家事百科

跳至

首頁

尾頁
pinkpig 該用戶已被刪除

如果係你, 你會點簡呀? 麻煩比d意見呀~~

侯爵府

Re: 如果係你, 你會點簡呀? 麻煩比d意見呀~~

一定係金章, phlico好易壞架

大宅

只有金章or philco 簡我簡金章 ,我早2個月都買

洋房

個個sales都sell唔同機要去多幾間綜合唔同牌子既衰野
再衡量下邊d衰野對自己無咁大影響

呢個道理係我行完咁多間電器shop得出既結論

我用緊飛歌,一般啦~用用下條入水喉穿左,用用下個門lock壞左,部機震到走左去第到,5年貨仔,平均1week洗2次

我已決定左買金章,1000轉有時間制wo~

侯爵府

pinkpig

我舊果部洗衣機係phlico架, 咁用左3年, 但年年都要見c夫, 有次連個底板都壞埋, 部幾洗洗下停左, d3浸係d水入面, 我開極都開唔到度門, 好啦, 後來開到門, 你可以想像我個kitchen係點樣嘛? 我個工人都真係多得部philco唔少, d 3要手洗返, 個kitchen要吸水幫我洗一次地

我唔知金章而家的質素係點, 但早年一向口碑都好好, 但philco本人親身用過, 真係唔recommend

我自己換機時就換左Thomson, 因為個個朋友都話佢地部thomas可用上十幾年都仲用緊, 咁係price方面, thomson都算係market leader, 咁我都信信地一分錢一分貨, 咁所以係budget容許的情況下, 就買左thomson啦~~ 到而家用左年幾, 效果都幾好

惠而浦就係洗衣機的market leader, 因佢價錢相對地比較相宜, 質素算幾好, 但唔好expect佢係歐洲制造, 都係東南亞/東歐, depends on model, 因我識人係入面做engineer. 同埋佢的大眼雞model係好過日本式model架, 希望無記錯上次我問返嚟的資料
pinkpig 寫道:
係o羊? phlico好易壞??
我今日去o左fortress, 個sales 話3年前出既金章重係好耐用既, 一用可以用上10年8年, 不過自從electrolux 買o左之後d 機就冇再好似以前d鋼水o甘好同o甘耐用lu, 所以佢都suggest 我簡philco 呀~

大宅

唔係掛!好擔心添!先前果部都用

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

飛歌唔好喇 4年售命
飛歌同惠而蒲同間廠

大宅

allyman 寫道:
..........部機震到走左去第到......

哈哈~~ :mrgreen: :mrgreen:

複式洋房

想問下係咪轉數越大,d衫就越易損壞呢???
thx

首頁

尾頁

跳至