想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

6週3日照不到胎囊, 懷孕指數320, 其實6週咁初期係唔係自然懷孕唔會咁快煦到胎囊呢? 另外又照到右邊卵巢有個黑影, 醫生擔心我宮外孕, 我和老公都好擔心 做了4次IVF不成功, 纖維瘤又大了, 又要做手術, 手術後親戚唔識來, 又搞左一些日子先來探望, 突然又20日無來探望以為又亂了, 怎知一驗Bingo了, 都未來得及開心, 又話懷疑宮外孕,好大壓力

珍珠宮

引用:6週3日照不到胎囊,+懷孕指數320,+其實6週咁

原帖由 藍色小雨 於 13-10-05 發表
6週3日照不到胎囊, 懷孕指數320, 其實6週咁初期係唔係自然懷孕唔會咁快煦到胎囊呢? 另外又照到右邊卵巢有個 ...
我上胎5week 1 day 已照到胎long

會唔會遲排卵

別墅

回覆 藍色小雨 的帖子

私家醫生話過, 如果懷孕指數唔高, 有機會係遲受孕, 但政府醫院話如果星期一回去抽血指數升高一倍, 係正常但多過相對宮外孕, 但如果指數底左, 即係作小產, 好擔心, 好難得自然有左, 但又咁.....

侯爵府

hashtag影視迷勳章

你6W3D懷孕指數得320好似比較低,通常HCG超過1000先會照倒胎囊。醫生有無要你繼續驗HCG?如果係宮外孕指數會好慢咁繼續上升。

禁止訪問

引用:6週3日照不到胎囊,+懷孕指數320,+其實6週咁

別墅

回覆 Evilgrin 的帖子

星期一要回去再抽血驗, 佢話正常會再升多一倍

大宅

回覆 藍色小雨 的帖子

我自己3月時便是宮外孕 當時我是4週3 懷孕指數是180 每隔48小時抽了血 初頭也有陪升 但一跟也照不到胎囊 只好繼續抽血 但之後再沒有陪升 去到1500指數就每次只升4,5拾 後再照也是沒有胎囊 還在右邊輸卵管照到有黑影 當天便馬上入院做腹腔鏡手術切除輸卵管 所有真係要小心 因為如果宮外孕而沒有即時處理 會突發大量出血的 幸好我一路返e院check住 發現便即時做手術 我阿姨就是沒有即使發現 突然在家肚痛 後休克 入院時輸卵管已爆烈了

首頁

尾頁

跳至