自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:lok1503 的帖子

呢句咩意思都唔明?

大宅

引用:Quote:Tracymimi+發表於+13-10-9+22:08+仲

原帖由 lok1503 於 13-10-09 發表
C 君龍 (殺人犯) 都可以移民香港, 仲敢話有質素 ?!

最憎大陸, 使銅銀夾大聲...

別墅

回覆:吳克儉認北區幼園位或不足

十六年後就爭公屋.

男爵府

回覆:lok1503 的帖子

佢真係short short地
叫佢住西環 去上水返工嘛 細路仔 緊係近近地就算咖啦

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

丫雅 發表於 13-10-9 22:19
雖然我住呢區都係重災區之一,但點都好過北區嗰邊,真心覺得嗰邊ge港ba港ma唔好彩 ...

北區嗰邊, 淨係火車/水客, 已經難頂, e+...

我覺得 大陸人攪到 北區香港人, 變成 2 等人.

伯爵府

armoonmoon 發表於 13-10-9 23:20
十六年後就爭公屋.

no la, 唔使 16 年後, 會一路爭小學/中學/大學/職位, 到死方休.

c6 話, 2010 後 出生 的 香港 bb, 真是唔識投胎.

大宅

引用:吳克儉認北區幼園位或不足+-+星島日報網頁h

原帖由 lok1503 於 13-10-09 發表
吳克儉認北區幼園位或不足 - 星島日報網頁

http://hk.news.yahoo.com/%E5%90%B3%E5%85%8B%E5%84%89%E8%AA% ...
我就係其中一個

lok1503    發表於 13-10-10 15:57

伯爵府

Buyu 發表於 13-10-9 23:45
佢真係short short地
叫佢住西環 去上水返工嘛 細路仔 緊係近近地就算咖啦

中上階層 的 細路仔, 屋企幾個工人/司機, "誇"區都易 d.

住北區的, 多數是普通人家, 細路仔"誇"區, 父母唔使返工 ?

侯爵府

hashtag影視迷勳章

吳先生是否問責官員? 請自行承擔責任!

伯爵府

neko138 發表於 13-10-10 15:57
吳先生是否問責官員? 請自行承擔責任!

佢是問責官員, 不過不是向香港人問責...

子爵府

畀面勳章

神又係佢,鬼又係佢!不知所謂!

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

當初咪講左好多次話夠既 ! 唔認唔認最終咪都係要諗, 吳生, 你好羅呀:;pppp:
抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

醜婦終需見家翁, 早D識衰咪好囉...

不過, 你快D諗辦法解決....後面重有好多人....

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

伯爵府

CarrieNazi 發表於 13-10-10 16:35
醜婦終需見家翁, 早D識衰咪好囉...

不過, 你快D諗辦法解決....後面重有好多人.... ...

認為幼稚園小朋友, 可以 跨區返學 的局長, IQ 低得咁可憐.

我唔信佢有能力!!!

禁止訪問

回覆:吳克儉認北區幼園位或不足

首頁

尾頁

跳至