想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

給各位想當媽媽的, 等bingo的

我單身既, 不過身邊都有朋友結左婚計劃要bb, 但係一個月又一個月咁未有消息, 佢有時講起都好沮喪. 響呢個版又見到好多人好緊張係咪bingo, 有d仲攪到自己好似傻婆咁(得罪講句). 真係諗下, 為乜呢?

有bb係一件開心事, 點解要攪到自己咁大壓力呢? 男人壓力大都會唔得啦, 有bb都應該差唔多. 放鬆d啦, 越緊張越大壓力, 俾你有左又點丫, 跟住咪又係鬼咁緊張, 分分鐘攪到產前抑鬱, 甚至小產呀.

我都係希望大家relax, 大家都想bb響個開心環境下成長, 你未有都已經成個緊張大師咁, 第日有左, 大把野要煩, 正所謂"養兒一百歲, 長憂九十九". 放鬆d啦

大宅

Re: 給各位想當媽媽的, 等bingo的

HI
你都講得好岩o既, 我地有d真係攪到已經short short地啦 不過真係冇法....時間越等得耐就越心急, 有時真係自己都控制唔到, 但係而家真係好想放低啦, 都覺得幾倦架!!
nfmbojf 寫道:
我單身既, 不過身邊都有朋友結左婚計劃要bb, 但係一個月又一個月咁未有消息, 佢有時講起都好沮喪. 響呢個版又見到好多人好緊張係咪bingo, 有d仲攪到自己好似傻婆咁(得罪講句). 真係諗下, 為乜呢?

有bb係一件開心事, 點解要攪到自己咁大壓力呢? 男人壓力大都會唔得啦, 有bb都應該差唔多. 放鬆d啦, 越緊張越大壓力, 俾你有左又點丫, 跟住咪又係鬼咁緊張, 分分鐘攪到產前抑鬱, 甚至小產呀.

我都係希望大家relax, 大家都想bb響個開心環境下成長, 你未有都已經成個緊張大師咁, 第日有左, 大把野要煩, 正所謂"養兒一百歲, 長憂九十九". 放鬆d啦

民房

我本身有信仰, 相信神自有祂的安排, 祂有祂的時間表, 不是我們能清楚知道的.

在未有bb之前, 何不當作一個學習機會, 學習面對失望, 學習在失望中管理自己情緒, 學習處理失望, 等自己有一個準備, 用好心情迎接將來臨的小生命和伴隨而來的一切問題呢?

該用戶已被刪除

大宅

Yes. I agree with Y&K baby. I see Chinese doctor, prepare Chinese soup, do regular ex., take good care of my body so as to wait for bingo. It's good for me 'cos my health is better.

Everyone feels sad when we have to wait for the bb for a long time 'cos we have expectations. It's good to hope for the best and prepare for the worst. Why don't we share with and support each other. It's great to know BK sisters have the same experience with me (I've tried 5 months but failed). All of my close friends don't understand me 'cos they do nothing but can bingo very quickly. It's good to know many people are the same with me -- do a lot and still waiting.

首頁

尾頁

跳至