心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:多謝呢個post。。昨晚發生左件事,個心一直

原帖由 little_fairy 於 14-07-20 發表
多謝呢個post。。昨晚發生左件事,個心一直那住那住。。。睇完各jm留言後,個心舒服左少少。。
如果唔介意 ...
我唔會當佢朋友,做盡朋友傷心事
由其你就結婚,已有很多事要處理,
唔幫手都算,還耍脾氣!

大宅

回覆:秋思 的帖子

多謝你。。
另一好友知道後,都安慰我,早d知佢真面目都好,唔洗再晒時間落佢度。
講真。年頭去外國結婚,因為佢嫌貴,我cancel晒自己機票酒店,再book過d cheap酒店,直航機改做轉機。(同佢講左淨係出席擺酒嗰日我都好開心,但佢堅持黎,我唔想得失佢)
而家諗返好後悔。因為佢,我地都無好好享受個trip。全程都要應酬佢。。

其實個心好痛。。始終識左10年,大家經歷咁多。一直當佢best fd。。可能我真係唔識睇人。。。

唔好意思。。可能有點長氣。。

男爵府

little_fairy 發表於 14-7-20 12:07
多謝你。。
另一好友知道後,都安慰我,早d知佢真面目都好,唔洗再晒時間落佢度。
講真。年頭去外國結婚, ...

都唔關事識唔識睇人嘅,人係會變吖麻 ~~ 聽你咁講,其實你朋友係好感性嘅人咯,想朋友咩都支持自己,可能喺佢角度,覺得你唔明白佢麻 ~~~~ (不喜勿插)

其實識左十年,無左朋友係好可惜嘅,但你仲有其他朋友,即使十年都仲係朋友,都要大家同步,先可以咁交心嘅 ~

大宅

引用:+本帖最後由+滿足+於+14-7-20+12:45+編輯+\\

原帖由 滿足 於 14-07-20 發表
唉。。。其實到佢放飛機前一晚,大家既對話都好正常架。。都仲傾緊心事。。所以我都唔知幾時踩親佢條尾。。

佢之前同我呻過。。話好憎d人同佢傾,淨係要人一味附和,唔接受別人意見。。所以。。。

佢之前有另外2個識左10幾年既朋友,就係去左次旅行反晒面,其中一個仲曾經同佢講過「其實我真係好想睇住你死」。但佢嗰2個絕交朋友到今時今日都只係wtsapp間中叫佢食飯。佢永遠唔覆咁羅。
反而我真心為佢好,分析問題。我真係唔知我做錯咩佢要咁玩我,仲block晒我d野咁誇張。

我朋友話。。。佢應該係好樂於活喺自己包裝好既幻想世界。。而我好似將佢個bubble整穿左,要佢面對現實。佢接受唔到,所以避開我。

大宅

回覆:little_fairy 的帖子

你地真係好好~無論發生咩事,打上黎,總有一班jm會有耐性睇,同我傾,或者比意見我。
好warm。。多謝你地。。

dder  遲下佢又會再揾返你。 知你會心軟  發表於 14-7-20 14:49

伯爵府

回覆:little_fairy 的帖子

你對佢太好。太就佢啦。佢已經當咗理所當然。 真正朋友可以咩都講。吾啱聽咪再傾囉。 一走了知我最接受吾到

大宅

dder 發表於 14-7-20 14:48
你對佢太好。太就佢啦。佢已經當咗理所當然。 真正朋友可以咩都講。吾啱聽咪再傾囉。 一走了知我最接受吾到 ...

其實我都係呀...覺得大家咁大個人,有咩咪拎出黎講....何況真係好少事...
佢既行為好幼稚....

多謝你地由我0係度呻...
昨晚真係個心屈住訓唔到...
但而家睇左你地留言無野了...多謝你地~
睇化左....緣來緣去~其實我真係好怕D麻麻煩煩既人...
成日怕講錯一隻字就會得罪佢,好辛苦~
我都要學識唔好係人都咁交心.....

呢個人會0係我生命中消失了....
始終.... 一次無知,兩次蠢,三次抵死麻...

伯爵府

回覆:友誼何處尋

放得低就好了。 遇到可以交心既人係一種福氣。但緊記要相對先係。
仲要大家相處舒服。 成日吾開心幾friend 都係假

大宅

引用:放得低就好了。+遇到可以交心既人係一種福

原帖由 dder 於 14-07-21 發表
放得低就好了。 遇到可以交心既人係一種福氣。但緊記要相對先係。
仲要大家相處舒服。 成日吾開心幾friend ...
多謝你地。睇到你地留言,好有治癒心靈既感覺。
一開始,真心換絕情既感覺太難受。但睇到你地既留言後,有種清醒左既感覺。
只可慨嘆,大家緣盡了吧。但都好多謝佢喺我人生中陪我走過一段路。。即使結局有d難睇。
正如你地所講,每個經歷都總會學到d野。。

伯爵府

人情紙咁薄

禁止訪問

回覆:友誼何處尋

首頁

尾頁

跳至