跳至

首頁

尾頁

洋房

BB可以開始學英文未? 可否分享你們買了什麼比BB呢

如題

Noddy, Disney or Milly & Molly, Please advise and comments

For 6 months, Ok or not?

Thanks & regards
Micky

大宅

Re: BB可以開始學英文未? 可否分享你們買了什麼比BB呢

我都考慮緊, 唔知用邊種
曦曦媽咪 ;-)

別墅

Re: BB可以開始學英文未? 可否分享你們買了什麼比BB呢

仲有個叫English-Time (www.english-time.com), 都唔錯.我尋日去聽咗佢哋(smart kids'club)介紹,考量緊買唔買.
六個月都可以開始,因為0-3歲係最吸收.

男爵府

其實學語言的話, 零歲開始學就最好. 美國人類潛能研究專家 Dr.Glenn Doman 指出,幼兒愈接近零歲,學習語言的潛在能力就愈強。

好多時, 家長怕小朋友太小, 跟本就唔知佢地學唔學到野. 係心理學之中, 幼兒1-2歲係屬於一個聽同吸收的階段, 雖然佢地表達唔到, 但係就千萬不要忽略BB的吸收能力.

大宅

Mickybaby
我買左noddy呀..我依家每日都俾bb睇vcd,聽cd,講故事
埋睇flash card...我bb好鐘意睇呀..一見到d flash card佢就好興奮...

我覺得noddy幾好呀..因為價錢又平d, d教材好colorful
給引到bb

Mickybaby 寫道:
如題

Noddy, Disney or Milly & Molly, Please advise and comments

For 6 months, Ok or not?

Thanks & regards
Micky
https://www.facebook.com/pages/Charaplus/829349383758385

大宅

joesimage
totally agree..唔好抵估bb既能力呀

joesimage 寫道:
其實學語言的話, 零歲開始學就最好. 美國人類潛能研究專家 Dr.Glenn Doman 指出,幼兒愈接近零歲,學習語言的潛在能力就愈強。

好多時, 家長怕小朋友太小, 跟本就唔知佢地學唔學到野. 係心理學之中, 幼兒1-2歲係屬於一個聽同吸收的階段, 雖然佢地表達唔到, 但係就千萬不要忽略BB的吸收能力.
https://www.facebook.com/pages/Charaplus/829349383758385

別墅

car817ho,

Noddy係邊度買到,同埋how much?
我現在周圍搵緊d學 ABC..... or 12345..... 嘅硬咭書仔(細細本又有圖案個d),搵好耐都搵唔到.

大宅

flash cards can be bought from 商務/三聯等書局

大宅

我都買左NODDY
我阿B兩個月已經開始睇.....
好鐘意架....同佢唱歌仔, 或者講當中既PHRASE, 好有反應

我BB展既OFFER買, 兩萬幾...可以分24期供
我買係因為佢比較新, 卡通係3D既
DISNEY太貴同埋我覺得舊,
ENGLISH TIME我都鐘意, 但怕阿女唔鐘意個阿佰, 但我睇阿女既進度, 我估我供完24期之後, 我都會再買另外一套俾佢...

我平時係屋企唔開TV, 自己睇既就等阿女訓左先
阿女睇, 都係睇NODDY, 一日最多睇兩次, 有時就會俾佢聽

複式洋房

disney given from friend, hoiching like it very much, many reaction when tv singing.

首頁

尾頁

跳至