-09-18 發表
我都覺得係..男人怕麻煩...要請過個好煩....我之前哥個我地肚痛左幾個月..我老公都唔當一回事..可能又要洗 ...
如果下一個仲差,或者駁炒的話,我老公實賴我點解唔同佢續約,我老公話佢本性善良,只係有d 污糟 ,話有得改善喎,唉,所以而家都十五十六,我心諗本性污糟,真係可以改嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由+moledy+於+13-09-18+發表我都

原帖由 ling142367 於 13-09-18 發表
如果下一個仲差,或者駁炒的話,我老公實賴我點解唔同佢續約,我老公話佢本性善良,只係有d 污糟 ,話有得改 ...
如果係改佢地係即時會改,唔肯改點都唔改架!

首頁

尾頁

跳至