自由講場

跳至

首頁
45678...22

尾頁

瑪瑙宮

引用:細個做過sales,兩公婆買野,袋好俾佢地果

原帖由 jodylulu 於 13-09-24 發表
細個做過sales,兩公婆買野,袋好俾佢地
果位先生:可唔可以俾個大d嘅袋
果位太太:人地d袋好貴架,點 ...
咁買唔買到

大宅

BK Milk勳章

回覆:做服務性行業既jm,有無遇過好難頂既客?

之前做彩豐行,成日比人罵
佢黎到我地拉左閘又罵,佢話我地應該收11點
賣得貴又罵,串我話去隔離萬0買好過
連個包裝佢唔中意都罵:
自己記錯野係咁問我個不存在的商品係邊,我話呢度無都罵:;pppp:

侯爵府

我公司做零售生意,最難頂係D大陸客,似住有D錢巴巴閉閉,講野粗老又難聽,真係講十版都講唔完...

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

之前做cs .真係可以講3日3夜都唔完。
1。有個女人排隊比錢,排佢前面個客買幾樣野,幫佢入膠袋,個女人買1樣好細物件,問佢要唔要袋,佢投訴我地歧見佢窮,點解人地買幾樣唔問,佢買一樣就問。
2。啲家長好鐘意留低啲小朋友係鋪自已行開睇野,有個細路撞左落我地廚窗玻璃,呯一聲,佢家長隔左一陣先現身,即刻投訴我地首先冇幫佢睇住個仔,第2冇即時安撫佢個仔同佢定驚,第3,點解公司啲玻璃係透明,都冇寫明,誤導人以為冇玻璃

柏架山莊    發表於 13-10-3 12:05
siu05  極品家長  發表於 13-10-3 10:33
falalala    發表於 13-10-3 04:05
lojo11    發表於 13-9-25 12:11
thekiller    發表於 13-9-24 23:16

子爵府

3。 公司大節日會有coupon送,寫明expiry date 係後面,有個男人遲左半年先用,reject 佢。佢投訴我地唔體諒佢周遊列國去旅行唔alert 到張卡有限期,啲字係英文又細 但日期明明係數字。。

4。又係女人reserve左件貨到左,公司只keep 3 日。留左msg比佢,佢隔左一個星期先黎攞,件貨冇左,佢大吵大鬧,話計3日應該係由佢聽voice msg 嗰刻而唔係我地call佢嗰日。大佬我點知你邊日聽?

5。排長龍比錢,有個女人衝上前,就黎比錢有個男人讓個女人先。咁同事好自然收女人錢啦,到個女人走左,男人上前陵脾氣,話我地堂堂大公司縱容顧客打尖,佢越講越火滾,簽完卡仲一支筆飛去同事度

柏架山莊    發表於 13-10-3 12:06
falalala    發表於 13-10-3 04:06
march2012  5, 我阿媽試過,個男人讓完阿媽俾條友話打尖,D人真係思覺失調.  發表於 13-9-28 01:04
wcpcelia  簽完卡仲一支筆飛去同事度  發表於 13-9-24 19:31

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:3。+公司大節日會有coupon送,寫明expiry+d

原帖由 mechu 於 13-09-24 發表
3。 公司大節日會有coupon送,寫明expiry date 係後面,有個男人遲左半年先用,reject 佢。佢投訴我地唔體 ...
下~~~~5果個男人好小家喎,仲要勁無品,佢自己可以唔讓架,話你地縱容客人打尖

男爵府

引用:以前做珠寶行時,試過有個b6客睇件五十六萬

原帖由 lska808 於 13-09-24 發表
以前做珠寶行時,試過有個b6客睇件五十六萬的翡翠,問我可唔可以比佢用牙咬下件翡翠,我話可以你比左五十六 ...

