夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

冷戰

你們有試過跟老公冷戰嗎?
我跟老公已冷戰兩星期,試過他借意搵阿仔做話題同我講

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 冷戰

因乜野事冷戰咁耐呀??

洋房

有個禮拜日突然收到通知要開工,咁咪同佢講囉,佢當時

子爵府

me too... already two weeks. But not my fault. He went out for "Hot Pot Dinner"with friends and back at morning 4:00 a.m. I scolded me. And last Thursday, again "Dinner" until 3:45 am.

I pissed off. And think about devioce. There is no excuse can dinner for more than 8 hours. Very disappointed

子爵府

你倆个都無錯...只係生活逼人...我覺得佢唔想你sunday返エ,miss咗family day先發皮四

子爵府

好媽媽勳章

其實試下同你老公傾下...唔好因為一d少事...就想離婚...其實你老公發脾氣...可能佢覺得平時大家都好忙...難得假期可以多d見面...點知你要返工...所以佢先嬲...佢都知錯...如果唔係都唔會借小朋友同你講野...

[url=http://lilypie.com][img]

洋房

其實唔單止呢件事,仲有好多

子爵府

好媽媽勳章

有冇同老公傾下呀??傾下啦,大家都會好好多

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

係呀, 你有冇同你老公傾過呀??
如果傾唔到, 試下寫信, 一定 work 架, 除非佢已經對你冇感覺就另計!

複式洋房

工廠妹:
我試過好多次因為老公星期六,日都要做嘢,唔陪我同BB,我發脾氣話佢唔理我哋,佢話我唔識體諒佢,結果咪鬧大交,跟住冷戰囉.
其實如果大家有時間坐低,心平氣和咁討論番啲問題,好多嘢係可以解決架.
我同老公講出心底話後,大家都肯為咗呢個家再付出多啲!

洋房

但係佢唔止一次激嬲我,每次佢都唔會主動氹返我,每次雖然係佢錯在先,我點嬲都好,最後都要我同佢講返嘢先,然後佢就會當冇事。
今次我實在頂唔順,我簡直唔想同佢講嘢,我唔想又係我行出嗰步,點解錯的是他,都要我低聲下氣?尤其係今次,我覺得幾難受。
況且已經係兩個星期了,我心情已由嬲,到依家變為心淡,冇乜感覺,坐低傾?我已經唔想傾了,除非佢願意開金口先啦!有人話,咁樣佢好易出去搵第二個,真係sorry,我連呢樣都已經唔擔心了,隨便吧!
有時覺得做人都幾辛苦,唔係為個仔,我走咗九世了,呢啲係咪叫感情轉淡?成日都諗返以前,其實有好多條件比佢好好多的男仔追過我,點解我要揀個同佢捱的呢?可以做少奶奶卻又唔做?
又或許,真的再過一段時間(真係唔知幾耐),我可以真係又會冇嘢,心情會好返吧! :-( :-(

洋房

冷戰終於結束,老公尋日買

男爵府

咁就好啦. 不果我同老公就剛剛開始冷戰, 尋日情人節仲不歡而散tim. 新正頭, 真係激氣.

禁止訪問

男爵府

雙子媽媽 寫道:
咁就好啦. 不果我同老公就剛剛開始冷戰, 尋日情人節仲不歡而散tim. 新正頭, 真係激氣.

me too

複式洋房

工廠小姐,

我諗呢D都係因為佢捉到妳心理囉!若然妳識得扮到一反常態就唔到佢唔驚啦!

洋房

之前都有

首頁

尾頁

跳至