自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

引用:但事實我身邊顧家既係女多過仔我C6算顧家,

子爵府

回覆:生仔唔洗愁,生女唔一定好.......

仔女好唔好湊同乖唔乖都係睇佢本身嘅性格、命運同家庭教育。我覺得同性別關係不大。但要講痴家,女就真係略勝一籌〜 女人天生比較嗲〜(痴家未必對個個父母都係優點黎架!哈哈〜我結左婚好幾年都仲會成日番娘家lur媽咪煮飯俾我食,勁鍾意食佢煮嘅餸〜 我媽話我好煩好煩!同時仲會lur daddy買手袋。。。。痴家人如我嘅人都幾煩〜😛)

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:我教過BAND3學生,經驗之談,D仔真係爽D,

原帖由 sleepybaby 於 13-09-18 發表
我教過BAND3學生,經驗之談,D仔真係爽D,女仔好煩~!
我幫小學生補習,個小妹妹日日哦我,話媽咪教佢要點教老公。。。

我是一隻喵

侯爵府

引用:生仔生女唔到我揀,隨緣~

原帖由 維港 於 13-09-18 發表
生仔生女唔到我揀,隨緣~

珍珠宮

原帖由 kirstyau 於 13-09-18 發表
但事實我身邊顧家既係女多過仔我C6算顧家,但佢超懶唔願返男家,佢媽打黎一定叫我聽(怕煩),佢唔係 ...
我同你相反,身邊d人d仔都好孝順,好錫父母。相反d女棧雞又臭皮氣,淨系識出邊玩,5理屋企 ,激到媽嘔血

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

教得好, 仔女都冇所謂。 我覺得, 係香港, 生女著數d 。 你睇, 大部份香港男仔, (講錢)讀書, 出來做野, 一拍拖, 好多錢都洗係個女仔身上, 結咗婚, 就更加唔駛講。 或者你地可以話, 女, 一拍拖都有以唔比家用屋企, 但起碼有人照起自已個女。 問心, 嫁咗後, 老公返自己屋企多d 定外家多d ? 我唔知出面世界點, 我身邊所有同學, 同事, 朋友包括自己個2 個細佬。 真係正式比家用比屋企都唔知有冇一年。 一出來做野就洗晒d 錢係女朋友身上, 幫人養女。 包括我老公都係咁。

伯爵府

我仔由細到大(現中一)都好乖,好聽話。相反識好多生女嘅朋友,個女愈來愈難攪,中一就講情情塔塔嘅嘢,一言九頂。當然都識男仔都會一言九頂,但呢啲就由小到大都係咁,所以好多因素的!

別墅

我覺得生女擔心d,細個驚佢唔靚,大個驚佢掛住拍拖唔讀書,女仔d嗜好通常嘥錢d,e.g行街,扮靚,買衫,學音樂...男仔就打波...打機...用錢有限。湊女買俾好多物質佢,如果唔係佢一出到去就會有比較,如果有壞人對佢好少少就會覺得人地好好,乜都俾晒佢,無心機讀書。為情自殺的通常都係女仔。到大咗出來做野,又怕佢無男朋友,嫁唔去。結到婚之後又怕99對佢唔好,無仔生,老公去滾....。佢有咗頭家之後仲要返工賺錢,湊仔,打理屋企,事無大小佢都要理。生女,佢條命生得唔好就慘。

大宅

睇性格啦,有啲女由細到大都好乖,乖乖女一名,有啲仔即使性格上唔表現反叛,行為上就好反叛,真係唔係性別分野咁簡單

男爵府

諗下自己老公就知,出trip會日日打電話俾你定佢阿媽,你生日買禮物食飯唔少得,可能仲會請假陪你去旅行,會唔會請假同你奶奶去旅行?我有一仔一女,我都諗住個仔大左就唔理阿媽!

男爵府

我1仔1女唔使諗唔使度

大宅

未生之前鐘意女,生咗個仔之後覺得男仔爽直d, 啱我性格,再生都想係仔

水晶宮

男又好、女又好,都有自己嘅性格,冇任何方程式,總之上天俾得嘅,就盡自己力教好佢

禁止發言

引用:Quote:原帖由+維港+於+13-09-18+發表生仔生

伯爵府

但事實我身邊顧家既係女多過仔我C6算顧家,但佢超懶唔願返男家,佢媽打黎一定叫我聽(怕煩),佢唔係 ...

水晶宮

會隨緣,都唔到你揀。盡量諗好處啦

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

是但啦,仔女都有衰人,亦都有孝順。。
如果自己的仔/女將來唔痴家,做呀媽既一樣只會幫住自己仔女,去怪責新抱/女婿教壞。。。

呢度多數都係人地個女,你覺得自己父母開心d?定做人6299既開心d咪知囉。。。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

下?我冇愁過喎..
仔唔一定百厭D...女都可以好百厭...
仔唔一定好爽直...扭令定上黎重煩過女
你所講既...都係睇性格姐...男女都可以有咁既性格

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

從來唔會諗仔/女的好處同唔好處.. 反正係自己的寶貝..

男爵府

首頁
34567...13

尾頁

跳至