跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇覺得bb好似叻咗好多...分享吓

星期日同bb去完街,因為塞車,所以和bb在車內玩了半個鐘,一面教她拍手,一面講好嘢,好嘢,然後呢兩日返到屋企,只要我話好嘢,好嘢,個傻女就自己拍手(但係無聲)

我突然間覺得個女好似好叻好大個

我想問吓其他媽咪你哋嘅bb是否一早就識呢啲嘢,還是你哋啲bb更叻 ,識得更多嘢呢?分享吓!

大宅

Re: 有冇覺得bb好似叻

我最近和阿仔玩Red Dot Card 和 flash card,之後test佢,佢真係次次都選對, 我都覺得佢好叻

大宅

Re: 有冇覺得bb好似叻咗好多...分享吓

比比就無咁叻,我教咗佢好耐請請同拍手掌,到宜家都唔識.

佢至叻就係扮喊同扭計 :tongue: 真係俾佢激c

大宅

晴晴直情唔鐘意我地將佢隻手合埋.....激c

大宅

pigletchan 寫道:

我Carlsson BB都係, 教咗好耐請請都唔識, 至叻就係扮驚(大開個口e起d牙...肉&蒙起對眼 - 比佢笑c)同'bu'口水, 好嘢唔學曵嘢學足, 無計!
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

仲有係..古靈精怪...表情多多...

大宅

哈哈!! 個個bb都表情多多!!

Carlsson 寫道:
[quote]

我Carlsson BB都係, 教咗好耐請請都唔識, 至叻就係扮驚(大開個口e起d牙...肉&蒙起對眼 - 比佢笑c)同'bu'口水, 好嘢唔學曵嘢學足, 無計! [/quote]

洋房

澄澄同晴晴一樣呀...冇計
siumi 寫道:
晴晴直情唔鐘意我地將佢隻手合埋.....激c

大宅

我澄澄最近識聽我同99講"打打", 佢就會單手作勢打吓, 仲講埋出嚟添, 好搞笑
仲有就係唔肯飲奶時就咪住個咀 , 佢以前都唔識架.

大宅

好媽媽勳章

真係叻左好多,.識拍拍手同Byebye∼!  

大宅

彤彤都係咁~~懶 教佢爬,佢就大字型達係到

大宅

比比都係呀,仲要加埋招牌吮手指tim. :tongue:

abcakk 寫道:
彤彤都係咁~~懶 教佢爬,佢就大字型達係到

複式洋房

我都覺得bb進步咗, 有時我在打電腦, 佢識得在床上企身搵我、叫媽媽, 好似真係叫我抱佢咁! 好搞笑!

男爵府

澄澄兩個月己經識鍚鍚, 同佢講鍚鍚, 第塊面比佢, 佢就會"do"起咀仔鍚落去 :mrgreen: ! 4個月幾月就識得bye bye...仲要係自己第起手一開一合......次次講bye bye都會咁...好叻叻....

不過...依家就懶都咩都唔做....你同佢講鍚鍚, 佢又擰開面..采你都傻.. ! 同佢講bye bye....心情好既就係咁易bye一兩下....心情唔好時就當聽唔到 :evil:

仲有...最叻bu口水, bu奶奶......依家最叻就係扭抱....之前都唔會...
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

首頁

尾頁

跳至