夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇搵個仔做出氣袋 ?

你勁憎老公既, 你認為佢對唔住妳, 而個仔樣貌又勁似老公, 妳們會唔會將個仔來做出氣袋, 可能妳唔想既, 又可能有時妳自己都難控制自己, 有冇因為嬲老公, 見到個餅印, 都對佢冇咁好 :lol:

翡翠宮

Re: 有冇搵個仔做出氣袋 ?

?-( 點會架 ?-( ?-( 若然你識人係咁又或者你自己係咁就快d睇下精神科啦

複式洋房

試過, 不是經常, 但之後就好guilty, 係咁同个仔say sorry同tum 番阿仔..實在要提升番自已d EQ 先得!

複式洋房

但係唔係因為阿仔个樣似c6...

翡翠宮

我最近睇過一本書內文都係講夫妻相處之道同教兒方式, 裡面提及過一個好爹地首先要學懂愛媽咪, 的而且確我確信呢個道理, 因為得唔到爹地既重視, 而自己既eq都相對降低, 好少既野都包容唔到小朋友既錯, 不過每次錯後都好想改, 但因為相方關係唔好既情況而導致不經不覺咁發左脾氣在小朋友身上, 不過我都會好似你咁好有罪惡感, 所以都會攬下鍚返小朋友, 但可惜我覺得個一剎那你係傷害左小朋友既, 事後你再做咩都好, 對佢都留有陰影的, 所以在此奉勸各位凡事三思而後行, 小朋友真係無孤的 :cry: :cry: :cry: :cry:

禁止發言

好媽媽勳章

民房

我點知喎, 知就唔洗問, 女人好情緒化架, 借d以唔開心將情緒發洩係小朋友身上, 都唔奇, 可能女人心想 (見到你個樣, 我就想起你個衰老豆 )

翡翠宮

我都話正常既媽咪係唔會有呢個行為的, 佢會就帶佢去睇下心理e生啦 明唔明呀 ?-( ?-( ?-(
喂)老公 寫道:
我點知喎, 知就唔洗問, 女人好情緒化架, 借d以唔開心將情緒發洩係小朋友身上, 都唔奇, 可能女人心想 (見到你個樣, 我就想起你個衰老豆 )

複式洋房

ringoivy 寫道:
我最近睇過一本書內文都係講夫妻相處之道同教兒方式, 裡面提及過一個好爹地首先要學懂愛媽咪, 的而且確我確信呢個道理, 因為得唔到爹地既重視, 而自己既eq都相對降低, 好少既野都包容唔到小朋友既錯, 不過每次錯後都好想改, 但因為相方關係唔好既情況而導致不經不覺咁發左脾氣在小朋友身上, 不過我都會好似你咁好有罪惡感, 所以都會攬下鍚返小朋友, 但可惜我覺得個一剎那你係傷害左小朋友既, 事後你再做咩都好, 對佢都留有陰影的, 所以在此奉勸各位凡事三思而後行, 小朋友真係無孤的 :cry: :cry: :cry: :cry:

AGREE 我會提醒自己唔好再HURT個寶貝

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔會

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

以前個病(產後抑鬱)未好番嗰時會有,一嚟有你所講嘅原因,二嚟大仔一直都係婆婆湊,佢始終對我哋感情冇好似對婆婆咁深,我哋好似隔咗好多層咁,冇好似錫細仔咁錫佢,所以以前都會打吓佢,由其係自己同老公嘈完交,當然啦,唔係話一鬧完交就打,通常都係條氣頂住,個仔又曳先會順勢火庶眼,某程況下,事後都會感覺自己好似拎個仔嚟出氣咁,但個病好返之後就冇喇,最多有咩唔開心 / 心情唔好,就會趕兩個仔自己入房玩,等自己冷靜吓

男爵府

絶對唔會..................

洋房

點可以禁做2公婆有事拿小朋友出氣d人真係好x低

子爵府

螞.蟻.人 寫道:
[quote]
喂)老公 寫道:
你勁憎老公既, 你認為佢對唔住妳, 而個仔樣貌又勁似老公, 妳們會唔會將個仔來做出氣袋, 可能妳唔想既, 又可能有時妳自己都難控制自己, 有冇因為嬲老公, 見到個餅印, 都對佢冇咁好 :lol:

會甘做既,呢個老毛已經潛在有精神病!!

唔通你..............
[/quote]

首頁

尾頁

跳至