自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

用戶要求終止服務

回覆:生仔唔洗愁,生女唔一定好.......

所以我唔鐘意女,超擔心又怕蝕低,又冇得繼後香燈,女仔又多野講,又要扮靚煩到爆!仔雖然小時候曳d,但冇咁擔心,講真生仔地位都高d啦(係家族裏面,係不變既時實)

用戶要求終止服務

引用:所以我唔鐘意女,超擔心又怕蝕低,又冇得繼

原帖由 laiki 於 13-09-19 發表
所以我唔鐘意女,超擔心又怕蝕低,又冇得繼後香燈,女仔又多野講,又要扮靚煩到爆!仔雖然小時候曳d,但冇咁 ...
事實

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仔又好,女又好..生到個健健康,開開心心聽話就算啦
36日咋...緊張緊張

用戶要求終止服務

我個仔都算乖既,有次試過激嬲我,我鬧佢,佢同我講:唔好鬧喇,你會死好多細胞架。真係唔知好嬲定好笑,仲有次,佢又係激到我閙佢,個陣我係廚房煮緊飯,佢即刻推把風扇入黎對住我吹。

珍珠宮

畀面勳章

青春期真係會男仔好教d

男爵府

我嗰個都係仔,自問都係鐘意仔,如果生咗個女,我一定擔心佢好多嘢,驚嘅嘢一定多過仔好多~自問就覺得仔大情大性d, 冇女人咁記恨。

大宅

仔女都是命,半點不由人。
好唔好,係睇親子關係同父母點教,無絶對的,自己都自問唔係好女,老公反而孝順有心好多,但好奇怪d人成日將仔同女比較弟時老左會對自己好d?根本男同女就唔同構造,如果係女,貼心d顧家都可以,但男仔成日掛住呀媽呀媽我自己都接受唔到,佢心中孝順就得,我都希望佢獨立d,始終男人係要對自己頭家有承擔,同埋生仔生女我唔係要佢第時點照顧我,我期望係擺係佢長大後係成為一個點既人格,但好多人好似覺得個仔要好裙腳先叫孝順咁

利申:我個係仔來的。

BarbaraX    發表於 13-9-19 17:42

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

引用:成日見D+JM講想生女,其實生仔0既唔好失望

原帖由 sleepybaby 於 13-09-18 發表
成日見D JM講想生女,其實生仔0既唔好失望,其實生女都唔係一定好,男仔係細時百厭D,天性使然,但入左青春 ...

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

伯爵府

畀面勳章

引用:所以我唔鐘意女,超擔心又怕蝕低,又冇得繼

原帖由 laiki 於 13-09-19 發表
所以我唔鐘意女,超擔心又怕蝕低,又冇得繼後香燈,女仔又多野講,又要扮靚煩到爆!仔雖然小時候曳d,但冇咁 ...
重點係好驚佢比男仔呃,吳聽我話!戀愛大個天

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

雖然..我未有小朋友住..但無論將來我有小朋友男或女都好...
最緊要健康..就得...這是做父母最大心願

大宅

畀面勳章

好同意男仔冇咁記仇小氣

珍珠宮

仔女我都無所謂,但生女多顧慮呢個真係事實!
女性係感情嘅動物,有時唔係做阿媽嘅勸兩句就會識聽!再唔係曳曳地等錢駛走去學人援交,做阿媽嘅真係激死都似!

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

禁止訪問

禁止訪問

引用:我有兩個,第二個未出黎,本好想生個女,因

伯爵府

Agree 女仔多野煩。我like 仔多d. 唔駛幫佢扮靚

大宅

引用:Quote:原帖由+KAYLEYMA+於+13-09-18+發表生

原帖由 cwsarahtam 於 13-09-18 發表
係啦,各有好壞囉,好難比較。同埋無論係仔係女,有幾煩有幾乖都唔到你唔理。既然係咁都無謂諗隔籬飯香,有 ...
岩,我系一女一仔
女女19m我已經覺得開始難搞
我都聽人講仔系比女難教
我仔岩滿月!
我不會放棄,會比心機教

珍珠宮

每逢換季要買衫我就超感恩我既係仔, 買幾件t-shirt, 幾條褲, 搞掂, 佢完全無所謂, 只要無 d 卡通公仔就得。

伯爵府

我都覺得生女唔一定比生仔好,不過大多既都係女貼心過仔。。。如果係孝順你既話,仔女都無所謂喇~~

大b駿逸細b駿晞

伯爵府

引用:Agree+女仔多野煩。我like+仔多d.+唔駛幫佢

原帖由 shpfamily 於 13-09-19 發表
Agree 女仔多野煩。我like 仔多d. 唔駛幫佢扮靚
Me too~就算我有女,都會係無乜心機同個女扮靚既人。。而且到個女大d,洗既錢會仲多(睇自己就知)所以有時我都幾興幸自己生既全係仔

大b駿逸細b駿晞

首頁
23456...13

尾頁

跳至