跳至

首頁

尾頁

侯爵府

兔媽媽&fans株式會社 part 16

不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

侯爵府

Re: 兔媽媽&fans株式會社 part 16

侯爵府

professor 寫道:

she has $ to send me a 掛號 letter, which means she is rich la

she is non-sense ga, if I can spend another 2-3 months to apply her, 不如我自己揍番

My agent said she didn't get on the flight because she wanted to 過埋年 (Jan 1) sin work in HK ar

講大話 佢寄o左封掛號比你咪無錢囉

侯爵府

公公婆婆帶住霖霖到o左醫務所, 希望唔洗等好耐有得睇喇

公爵府

教授

registered mail好貴架咩?

我係論盡家x 睇到, 好似話菲菲因new govt 要拉票, 所以定左所有bun bun works overseas, 都唔駛比agency fee, 由employer 比, 所以好多bun bun 都想睇定d 先.

唔知你個bun bun 係咪因為lee 個reasons 呢?

想係菲菲過年, lee 個excuse 好似有d 怪 ?-(

公爵府

霖格格 寫道:

今日weekday 應該好d 既

唔駛太worry, 小朋友咳其實真係好common 下架炸

侯爵府

你always 都好淡定ga la rabbit
我地就擔心c [quote]
rabbitpiggy 寫道:

不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

侯爵府

今日weekday 應該好d 既

睇o左安心o的, 不過我都唔夠伙淡定, 我都騰雞架

侯爵府

格格我諗你要care下霖霖d飲食習慣, always 都聽你話佢有事既 除左天氣影響外會唔會婆婆比左d咩佢食ar 我成日叫mama唔準比noknok食乜食勿ga , 不過婆婆成日話少少唔怕 [quote]
霖格格 寫道:

珍珠宮

Hi

珍珠宮

霖格格 寫道:
講大話 佢寄o左封掛號比你咪無錢囉

oic

侯爵府

catymw 寫道:
格格我諗你要care下霖霖d飲食習慣, always 都聽你話佢有事既 除左天氣影響外會唔會婆婆比左d咩佢食ar 我成日叫mama唔準比noknok食乜食勿ga , 不過婆婆成日話少少唔怕

我都唔知呀 :cry: 可能成日食垃圾食物喇 加上呢幾個月無湯水入口喇, 過咗年, 我地會用利是錢買個真空煲, 得閒就煲下湯 :cry:

侯爵府

Hi

有個傻婆仲遲過你

珍珠宮

教授

registered mail好貴架咩?

我係論盡家x 睇到, 好似話菲菲因new govt 要拉票, 所以定左所有bun bun works overseas, 都唔駛比agency fee, 由employer 比, 所以好多bun bun 都想睇定d 先.

唔知你個bun bun 係咪因為lee 個reasons 呢?

想係菲菲過年, lee 個excuse 好似有d 怪 ?-(

oh, i really don't know wor

珍珠宮

catymw 寫道:
格格我諗你要care下霖霖d飲食習慣, always 都聽你話佢有事既 除左天氣影響外會唔會婆婆比左d咩佢食ar 我成日叫mama唔準比noknok食乜食勿ga , 不過婆婆成日話少少唔怕

yes lor, please don't give spicy food to lam lam la

侯爵府

professor, 琴日唔記得比份野你睇, 關於請印印/bunbun大肚事宜

公爵府

catymw 寫道:
你always 都好淡定ga la rabbit
我地就擔心c

sorry 呀, 我冇乜意思架

只不過我真係睇過一d 兒童常見疾病, 佢都係話running nose 和咳, 並不一定代表有病, 而且出現係小朋友身上係好common.

同埋老公有d 同事大人呢架, 佢自已身體一般, 每當轉天氣自已大人都會咳同running nose

珍珠宮

霖格格 寫道:
professor, 琴日唔記得比份野你睇, 關於請印印/bunbun大肚事宜

can you e-mail it to me ?

侯爵府

yes lor, please don't give spicy food to lam lam la

有時唔到我控制架

珍珠宮

sorry 呀, 我冇乜意思架

只不過我真係睇過一d 兒童常見疾病, 佢都係話running nose 和咳, 並不一定代表有病, 而且出現係小朋友身上係好common.

同埋老公有d 同事大人呢架, 佢自已身體一般, 每當轉天氣自已大人都會咳同running nose

cough & running nose are really common, but don't forget that cough can change to 哮喘, and 哮喘會 c 人 ga

首頁

尾頁

跳至