論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人完約後, 可否繼續留低幫多 1 個月?

如果可以, 需要甚麼手續?

別墅

Re: 工人完約後, 可否繼續留低幫多 1 個月?

有關女傭延期簽証一個月的手續如下:

1. 請先於你與女傭兩份合約的下方位置分別寫上:
I, Ms. _______________ and Helper _________________ are both agree to extend the visa for another one month.

2. 請兩位於兩份合約上均簽名作實.

3. 把兩入有聲名及簽名的合約影印兩個副本.

4. 請下載這個電郵內的附加檔案並填好支持信及簽署 (supporting letter)

5. 安排半天時間給女傭外出

6. 攜帶你們兩份已簽署的合約正本與副本, 女傭護照, 支持信, 身份證, 僱主身分證副本及$160.00簽証費到:
灣仔入境處大樓, 6/f, 外藉家庭傭工組.

7. 箸女傭到"詢問處"取表格及"攞籌"辦理手績. (表格ID 91)

哈哈...send開比人...copy埋比你...有咩就再問~!
呀...有樣野好重要...就係你一做左...你係唔可以同佢續約~!

別墅

check pm呀...
封supporting letter send左比你啦.

大宅

elieku,

非常唔該晒

別墅

做開...有料係度順手唔好"side" gei~!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

ellieku...
我都想要呀...tkx [quote]

別墅

portiabb 寫道:
ellieku...
我都想要呀...tkx [quote]

sent~! please check pm

琥珀宮

so tkx
ellieku 寫道:

sent~! please check pm

琥珀宮

多口問多句.....extend左果個月...d保險同外x稅點計算

琥珀宮

頭sin我打去agnet度..諗住幫工人姐姐拎番佢份contract同passport..agent話可以幫我攪晒extend1個月果d手續..收費300--..好唔好搵佢做呢

首頁

尾頁

跳至