跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 怎麼沒人在呢?小孩七月生日的媽媽都在哪兒?

hi bonnie,

我係做 shipping o既, 你份工好有意義呀!

工人呢方面真係好講彩數, 阿仔初生開始都係用賓賓, 直到仔仔 K1 下學期, 兩年前係因為工人工傷, 放左60幾日病假, 放完o岩o岩好完約第二份約, 就轉左仔仔返全日班, 但9月小一無辦法, 一定要請返工人, 其實我好想自己湊返, 一來可以跟進功課, 二來又唔駛養多個人, 不過唔許可呢!

你呢個印印用左幾耐呀?

大宅

hi, Annie

我這個印印到1/8/07就2年了, 我會繼續用她, 雖然她比較大意, 會容易整爛野, 有時還會發脾氣, 但總算是很做野, 對仔仔ok, 煮食ok, 平時都很nice

講開又講, 你地有冇人知道边道續約平d, 我問的是$2500-$3000, 我打算同印印 half & half pay, 還有印印想工作滿3年才返印尼, 你地有冇朋友試過連續工作3年, 才走的情況呢?
希望每個人都開心, 健康, 善良!

複式洋房

bonnie_swk 寫道:
hi, 大家好, 我個仔仔也是2001年7月21日出生, 比較怕羞, 不肯參與表演

你好,bonnie,我個仔仔也是2001年7月21日出生. 原本係lem住請人.因為小學就在現在就讀的幼稚園對面,所以3點放學,就直接去幼稚園補習.都係依家間幼稚園老師提議嘎.我就6:30接佢,我覺得都唔錯 老師又好好人,功課又抓的好緊

複式洋房

my girl is 0107 as well.
Very happy to see this topic.
I am a working mother.
I am waiting the luckydraw on this Saturday.
Amy

A working mother with two kids

大宅

audrey-mami
我地0既仔仔都係同年同月同日出生播
唉!你第一輪就派到law, 我都係呀! 我仔仔間小學上午可以安排其他中心幫小朋友補習, 而仔仔將會入讀下午校, 約在四年級會轉往黃金海岸新校舍
你個仔仔性格點ka, 睇下有冇三分似呀!
唔知當年同年同月同日差唔多同時出生, 又係屯門醫院生仔仔0既10床位媽咪, 會唔會有機會遇翻呢??

大宅

Amyony
祝你好運law!
記住上0黎報喜呀!我都係在職媽咪

複式洋房

thanks!

bonnie_swk 寫道:
Amyony
祝你好運law!
記住上0黎報喜呀!我都係在職媽咪
A working mother with two kids

大宅

好開心見到呢到有咁多0107的媽咪, 之前沒有見到, 今次咁橋試再see下.
希望以後多多聯絡, 我囝囝在711出世.
在此祝各位小朋友可以入到心儀的小學, 咁就個個都開心啦.

大宅

Amy, dickielam

咁你地又係咪入到心儀學校law

大宅

bonnie_swk, 少爺在第一輪已ok左, 所以係入到心儀的小學, 但佢d老友大多數都派得唔好, 佢有少少唔開心.

大宅

dickielam

咁我地屯門區好好多, 暫時識得bk 0既媽咪, 全部派到心儀學校

複式洋房

Hi~ 大家好呀~
我仔仔係728出世.
剛剛派咗位, 入到第一志願, 但又開始擔心怕小學跟唔上,
間學好似都幾深同多功課, 但中學派位就唔錯, 所以揀咗佢.
我仔仔唔係咁迫得果隻, 唔會自動自覺去做功課,
上到一年班都唔知點算 , 我又要返工 , 你哋d小朋友又點呢?

洋房

Hi各位您們好,

我囡囡是7月17日出生。
她早在第一階段已派到首選學校,但是最後我們幫她選擇了啟基學校,雖然我們家住港島南區,但此校口碑非常好,實屬當今難得的理想學校!!!

大宅

@小魔怪@

我仔仔入讀屯門小學下午校, 學校會安排上午有補習班, 要返全個上午, 收費$1200, 約只係返個半小時, 收費$450, 就只做功課同温習, 我諗你都係揾下間屋附近或學校附近有冇唔錯補習社law

複式洋房

Bonnie,

仔仔係返全日放學後都諗住比佢直接返補習班,
起碼可以做晒D功課羅 , 但都唔知邊間好?
我住係粉嶺嫁~~
老公叫我不如搵份工返半日可以多D時間睇住佢哋,(我重有個細仔3歲)唉......你估話搵就搵到咩, 成日依依哦哦, 好煩 :-(

大宅

@小魔怪@

0下! 你要睇2個, 咁麻冇勿時間law, 仲好辛苦喎! 有冇人幫手照顧d細架?

我細老一家都住係粉嶺架, 不過我好耐先去佢屋企一次

複式洋房

Hello,
我是一個記者,想找一個5-6歲的小朋友,現在仍每天喝2-3杯奶粉奶,找營養師計一計他每天吸收的營養,有沒有媽媽可幫手?請PM我

謝謝

記者媽媽

複式洋房

bonnie_swk,

我同媽咪住架, 佢幫我照顧小朋友, 大仔而家返全日班, 媽咪睇住細仔, 不過我媽攪唔掂佢兩個, 成日蝦我媽嫁, 黎緊暑假都唔知點算, 努力搵緊暑期班比佢哋上, 頭痛......
你細老住粉嶺呀~ 有無小朋友? 知唔知邊度學嘢好呀?
你小朋友有無學嘢呀?
太多課程, 唔知學邊樣好?

大宅

@小魔怪@

我試下問下弟婦知唔知有冇唔錯暑期班la? 佢個女今年12歲啦, 仲大過我個仔, 我結婚10年後才有這個蛇仔架
暑期活動報左科學小天才, 速算, 音樂感官, 手工創作DIY, 仲報左一d參觀活動, 都唔係安排得好密麻麻架, 因為有好多只係上一天架
咁你想你個仔報边一類呢?

複式洋房

boinnie_swk,

嘩都好豐富wor, 你報咗咁多活動拿 , 我仲未報呀~
我主要係想報小一預備班(日日返果D), 等佢寫下字溫習下,
等我媽媽舒服D, 唔洗照顧兩個咁長時間,
仲想報乒乓球, 珠心算, 黏土等........
最重要報好小一預備班, 再排下可以有咩時間學其他嘢
真係唔該晒~ 幫我問你弟婦.

首頁

尾頁

跳至