跳至

首頁

尾頁

別墅

想問亞b幾大先要剃光頭呀?

人地話要剃bb光頭, 再生出黎既頭髮先靚, 咁應該幾大先剃呢?
...

大宅

Re: 想問亞b幾大先要剃光頭呀?

我個臭B滿月時已經剃左頭髮仔lu...
d老人家仲話, 剃左會乖d

別墅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

我奶奶都吹我, 叫我快d同我個女去剃頭髮, 但係唔係要剃光頭架???

大宅

我孖b上個月剃左lu..而家生番出黎啦..

大宅

我個BB十二朝就剪髮腳,滿月個日就去剃頭。

大宅

我老爺亞囡一出世佢就叫我滿月同佢剃頭髮,我啋佢都傻.又凍同埋聽人講,唔一定剃左D頭髮會靚d...所以我唔會同亞囡剃頭...

伯爵府

唔係喎, d老人家話要過左一百日先剃喎

男爵府

醒目開學勳章

其實如果本身頭髮生得好, 應該唔駛剃啦。
生得ok, 剃咗佢都唔保證生出黎一定靚d喎。
我個仔冇剃呀, 亦好彩冇奶奶催我。

大宅

this's my BB's new hair style.

大宅

Very cute .... Look like the member of Ten Brother (new program at TVB next week at 8:30am)

My son can't do this style as he has only few hair :mrgreen: :mrgreen:
yyyyan 寫道:
this's my BB's new hair style.
Little Boxer媽咪

男爵府

醒目開學勳章

好得意bb剃左頭 man左好多 你係自己剃定搵人剃架,有無整胎毛筆呢?我仲諗緊幫唔幫阿仔剃,個個都話佢d頭髪靚,叫我唔好幫佢剃
yyyyan 寫道:

別墅

好多謝你地既回應呀~ 我亞B D頭髮都幾靚架, 而家搞到我心大心細, 真係唔知剃唔剃好.
...

洋房

埃呀!我都係心lolo亂,因為我女頭髮靚,所以有人叫我唔好剃,但我都聽講過100日剃,第二時頭髮仲靚。又有人話唔好剃光頭,留番少少先好。
我有個friend佢個仔出生第7日就俾阿嬤剃o左,結果頭髮好難生出來,兩個月都dd咁多。
聽日就100日啦!仲決定唔到,驚悌o左有排先生出來,我個女頭髮有兩個轉,我係希望宜家如果剃o左可以幫到佢大個時可以易打理d,不過都會過完年先剃,甚至等11媽媽會團拜完先....
\\(^_^) 我叫Ginnie,爹地幫我起o既,細細個面就紅bobo,所以媽咪都叫我「蘋果小公主」喔!2006年11月2日出世,嬤嬤話我小氣,所以我35週半就出來見呢個世界啦!唔好見我人仔細細,我發起脾氣係聲“大大”喔!開心時就會笑到“ka ka”聲............. :-D

子爵府

baneychen,

我個女都係2個轉架,都唔知點梳,我諗我唔會剃啦,我個女d頭髮好長,唔捨得啊
未經本人許可, 不得轉載

大宅

小思,你個b D頭髪好靚,唔好幫佢剃阿~~~~我特別鍾意佢個髲型...有少少蛋Tart feel [quote]
小思 寫道:
好得意bb剃左頭 man左好多 你係自己剃定搵人剃架,有無整胎毛筆呢?我仲諗緊幫唔幫阿仔剃,個個都話佢d頭髪靚,叫我唔好幫佢剃
[quote]
Little Boxer媽咪

別墅

哈.. 原來咁多b個頭髮都係2呀轉呀? 我個囡囡又係啦! 所以而家頭髮短,都豎起晒,好搞笑
...

大宅

我係自已幫佢剃嫁! 不過我唔係想佢生過d頭髮而剃,而係個衰仔個頭好容易“笠”,洗完頭三個鐘後就笠笠ling,所以乾脆剃左去,容易d打理麻!
同埋另外一個原因係佢一出世就好多頭髮,出街又成日俾人話佢似女仔,橫掂佢大個後都唔知會唔會光頭look,e家咪俾佢試下lor,新年後我就連前面果“撮”剃埋去
小思 寫道:
[quote]
yyyyan 寫道:
[/quote]

複式洋房

我唔捨得幫個囡剃咗d頭髮,
阿囡一出世d頭髮好黑,唔算多~不過十個有九個都話佢似男仔,再幫佢剃光,咁就仲似,所以唔剃!
阿仔果陣都無剃,因為佢好少頭髮,不過而家勁多頭髮,
佢由細到大d頭髮都係我幫佢剪~

男爵府

醒目開學勳章

我都覺得佢個髪型好鬼斯文

首頁

尾頁

跳至