跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇同bb買保險呀

有冇媽咪已經同bb買左保險
可唔可以分享一下你地買份保險會點分配呀
醫療佔幾多個%
儲蓄佔幾多個%....等等

大宅

Re: 有冇同bb買保險呀

我個b大概4個月既時候已經買左。1年7千幾蚊,包左住院、儲蓄、教育基金等等。

大宅

我bb滿月..我地就同佢買左la...教育基金一年us $2000...住院醫療us $7xx...好貴ar.....

大宅

我仲係買咗醫療住院ja. $230/month.

教育果d,我會用月供基金幫佢儲.

子爵府

我個b大概2個半個月既時候已經買左。1年6千蚊,包左住院、儲蓄、教育基金等等。

男爵府

我亞囡一歲時幫佢買左醫療加住院各50% 一年約$3,600.00

禁止訪問

大宅

我都係之前買咗份基金, 依家會儲嚟當佢教育基金.
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

洋房

多謝各位媽咪的意見

我都要同琳琳買反份保險先得

禁止訪問

大宅

zzoe,

記住買基金,未必須要買教育基金,有d好搵苯. :tongue:

zzoe 寫道:
我暫時未有幫 AnnSo 買保險, 因為我哋兩個公司都包括住院同門診 而家每個月幫 AnnSo 儲$ 但係都有 d 興趣買個基金比佢添

大宅

其實係我未有Carlsson BB之前已經買, 當儲錢, 都係每月供$1,000, 有需要仲可以隨時攞d錢出嚟.
pigletchan講得無錯, 教育基金其實利息好低, and 不可以隨時攞d錢出嚟, 所以我並無買教育基金, 買什麼都好一定要問清楚, and 適合自己/bb. :wink:
[quote]
zzoe 寫道:
Carlsson
妳買果份基金, 有冇話最小幾多入場費呀 我想買果份基金最小要 $1,000一個月
[quote]
我最鍾意係車車

男爵府

如果公司冇醫療保, 一定要買, 阿囝兩個幾月果時尿道炎入咗醫院, 駛咗萬幾銀呀! 之後幫佢買番, 三千零蚊一年啦

禁止訪問

大宅

我個仔二個月左右, 同他買咗份投資基金, 只需付五年錢, 第十年可以取錢, 第六至九年要取錢就無息囉, 每個月二仟元

洋房

買投資基金有冇包括醫療
kp_sin2001 寫道:
我個仔二個月左右, 同他買咗份投資基金, 只需付五年錢, 第十年可以取錢, 第六至九年要取錢就無息囉, 每個月二仟元

大宅

無醫療的.
JA3 寫道:
買投資基金有冇包括醫療 [quote]
[/quote]

別墅

我個仔滿月已經買左一份人壽醫療和基金每年$3000幾, 因我生先係做保險的, 如果你想要一份計劃書比較下, 你可pm我, 我唔係hard sale係咁岩見到你需要. :lol:
JA3 寫道:
買投資基金有冇包括醫療 [quote]
[/quote]

大宅

係銀行定係保險公司?
現在有能力, 希望可以積榖防饑, 如果可以可否PM 我多d information, ths! :wink:
我最鍾意係車車

大宅

阿仔個份係保險公司買的, 因為我本身自己都有買開保險, 而且又係一個sales跟哂, 每年都會同我講解一次或update infomation, 我又貪它只係供五年, 到個仔約十yrs的時候都有十幾萬可以用來讀吓書, 唔用住都可以放係度收息呀...
銀行我有睇過, 但唔係咁彈性兼要自己去銀行搞又無人會同我每年updated, 所以我未選保險囉....

我個仔二個月左右, 同他買咗份投資基金, 只需付五年錢, 第十年可以取錢, 第六至九年要取錢就無息囉, 每個月二仟元[/quote]
係銀行定係保險公司?
現在有能力, 希望可以積榖防饑, 如果可以可否PM 我多d information, ths! :wink: [/quote]

首頁

尾頁

跳至