男爵府

引用:細時做過萬寧part+time+,+難頂客無乜,但有

原帖由 紅豆B 於 13-09-24 發表
細時做過萬寧part time , 難頂客無乜,但有一位男人,大叔黎。
我做收銀:"後面請上前唔該。"
大叔一碌木唔 ...
比著我就會大大聲同阿伯講點用!最好就大聲到全間鋪都聽到!

子爵府

我以前喺書店到做的, 有一日有個賓賓帶住個歲幾細路入黎睇書, 點知個細路撕爛左本書, 個賓賓居然仲笑笑口咁將本書放返張枱到, 我行到過去都仲未講第一句, 細路阿媽走埋黎, 即刻話我: 你地開得D書就預咗比小朋友整爛架啦, 唔係要我地賠呀ma......,
跟住3個人急急腳走左, 我嗰刻火都黎埋, 唔理仲有冇其他人喺到, 鬧到佢上天花板,
其他客見到呢個80後阿太都O哂咀, 真係冇品, 冇家敎

falalala  攪錯呀  發表於 13-10-3 04:07
lojo11    發表於 13-9-25 12:12

子爵府

引用:Quote:原帖由+mechu+於+13-09-24+發表3。+

原帖由 jessica0768 於 13-09-24 發表
下~~~~5果個男人好小家喎,仲要勁無品,佢自己可以唔讓架,話你地縱容客人打尖:noth ...
其實大部份野蠻人你都唔明佢想點架

子爵府

我有間公司做貴客㗎,有d好到你唔信,有d就
有一日我咁啱坐係counter, 按掣開門比某富豪二代太太(第二次幫襯),佢出盡力推門入來呯一聲,即時兇狠地破口大駡做吔我哋收佢的價錢貴過佢個friend $200,係咪當佢水魚咁㩒,我覺佢嬲到想打人,當時好多客人,雖然我好驚驚,但要扮鎮定壓住個場,唔知叫佢入房定繼續係門口比閉路電視影住,如真係打人就方便我索償。我即刻check 清楚原來佢做兩part, 收多少少已經係比面佢奶奶啦(佢奶奶真心超好人),即時問番佢今日做唔做,要做做幾多part,結果咪話又係做... 我哋以後都唔敢再比佢來添呀!

男爵府

同埋,真係好多人阻人收工!!!
阻都唔緊要,D態度仲要好差

我地夜晚收8點, 個牌都寫住,好清楚
佢地打黎問都係叫佢地最遲7:30前要到
個D人好鍾意食飽沖埋涼, 7:58先黎,好黑人僧
試過有1次,有個 b6女人黎睇婦科, 打黎問收幾點
我話最遲7:30前到, 佢話趕唔到,求我睇埋佢, 我都算啦,,比佢7:45都睇埋佢
點知佢黎到睇,我地預左睇25~30min,擺到明都要遲收工
佢睇完已經8:20, 同佢執藥
佢話拎1個月藥 , 數左2百幾粒藥,係每粒咁數啊大佬!!
照計應該係1千蚊左右, 我同事就話算啦,要咁多平d比佢7xx算啦
我仲笑我同事咁好人, 我話佢係b6,分分鍾同你講價,當買菜咁
點知到比佢果陣,佢話貴,又要改14日藥
咁又重新數,數左百幾粒

我同事: $6xx , 我係見你要1個月先平比你渣!
b6 : 哇,油毛攪菜啊~ 唔hi $3xx 咩 , 除一半麻 !
同事:緊係唔係咁計啦
之後b6又話: 咁要7日啦
我心諗:有無攪叉錯啊=_= , 阻鬼住哂
我同事都忍唔住話佢幾句,
個b6仲大條道理咁鬧我地,又話貴又話成,大佬你睇婦科wu,唔係傷風啊
之後b6同我同事鬧起上黎,無耐b6屋企人制止佢再嘈,係咁同我地講唔好意思
之後條b6走左之後,後面仲有最後1個病人,佢見到成件事發生
個媽媽同個女講: 啊囡,千其唔好做呢d咁黑人僧既人啊,阻住姑娘姐姐收工,仲數黎數去咁麻煩,知道嗎
佢囡囡話: 個個人真係好衰啊媽咪,我先唔學佢

