母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

受念珠菌感染會點

想了解受念珠菌感染呀b同自己會有咩徵狀 我近來覺得個nipples有d比針吉的織痛,但表面又冇咩唔對勁

子爵府

Re: 受念珠菌感染會點

我上2個星期都係咁,返健康院時問過姑娘,佢話上熨奶都會有d針吉感覺,如果亞B個口有白點,個心口疼痛就要留意,我而家果d針吉無咁厲害la,可以先觀察下
未經本人許可, 不得轉載

子爵府

我個女好似同你個同一日出世,你係咪係廣華生架?

別墅

我有時都會有這樣的感覺, 請問會否是感染的先兆呢? 如果未受感染, 又怎樣可以預防呢?

大宅

通常你地只係乳頭有針吉既感覺, 定連乳暈都痛架? 我有時餵完奶乳頭同乳暈都有呢種感覺架

複式洋房

我試過受念珠菌感染, 除左個NIPPLE會痛, 每當你餵完, 個胸口同背脊都會扯住忍忍作痛...痛到瞓都瞓唔到咁.... 記住有咩唔妥都返健康院比姑娘睇下... 如果真係感染左會比藥膏你搽, 我果次大慨一個WEEK 就好番.... 但餵奶就辛苦D

別墅

Lulu皇后

呀女個上唇冇白點但分開咗3格白色,表皮好乾似乾燥,我驚佢係鵝口蒼,而知道鵝口蒼係由念珠菌產生,所以有咁嘅擔憂 :-(

我係響廣華生,冇記錯係東九6號房3號床,唔知有冇見過面呢 不過唔怕 我地響0611媽媽會gathering實有機會聚一聚

子爵府

Leia,

我估你個女係乾燥啫,鵝口蒼係係口腔入面一點點架,如果心口唔係太痛應該無野嘅.

我都係6號房5號床,入門口左邊中間,痛咗36個鐘先生果個,3號床係咪右邊近窗口?

別墅

Lulu皇后

原來係你 我都有預感嫁啦,好嘢 ,出院後都後悔點解唔問你同6號床攞電話no.,你女女好咩喎(我怕小氣,因為我個女唔讚得 :-( ),咁有緣真係要快d出來見下面先得

子爵府

我地係農曆年gathering見啦

大宅

kyra 寫道:
我試過受念珠菌感染, 除左個NIPPLE會痛, 每當你餵完, 個胸口同背脊都會扯住忍忍作痛...痛到?都?唔到咁.... 記住有咩唔妥都返健康院比姑娘睇下... 如果真係感染左會比藥膏你搽, 我果次大慨一個WEEK 就好番.... 但餵奶就辛苦D

me too. but i am the 2nd week medication now. still very very painful after feeding. donno when the pain will go. :-(

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