跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆 jjojoy 的帖子

沒有雙非爭, 如果唔介意搭校車, 或讀私校, 應該細B都有N班讀

複式洋房

我個囡囡都係龍b, 我都想報龍亨孫方中, 知唔知今年多唔多人報呀? 同埋有冇雙非報?
真係好擔心明年我o地又出現今年嘅情況!

大宅

回覆 d-bb 的帖子

去年好像2-3百人報名爭6X個位, 唔算激烈, 至於有沒有雙非報真是不清楚, 但同學家長唔覺有

大宅

BK Milk勳章

回覆 benny2409 的帖子

我的意思是無讀N班的小朋友希望都能入到孫幼~

複式洋房

回覆 hobby 的帖子

Thanks !

希望我囡囡明年可以順利入孫方中幼稚園!

禁止訪問

大宅

回覆 benny2409 的帖子

但都有好多人同時收聖X OFFERS, 所以都好多人放棄的, 今年見有收咗的, 當九龍名幼WAITING 成功, 又會放棄孫幼, 所以就算第一ROUND唔收, 再寫吓信, 都有機會最後收返, 只要唔介意是下午班

九龍塘的競爭大好多, 早幾年報不是最熱門的學校, 一間6XX收84人, 一間22XX收180個, 就算是11月細女, 都是正選取錄; 大圍區的, 已經競爭不太; 我想面試除看小朋友表現 (但細仔都一定差大仔好遠), 家長跟小朋友的互重, 關係, 老師都觀察到的, 好似小朋友唔答問題, 或答錯問題, 家長會點應付呢? 又好似好多時學校會問到誰照顧小朋友, 小朋友的生活習慣, 家長又幾了解呢? 而面試時, 又點表現到好希望入讀但又唔HARDSELL, 又如何表現跟學校教學理念的應同呢

複式洋房

回覆 hobby 的帖子

多謝你的意見!

首頁

尾頁

跳至