柏架山莊    發表於 13-10-3 12:10
falalala    發表於 13-10-3 04:10
lojo11    發表於 13-9-25 12:12

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+jodylulu+於+13-09-24+發表細

原帖由 tkop 於 13-09-24 發表
咁買唔買到
最尾投訴完我就走咗去

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

劉華果句"今時今日咁嘅服務態度係唔夠架"
害死人,個個都當自己係vip,咩都投訴一餐,跟個好老闆會幫你拆掂,衰嘅有排受

Onlok    發表於 13-9-25 00:50

男爵府

BK Milk勳章

客: 你地D 衫洗唔洗乾洗同手洗?
我: 唔洗呀,機洗都OK,其實依家D 布料都好進步,機洗都可以,不過幾千蚊貴價果D 就最好手洗同機洗啦
客: 我D 衫全部都要手洗同乾洗架喎
我: ........
客: 依件幾錢?
我: 三百八十
客: 靚就幾靚,不過貴左D,我再睇睇先
我: .......

柏架山莊    發表於 13-10-3 12:11

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:客:+你地D+衫洗唔洗乾洗同手洗?我:+唔洗呀

原帖由 miumiu250 於 13-09-24 發表
客: 你地D 衫洗唔洗乾洗同手洗?
我: 唔洗呀,機洗都OK,其實依家D 布料都好進步,機洗都可以,不過幾千蚊 ...

幸福可以好簡單

男爵府

我廿歲女時做美容院,有個算係闊太黎做面,第一次做就話明要手細最好又吾要sell佢買野!甘我亞頭就叫我小心D,我全程只係講做面的过程,用緊乜落面……最後做完面起身走,比個客見到我除左囗罩個樣,個客就立即發癲狂投訴我係甘話比個細路女佢做面,手势極差……狂sell野……吾專業……等等……好在當時亞頭全程係門口睇實,先冇冤枉我……但個賤客投訴到去總公司,最後比公司罰左5舊 最後個客用过全店10幾個美容師後話要求指定我幫佢做面,話我最舒服喎但好在我當時做到可以自己擇客!先吾駛受氣,但當然都係比個客投訴我吾同佢做面

柏架山莊  x2   發表於 13-10-3 12:12
falalala  還是覺得你最好  發表於 13-10-3 04:13

子爵府

畀面勳章

jodylulu 發表於 13-9-24 14:01
細個做過sales,兩公婆買野,袋好俾佢地
果位先生:可唔可以俾個大d嘅袋
果位太太:人地d袋好貴架,點 ...
我之前係兩蚊店買嘢!
都買咗好多件...成幾十蚊。
咁個收銀員用個最細(手拳大啲)的膠袋裝畀我,
裝到爆晒...要用手指公同指尾分別抽住左兩個手抽住先抽到,
我:亞姐唔該換個大啲袋畀我
$:呢個咪得囉
我:都抽唔到,你換畀我啦
$:咁咪抽到(同時用尼龍繩挷住兩邊手抽)
我:唔該換個大啲袋畀我(開始大聲)
$:咁咪抽到
我:唔該換個大啲袋畀我(堅持要佢換)
$:...
我:咁你換唔換個大袋畀我(好強硬)
$...(望住我唔出聲)
我:問多你一次...換定唔換(開始嬲)
$...(繼續望住我唔出聲)
之後我二話不說走咗唔買。

我唔覺得自己係麻煩客,我覺係個收銀麻煩,同佢換個膠袋有幾難,難得過佢要放返十幾貨返貨架。

siu05  做得好  發表於 13-10-3 10:44
neko138  好多 2 蚊店都係 B6人 做. 佢地個腦未開發唔識轉架  發表於 13-9-25 18:32

禁止訪問

回覆:jessica0768 的帖子

大宅

實有啦,麻煩友最多,最平價錢要高價享受!

首頁
45678...22

尾頁

跳至